Hvordan virker Internet Radio - Wifi radio

Kasper Ottosen
Kasper Ottosen
23 maj, 2022

For mange er Internet radio stadig en ny ting, som de ikke helt forstår. Derfor har jeg skrevet denne artikel så du får muligheden for at forstå hvad den kan og hvordan det virker.

Internet radio virker på mange måder som en almindelig radio, men i stedet for at bruge radiosignaler, så bruger den internettet til at finde og afspille radio programmer. Internet radio er derfor afhængig af internet via Wifi for at kunne afspille radio.

Hvad betyder internet radio?

Internet radio betyder at du lytter til radio via internettet. Du skal derfor have wifi til rådighed for at kunne lytte til din internet radio. Så i hjemmet kan du bruge dit internet wifi og hvis du tager den med ud kan du bruge dit mobile netværk eller mobilt bredbånd. Grundlæggende betyder internet radio, at du streamer radio over internettet.

Mange forbinder ordet internet radio med podcasts, men dette er ikke det samme. For at lytte til en podcast har du også brug for internet. Men i stedet for at streame podcasten, så downloader du, så du også kan lytte til den offline.

Kan man lytte til almindelige radio programmer?

I Danmark er stort set muligt at lytte til alle normale radiostationer via internet radio. Men der kan godt være nogle få radiostationer, hvor det ikke er muligt. Internet radio giver til gengæld mulighed for at lytte til andre nye radiostationer i udlandet. For internet radio er ikke begrænset af at det kun er et dansk signal, men gør at man kan få adgang til radio kanaler i hele verdenen.

Forskellen på internet radio og almindelig radio?

Internet radio får radio signalet via internettet, mens almindelig radio får det via AM eller FM signalet. Almindelig radio kan du derfor høre stort set alle steder i Danmark, men det er ikke fordi, at du kan kun hører de radio programmer der sender i dit område. En internet radio kan du høre alle steder, hvor du har adgang til wifi, og du kan samtidig høre alle internet radio programmer i verdenen.  

Hvis du godt kunne tænke dig at få begge dele, så er der flere radioer, der kombinere almindelig radio med internet radio.

Hvor køber man en internet radio?

Du kan købe en internet radio i alle de normale elektronikforretninger. Jeg anbefaler dog at du er lidt kritisk og sikre dig at den er i god kvalitet. Det er især vigtigt at internet radioen har en god wifi modtager. For det er nemlig ekstremt irriterende, hvis den begynder at hakke fordi den ikke kan få den forbindelse.

Afrunding

Jeg håber, at du har fået et godt indblik i, hvad en internet radio er, og hvordan den virker. Hvis du er er bekymret for, om du har en god nok internetforbindelse til en internet radio, kan jeg anbefale at tjekke din internet hastighed her. 

author

Skrevet af

Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Kasper Ottosen har over 8 års erfaring med opsætning og salg af bredbånd, fra hans arbejde som elektriker og Tjekbredbånd.dk