PureVPN Anmeldelse

PureVPN er en ganske fornuftig VPN udbyder, som ovenikøbet kommer til en rigtig konkurrencedygtig pris på kun $3.25 pr. måned (kr. 22). Med servere i hele 140 lande, hvoraf Danmark er ét af dem, får du en af markedets absolut største VPN-netværk for en slik!

Foruden disse fordele, så vil du opleve at sikkerheden er i top, og at PureVPN anvender sig af alle de gængse krypteringsprotokoller, herunder den meget anbefalede OpenVPN. Et andet plus ved denne udbyder er, at de ikke gemmer data om dig som bruger, derfor betragter vi, Find-Internet.dk, PureVPN som en anonym VPN-tjeneste.

Hvis du ikke allerede er solgt på idéen om PureVPN, så kan vi fortælle dig, at softwaren du kommer til at bruge er udstyret på en “kill switch“, som effektivt forhindrer at du lækker potentielt følsomme data i tilfælde af udfald. Foruden dette, så tillades P2P/torrent download på de fleste af udbyderens servere. Som en sidste kæmpebonus, kan vi informere dig om, at denne udbyder kommer med apps til alle tænkelige former for enheder, PC, smartphone, tablets, routere osv.

PureVPN Anmeldelse

PureVPN
  • Sikkerhed
  • Anonymitet
  • Servere & Funktioner
4.7

Ganske kort

Du får en VPN-løsning, der er billigere end de fleste konkurrenter, som har en stærk sikkerhedsløsning og en no-logging politik. Den største downside du får med PureVPN er den manglende kundeservice.

Sikkerhed

Hos PureVPN finder du alle de gængse krypteringsprotokoller herunder:

OpenVPN (256 bit)

PPTP (128 bit)

IPSec/L2TP (256 bit)

SSTP

IKeV2 (256 bit)

Vi anbefaler at du benytter dig af OpenVPN de steder du har mulighed for det, dog skal du være opmærksom på at tilgængelige protokoller kan variere afhængigt af app og platform/styresystem.

Sikkerhed: 5/5

Anonymitet

Som vi allerede kort har været inde på, så logger PureVPN ikke din færden, mens du benytter dig af tjenesten og det registreres ikke, hvilke websites du besøger, hvad du downloader, hvad du uploader, skriver eller andet.

Der har været et enkelt uheldigt tilfælde af cyberstalking, hvor en bruger blev identificeret og dømt bl.a. på baggrund af teknisk data fra PureVPN. Brugeren blev ikke sporet via PureVPN, men virksomheden kunne oplyse at den tiltalte havde været forbundet til en VPN-server på netværket på et givent tidspunkt.

På grund af  af den store konkurrence på VPN-markedet, valgte flere af konkurrenterne at sætte stor fokus på denne “skandale” og satte spørgsmålstegn ved PureVPN’s anonymitet.

Hvis man læser artiklen, som er linket herover, så ved man at brugeren ikke blev identificeret på baggrund af informationer fra Pure, og man kan med rette påstå, at denne sag netop viser, at tjenesten ikke logger personfølsomme data om anvendelse.

Anonymitet: 5/5

Kundeservice

Når man kigger på kundeservice hos PureVPN og den hjælp man kan få, så er der noget, der tyder på, at det er kundeservicen, der bliver sparet på, da dette ikke når samme højder som andre lignende VPN-tjenester. De ansatte, som betjener live-chatten svarer som oftest ganske hurtigt, men du skal ikke forvente at lange tekniske svar, hvis du er en nybegynder inden for VPN-verdenen, så er dette måske også ganske fint.

Ligeledes gælder det, hvis du beslutter dig for at sende dem en mail, deres svar er superhurtigt, men der bliver oftest henvist til deres guide på hjemmesiden.

Til PureVPN’s forsvar skal det dog siges, at deres hjemmeside rummer en masse guides og en meget dybdegående FAQ, som oftest viser sig at være meget hjælpsomme. Hvis du derimod støder på et mere særpræget problem, så skal du ikke sætte næsen op efter meget hjælp.

Servere & Funktioner

PureVPN råder over +500 servere, der er fordelt på 180 lokationer i 141 lande. Vi har blandt andet 2 servere i Danmark. Serverne er fordelt over alle kontinenterne, pånær Antarktis, hvor man må undvære VPN-servere. Med denne mængde servere, fordelt på så mange lande, betyder det at denne tjeneste er blandt det mest udbredte servernetværk på markedet og vi er overbevist om, at softwaren vil dække stort set alle dine behov.

Funktionerne du finder ved denne software er utroligt brugervenlige og nemme at bruge. Du opretter hurtigt forbindelse til VPN-netværket med et enkelt klik. Der er indbygget en hjælpefunktion, som automatisksørger for at vælge den server og den krypteringsprotokol, der passer bedst til dit behov.

I tillæg til kryptering på VPN-netværket, har PureVPN en række nyttige funktioner, som du helt sikkert finder nyttige i forskellige situationer.

Split tunneling: VPN-klienten kan styre udvalgte programmers internettrafik udenom VPN-forbindelsen, så de er direkte forbundet til internettet og de øvrige data, som bruger VPN-netværket.

Kill switch: Afbryder internetforbindelsen øjeblikkeligt, hvis forbindelsen til VPN-serveren afbrydes. Herudover sikres personfølsomme oplysninger ved et eventuelt udfald.

P2P/fildeling: Disse forbindelser tillades på de fleste af PureVPNs servere, dog ikke i lande, hvor P2P efter den lokale lovgivning er ulovlig så som USA, UK, Canada, Australien o.lign.

Multilogin: VPN forbindelsen kan benyttes på op til 5 forskellige enheder samtidigt.

Secure browser: PureVPN tilbyder en særligt sikker browser, der er designet til ikke at lække følsomme data og oplysninger om dig som bruger.

Foruden ovenstående funktioner, så har du også muligheden for at tilkøbe dig beskyttelse mod DDoS angreb, købe en fast IP-adresse og NAT-firewall.

Du har mulighed for at downloade PureVPN til Windows, Mac OSX, iOS samt Android. Herudover kan du gå til udbyderens hjemmeside og læse deres guide til VPN-opsætning på enheder så som routere, konsoller (Xbox og PlayStation), Android TV, Apple TV o.lign.

Det eneste du som bruger måske kommer til at mangle fra denne udbyder er SmartDNS. Dette gør at du kan undgå geografisk baserede restriktioner på f.eks. Netflix o.lign tjenester, direkte på dit Smart TV, dine konsoller, Apple TV mv.

Indtil videre er det kun ExpressVPN, der har denne tjeneste i deres abonnement.

Servere & Funktioner: 4/5

Pris

Et PureVPN abonnement koster fra $3.54 pr. måned (kr. 24) ved betaling for to år ad gangen koster det $85 (kr. 575).

Foruden VPN-abonnementet, kan en række tillægsydelser tilkøbes: DDoS beskyttelse, fast IP-adresse og NAT firewall. De koster alle $0.99 pr. måned (kr. 7). Uanset hvilket abonnement, kan hele beløbet refunderes i op til 30 dage, såfremt du måtte være utilfreds med servicen.

Konklusion

PureVPN er meget mere end blot en billig VPN-forbindelse. Det er et super værktøj til alle, der ønsker mere sikkerhed, når de færdes på nettet. På trods af enkelte uheldige sager, så er sikkerheden og beskyttelsen af privatlivet klart i fokus hos denne udbyder. Vi kan ikke sætte en finger på sikkerheden, da den fungerer rigtig godt.

Herudover kigger vi på prisen, som selvfølgelig er et stort plus, og kan man leve uden nogen brugbar kundeservice, så er der intet i vejen for at bruge PureVPN.

Denne VPN-forbindelse giver dig adgang til et stort antal servere og du vil opleve en rigtig god hastighed over hele linjen. De streaming-optimerede servere gør det lettere at vedvare en effektiv forbindelse til f.eks. Netflix i USA og selve softwaren er nem at bruge. Vi har enkelte gange oplevet at softwaren kan være lidt langsom til at reagere. Men dette er ikke noget man for alvor går hen og bliver irriteret over.

Med den fornemme score på 4.7 har PureVPN sørget for at få en plads på vores top 5 VPN’s.