Hvad er Bindingsperiode? | Komplet Guide [2024]

Bindingsperiode - hvad betyder det?

Marie Halvorsen Munk Forfatter: Marie Halvorsen Munk
opdateret Opdateret: 26. september, 2023

Der er af og til en bindingsperiode på de abonnementer, som du kan købe på Find-Internet.dk. I denne artikel vil vi fortælle dig, hvad en bindingsperiode er og hvad den har af betydning for dig.

Hvad er en bindingsperiode?

En bindingsperiode er en periode, hvor du er forpligtet til at betale for en service eller et abonnement. Bindingsperioden sikrer, at udbyderen får betaling for den service, du har modtaget, og forhindrer dig i at opsige dit abonnement, før perioden er udløbet.

For nogle mennesker er en bindingsperiode en fordel, fordi det giver dem mulighed for at committe sig til en service eller et abonnement over en længere periode.

For andre mennesker kan en bindingsperiode være en ulempe, fordi det forhindrer dem i at opsige deres abonnement, hvis de ikke er tilfredse med servicen eller ønsker at skifte til en anden udbyder.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en bindingsperiode er det rigtige for dig, bør du altid læse vilkårene for abonnementet grundigt, inden du signerer en periode.

Her vises, hvor du kan se, om der er binding på en udbyderpakke.

Hvor lang må en bindingsperiode være?

En bindingsperiode kan have forskellig varighed, afhængigt af, hvilken type abonnement du har. Ofte har abonnementer til internet en bindingsperiode på 6 måneder. Men du kan også finde nogle internet-pakker, hvor der ingen bindingsperiode er.

Ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, må du opsige din aftale efter 5 måneder med 1 måneds varsel til udgangen af en måned. Det vil sige, at du højest kan være bundet i 6 måneder.

Hvor lang binding er der på de forskellige udbydere?

Det er forskelligt fra udbyder til udbyder, om de har en bindingsperiode eller ej.

Vi har listet op, hvor lang bindingsperiode, de forskellige udbydere på Find-Internet.dk, har. Der kan af og til være særlige tilbud, der gør, at bindingsperiode bliver delvist eller helt fjernet.

Udbyder Bindingsperiode
Hiper 6 mdr. binding
Fastspeed 6 mdr. binding
Kviknet 6 mdr. binding
MaxSpeed 6 mdr. binding
YouSee 6 mdr. binding
Stofa 6 mdr. binding
Jetnet 6 mdr. binding
Norlys 6 mdr. binding

Tabellen er opdateret d. 03-11-2022.

Bredbånd uden bindingsperiode

Der findes bredbåndsudbydere, der tilbyder bredbånd uden bindingsperiode. Dette betyder, at du kan opsige dit abonnement på internet når som helst, uden at skulle betale et gebyr.

På nuværende tidspunkt er det kun Maxspeed, som kører med 0 mdr. i binding på internetpakker. Det vil sige, at du kan opsige dit abonnement hos Maxpeed, når som helst.

Du skal dog være opmærksom på, at der ikke altid er penge at spare, hvis du vælger et abonnement uden binding, da der ofte kan være rabat eller intet oprettelsesgebyr.

Kan man komme ud af en kontrakt?

Som hovedregel, kan du først ophæve din kontrakt med en udbyder efter 5 måneder, med 1 måneds varsel til udgangen af måneden, hvis der var sat 5 mdr. som bindingsperiode, da kontrakten blev indgået.

En sådan aftale kan kun opsiges, ifølge Retsinformation.dk, hvis der er tale om væsentlig misligholdelse fra udbyders side.

Hvis bindingsperioden var 0 mdr., da aftalen blev indgået, kan du med 1 måneds varsel, opsige abonnementet.

Opsummering

Det er altid en god idé, at tjekke op på dine vilkår, når du køber et abonnement hos en internet-udbyder på Find-Internet.dk. På den måde undgår du, at der sker misforståelser i forbindelse med bindingsperioden for dit internet-abonnement.

Marie Halvorsen Munk
Skrevet af

Marie har med over fem års erfaring inden for e-handel, markedsføring og IT og 1,5 års erfaring i bredbåndsmarkedet en betydelig indsigt i internet- og bredbåndsteknologier. Disse indsigter gør hende i stand til at rådgive om bredbånd, fibernet og mobilt bredbånd.