Max pris pr. md.
Min. hastighed
23 pakker
Se flere
Derfor kan du trygt bruge Find-internet.dk

På Find-internet forsøger vi at give dig et overblik over dine internet muligheder. Vi rangerer de forskellige internet pakker efter faktorer som popularitet, hastighed, priser og vores kommission. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til vores samarbejdspartnere. Læs mere herIndholdsfortegnelse

Sammenlign Fibernet

Find-internet.dk er en gratis sammenlignsside for, som specialisere sig i fibernet. Vi har samlet de fleste fibernetudbydere et sted, så du som forbruger, nemt kan finde og sammenligne blandt de mange fibernetudbydere. Følg de 3 trin for at komme i gang med at finde dit kommende fibernet.   

1. Indtast adresse

For at kunne en vise dig en oversigt over dine internet muligheder, skal vi bruge din adresse. Dine internet muligheder er afhængige af din adresse.
 
2. Sammenlign

Med din adresse kan vi nu vise dine internet muligheder. Sammenlign nu blandt de forskellige internetudbydere. Filtre eller sortere efter dit behov.
 
3. Vælg Fibernet

Vælg det internet som passer bedst til dine behov, hvorefter du vil blive sendt direkte til udbyderen. Hvor du skal bestille dit kommende internet.

Vores Anbefaling

Vores anbefaling når du skal vælge blandt fibernetudbyderne er at sætte dig ind, hvad dine behov er. Fordi så ved du hvad skal holde øje med og hvad du skal holde dig fra i din sammenligning. Du kan evt. vælge dit kommende fibernet ud fra følgende kategorier. 

Billigt Fibernet

Fibernet er i den dyrere end af internet, på grund af det er lynhurtigt og stabilt internet. Men dette betyder nødvendigvis ikke at det behøver at være dyrt. Der findes billigt fibernet derude, du skal bare vide hvordan du finder det billigste fibernet i Danmark. Læs med her og få billigt fibernet.

Billigt Fibernet

Fibernet Priser

Hvad koster fibernet og hvilke priser kan du regne med at se, når du søger efter lynhurtigt internet som fibernet. Fibernet priser variere efter mange forhold, din adresse, upload og download hastighed og fibernet udbydere. Find de billigste fibernet priser på fremtidens internet, ved at læse mere her.

Fibernet Priser

Kan jeg få fibernet?

Fibernet er et eftertragtet internet, som byder på en stabil forbindese og lynhurtigt internet. Men det er ikke alle, som endnu har adgang til internet via fiber. Det kan derfor være en god ide at sætte sig ind i, om man har adgang til fibernet på sin adresse eller ej. Start med at læse vores oversigt over adgang til fibernet. 

Kan jeg få fibernet?

Alt om Fibernet

Hvilket fibernet skal du vælge? Hvad er det bedste fibernet? Få svar på disse spørgsmål og meget mere ved at læse med her. Få alt som er værd at vide om Fibernet generelt og bliv klædt på at tage en beslutning omkring dit kommende fibernet.

Hvad er Fibernet

I løbet af de seneste år er fibernet blevet et ord, som de fleste kan genkende, når de hører det. Det er brugt i forbindelse med tale om internetforbindelser, men det kan være svært at skelne, hvis ikke man har læst op på lektien, hvad dette egentlig betyder. Fibernet er en ny type af internetforbindelse, kan kan give dig en bedre hastighed på dit internet og en mere stabil forbindelse, end det tidligere har været muligt. Teknologien inden for fibernet området har virkelig taget fart, og der er i øjeblikket ikke mange internetudbydere, som ikke tilbyder fibernetforbindelser og opsætning som en del af deres service. Fibernet er en forbindelse, som går gennem lyslederkabler i jorden hvor der, som det ligger i navnet, kommer en forbindelse til dit hjem med lysets hastighed. Du kan som privatperson opnå utroligt høje forbindelser med en fibernet forbindelse, hvilket hurtigt kan komme til hjælp, som verdenen bliver mere og mere teknologisk hver eneste år, og det bliver vigtigere og vigtigere at have en stabil og hurtig forbindelse. Det betyder at du kan nemt og sikkert overveje at få fiber til din adresse. Fordi fibernet er kommet for at blive. Fibernet kan nemlig klarer højere upload og download hastigheder end f.eks. bredbånd via kabel tv stikket.

internet.jpg

Optisk Fiber

Overordnet set er fibernet en betegnelse for en moderne teknologi, der kan levere data via lyslederkabler. Hvis det skal være mere nørdet, så kan man også betegne det som optisk fiber. Lyslederkablet er dog meget sigende for denne løsning, da den transporteres med lysets hastighed. Selve lyslederkablet har kun en tykkelse på størrelse med et menneskehår, der er omringet med glas og plastik, der fungerer som spejle. Denne opbygning adskiller sig fra det, de fleste i dag kender som kobbernettet.

I Danmark er vi kendt for at være et af de førende lande inden for udvikling og forskning af disse lysledere. Faktisk var vi de første til at lancere et produkt, der kunne overføre data med en hastighed svarende til 1 mio Mbit/s. Det kan måske være svært at forholde sig til, hvor hurtigt det lige er. Men det svarer til, at du kan downloade 80 film – i sekundet. Denne teknologi stod Danmarks Tekniske Universitet bag. Det har blot været begyndelsen på forskningen af fibernettet, som viser det potentiale denne lyslederteknologi har for download og upload af diverse data på internettet.

Det bedste Internet

Der er gennem de seneste år kommer langt flere udbydere på det danske marked, som tilbyder fibernet gennem deres service. Det er i øjeblikket den bedste forbindelse, som du kan få til dit hjem, når det kommer til internet via fiber, og det er derfor værd at overveje, om dette skal være en løsning for dig i fremtiden, så du kan få den forbindelse, som du har brug for og har lyst til at have i hverdagen. Med en fiberforbindelse, så får du en internetforbindelse, som har en symmetrisk download og upload hastighed. Dette er ikke tilfældet, når du vælger at benytte dig af almindelig bredbånd, hvor du som regel har en asymmetrisk forbindelse, som gør, at der er en længere ventetid på upload hastigheden. Når der er tale om firbenet kan du altså være sikker på, at du kan uploade indhold nemt og simpelt, uden at du behøver at bekymre dig omkring, om du kan komme i mål med at uploade, eller om du kan nå at uploade til den deadline, som du eventuelt har med arbejdet eller andet. Derfor er fibernet i øjeblikket det bedste internet på markedet, som du kan få for penge, og det er værd at tage et kig på de fordele, som du kan nyde godt af, hvis du vælger denne løsning. Hvis din hustand bruger internettet meget og til mange ting, kan fibernet være løsningen for dig. Bredbånd via fiber er nemlig lynhurtigt internet, med høje upload og download hastigheder, som kan klare tunge ting som at streame film og game online.

Hvorfor er fibernet bedre

Fibernet er bedre end mange andre typer af internetforbindelser af flere forskellige grunde. Fibernet giver hurtigere og mere stabilt internet, som kan give dig mulighed for at nyde at kunne streame film helt uden problemer, og du kan samtidig nyde at spille computer eller på andre enheder, uden at du behøver at gå på kompromis med forbindelsen, hvis andre i hjemmet også vil bruge forbindelsen. Fibernet er en forbindelse til online verdenen, som er effektiv og hurtig, også er du garanteret et langt mere stabilt internet, end du er med andre typer af forbindelser. Dette kan du også læse mere om hos de forskellige internetudbydere, som tilbyder dig muligheden for at få fibernet. Fibernet er derudover også bedre, fordi forbindelsen ikke er påvirket af støj, hvilket er tilfældet med den normale bredbåndsforbindelse. Du kan derfor være helt sikker på, at du ahr et internet, som ikke fejler, når først det er sat op i dit hjem.

Fibernet fordele

Der er mange forskellige fordele, som du kan få, når du vælger at benytte dig af fibernet i hverdagen. En af de største er, at du kan få en langt hurtigere hastighed med fibernet, end du kan med nogen andre typer af internet. Fibernet gør, at du kan få en hastighed, hvor du aldrig skal bekymre dig omkring, om du kan downloade eller uploade indhold, og du skal ikke bekymre dig omkring, om du kan streame uden stop, da hastigheden er så hurtigt med fibernet, at du altid har en god forbindelse. Med fibernet er hastigheden så god, at du heller ikke behøver at bekymre dig omkring, hvor mange personer som benytter internettet på samme tid. Du kan sagtens streame film, mens dine børn gamer eller streamer på deres egne telefoner eller computere.

Hurtigere og mere stabilt

Derudover så er en stor fordel, når det kommer til fibernet, at det er stabilt. Dette er ikke altid garanteret, når du vælger en internetudbyder, og det er derfor en stor fordel for dig, som har behov for, at stabiliteten i dit internet altid er i den bedste form muligt. Måske arbejder du hjemmefra, og du har behov for at kunne dowloade stor emængder af data, hvor du ikke skal bekymre dig omkring, at dit internet ikke kan holde til datamængden, eller måske skal du streame for at kunne se TV, og med fibernet behøver du ikke bekymre dig omkring ophold i dine serie-episoder, fordi du altid har en stabil forbindelse. Fiber bredbånd kan nemt levere internet på 1000 mbit til din adresse, uden problemer.

Der er altså flere store fordele, som du kan nyde godt af, hvis du beslutter dig for, at du gerne vil benytte fibernet i hverdagen som en løsning til at få internet i dit hjem. Der er dog også ulemper, når det kommer til fibernet, og det er derfor nødvendigt, at du også sætter dig ind i disse, inden du tager en beslutning omkring, om fibernet er løsningen for dig.

bedste-internet.jpg

Fibernet ulemper

Når der er tale om fibernet, så er der også forskellige ulemper, som du bør være opmærksom på, inden du beslutter dig for, at denne løsning er den bedste for dig i dit hjem. Den første store ulempe for mange er, at fibernet endnu ikke er tilgængeligt overalt i Danmark. Der er flere steder, hvor du ikke kan få fibernet, og det er derfor ikke sikkert, at du er dækket ind på din adresse. Der er flere steder, mest i udkantsområderne i Danmark, hvor det ikke er muligt at få fibernet endnu. Bor du for eksempel i udkanten af Vestjylland, så er det ikke sikkert, at du er dækket af fibernet, medmindre du får gravet fibernet ind til dit hjem, og dette kan være en større proces, hvor der er behov for professionel opsætning og hjælp, og dette arbejder kan være meget, hvis der er andre og mere stabile løsninger, når det kommer til internet i dit område.

Prisen på Fibernet

En anden ulemper ved fibernet er, at det er en dyrere form for internet, end du ellers kan finde på markedet. Denne pris er høj, da du får en bedre, hurtigere og mere stabil internetforbindelse, og det er derfor dyrere at få adgang. Derfor er det også vigtigt, at du overveje fordele og ulemper ved forbindelsen, inden du beslutter dig din internetudbyder og den type af internet, som du gerne vil have i dit hjem, da det kan være godt at overveje, om prisen lever op til den standard af internet, som du kræver i dit forbrug.

Hvad koster fibernet?

Fibernet koster forskelligt afhængigt af din adresse og data pakke. Forvent priser fra 249,-/md. til 439,-/md. til et almindeligt familie hjem. Nogle udbydere Inkludere derudover streaming eller TV-pakker. Hvis du fortsat overvejer fibernet til din husstand eller arbejdsplads, og du har undersøgt om det er muligt, er der kun prisen tilbage som den sidste faktor. Fibernet er som en almindelig bredbåndsløsning et produkt, flere af de store udbyder kan tilbyde. Det betyder naturligvis også, at det er et produkt, hvor der kan være forskel i prisen alt efter, hvor de forskellige udbydere geografisk er stærkest placeret og deres muligheder. Når du vælger at få installeret fiber, er det vigtigt at være opmærksom på din bindingsperiode, omkostninger forbundet med at installere fiber. Samt er der i nogle tilfælde er en abonnementsordning. Det er typisk hos WAOO, Hiper og Stofa, hvor der er tilknyttet en abonnementsordning i forbindelse med installation af fibernet.

Prisen på fibernet i dag varierer naturligvis alt efter, hvilken hastighed du ønsker at få lagt ind. Her kan du vælge mellem 50 Mbit/s, 100 Mbit/s, 300 Mbit/s eller op til 1000 Mbit/s. I de fleste tilfælde skal du betale et engangsbeløb for at få installeret fibernet – prisen kan her variere alt mellem 1.000 kr. op til 3.000 kr., hvor nogle løsninger kan være med en efterfølgende binding. Der er som sagt stor konkurrence på markedet, hvorfor du kan være heldig at få det installeret for 0 kr. ved kampagnetilbud og i nogle tilfælde vil der heller ikke være nogen binding.

Fibernet Hastighed

Har du overvejet, om du skal have fibernet i dit hjem, så er der mulighed for, hvis du er i et område, hvor fibernet er en løsning, at få en internetforbindelse på helt op til 2500 Mbit. Dette er en meget høj hastighed, og for de fleste familier er dette langt over gennemsnittet af, hvad der vil være behov for i hverdagen. Dog er denne forbindelse en god ide, hvis du ofte arbejder hjemmefra, eller der er behov for at kunne flytte større mængder af data, hurtigt og nemt. Yousee tilbyder en løsning med 2500 Mbit gennem en fiberforbindelse, hvilket er en fordobling af den hastighed, som ellers har været mulig for Yousee kunder. Med dette abonnement hos Yousee er du også garanteret, at der altid er en minimumshastighed på 2300 Mbit. Denne forbindelse gør det muligt at have flere venner på besøg, både for dig selv og dine børn, hvor der er behov for en god forbindelse, og dte gør det muligt at have større LAN-aftaler i hjemmet, uden at der behøves at gå på kompromis med forbindelsen. Fibernet teknologien gør det dermed muligt at transportere store filer hurtigere end andre typer bredbånd. Med bredbånd via fiber kan du forvente at hastigheden på dit internet vil være langt hurtigere end almindeligt bredbånd leveret gennem kabel tv stikket.

billigt-internet.jpg

Forskellen mellem Fiber og Bredbånd

Det kan være en jungle at finde ud af, hvordan teknologien er bag de forskellige bredbåndsforbindelser. Eller hvad der passer bedst til dit behov. Faktisk så er alle bredbåndsforbindelser i dag en slags fiberbredbånd. Den helt store forskel ligger i, at det kun er fibernet der går helt ind i din husstand eller arbejdsplads. Hvis du f.eks. tager fastnet bredbånd, der leveres gennem kobbernettet eller kabel-tv internet, så stopper begge løsninger et stykke fra din husstand ved en central. Herfra er der andre internetteknologier, der tager over for at levere internetforbindelse direkte til din adresse. Det betyder blandt andet, at signalet under transporten fra centralen og til din adresse kan blive påvirket af beton, bakker, træer eller bygninger i området, der kan være med til at forringe signalet eller til tider skabe ustabilitet i forbindelsen.

Når det kommer til forskellen mellem fibernet og bredbånd, så er det vigtigt at vide, at fibernet centreret omkring fiberkabler, altså dem som transporterer data, gør dette ved hjælp af lyssignaler med lysets hastighed. Dette er grunden til, at du kan få en så hurtig hastighed, når du benytter dig af fibernet. Fiberkabler er også kaldet lyslederkabler, fordi de indeholder optiske fibre, som består af spinkle fibertråde. Disse tråde er meget meget tynde, tynde som hårstrå, og de er lavet af enten glas eller plastik-materiale, som gør dem meget fine men meget effektive i brug. Når det kommer til fiberkabler, så har de lyssignaler, som går igennem, ikke nogen påvirkning på de andre lyssignaler, hvilket betyder, at den individuelle fiber har en særdeles stor kapacitet, og dette helt uafhængig af andre fibre. Dette er den tekniske forklaring på, hvorfor fibernet er så effektivt og hurtigt i forhold til den mere almindelige forbindelse, DSL-forbindelsen også kaldet almindelig bredbånd. DSL-teknologi er baseret på kobberkabler, som består af en masse kobbertråde, der snor sig omkring hinanden inde i kablet. Når disse er snoet tæt om hinanden, så skaber det en mulighed for at oprette et analogt signal, og på baggrund af dette signal kan man så oprette en effektiv online forbindelse i hjemmet. Kobbertrådene i kablet snor sig omkring hinanden for at mindske den støj, som måtte opstå i forbindelsen.

Forskelle på hastighed

Med fibernet er du garanteret en stabil forbindelse, da hele lyslederen bliver ført direkte til din adresse. Det betyder, at du hverken deler forbindelsen med andre eller at forbindelsen kan møde udfordringer under transporten. Det betyder også, at din hastighed er garanteret både på download og upload, så du får hvad du betaler for. Ved en almindelig fastnetforbindelse derimod, kan du opleve at den hastighed, du betaler for, vil være lavere end normalt i de travle timer som f.eks. i weekenden, eller når man kommer hjem fra arbejde og skole. Det skyldes, at internetforbindelsen bliver belastet af mange brugere, og da den deles med resten af nabolaget, vil det påvirke din internethastighed.

Der er altså stor forskel på, hvordan de to forbindelser er opbygget, og der er derfor også stor forskel på den type af forbindelse man får, når man enten vælger almindeligt bredbånd, eller man vælger fibernet. Er du i tvivl omkring hvilken forbindelse, som passer bedst til dine behov, så kan du altid prøve dit signal i hjemmet online, inden du bestiller internet fra en udbyder på markedet. En anden væsentlig forskel mellem de to bredbåndsløsninger er, at du gennem almindeligt fastnet bredbånd får en forbindelse. Hvor downloadhastigheden er højere end uploadhastigheden. Den vil være stabil og ens ved fibernet.

internetudbydere.jpg

Fibernetudbydere

Der er mange forskellige internetudbydere på det danske marked, og alle tilbyder de forskellige typer af internet til dit hjem, men de fleste tilbyder i dag muligheden for et godt abonnement på fibernet. Med den stabile hastighed og den hurtige forbindelse, så er kunder i Danmark garanteret et godt resultat, og derfor er der muligheder for dig, som er på udkig efter et godt fibernet til dit hjem. Du kan for eksempel få fibernet hos både Stofa, Telenor og YouSee, hvor du kan få abonnementer, som garanterer dig en lynhurtig forbindelse. Du kan for eksempel hos Telenor få muligheden for at abonnere på MaxSpeed, som er en toptunet type af fibernet, hvor du kan få glæde af en formidabel internetforbindelse. Her får du en WIFI 6 router med i købet, så du altid har en god forbindelse, og du kan få en god TV-pakke oveni, når du vælger fibernet hos Telenor.

 Hvem tilbyder Fibernet

Der bliver konstant udvidet med fibernet rundt i landet hvert år. Dermed er der også flere og flere udbydere af fibernet, da efterspørgslen stiger. For at få fibernet til sin husstand eller arbejdsplads kræver det, at du bor i et område, hvor der er nedgravet fiberkabler helt ned til vejskellet. Herfra vil fibernettet bliver trukket helt ind til din bopæl. Flere energiselskaber eller større udbydere som f.eks. Yousee, Stofa, Ewii, WAOO eller Hiper er i priskrig om at levere fibernet til danskerne.

Det er derfor en fordel at tjekke op på flere af de forskellige udbydere, hvis du overvejer at investere i fibernet til hjemmet. Hvis du bor i Jylland eller nogle af de mindre byer rundt omkring i landet, er det klart en fordel at forhøre dig hos Yousee eller WAOO, der dækker det meste af landet. Der er dermed også bedst chance, for at der bliver trukket fiberkabler tæt på din bolig. Hvis du bor på Sjælland og nær København eller inde i centrum, kan det være en fordel at høre Hiper, som er utrolig stærk på internet gennem fiber i København og på Nordsjælland. Samt glem ikke at fibernettet kan fås med mulighed for en tv-pakke.

Kan jeg få Fibernet

I Danmark har vi stort set adgang til internet i alle husstande. Vi bruger internettet til at tjekke nyheder, streame musik, film og serier. Og så er mange glade for at kunne spille online eller kommunikere over diverse sociale medier. Det giver derfor god mening at få installeret fibernet i husstanden. Således internettets hastighed og stabilitet aldrig bliver en bekymring eller frustration for dig. Det forholder sig desværre sådan, at det ikke er alle steder, der er lige gode muligheder for at få installeret fibernet. Fiberbredbånd er primært tilgængeligt for dem, som bor i områder, hvor der er tyndt befolkede. Det skyldes at fibernettet er blevet udrullet i områder, hvor internetsignalet har været ustabilt og ringe i længere tid.

Dog bliver der udrullet nye fiberkabler rundt i hele landet, hvorfor det bliver mere og mere tilgængeligt for de fleste. Det skal naturligvis også være en opvejelse af, om du har behov for fiber eller om du kan nøjes med en almindelig bredbåndsforbindelse. Ellers kan du altid indtaste din adresse og se dine muligheder ovenfor.

internet-priser.jpg

Fibernettets Historie

 Fibernet er en opfindelse, som stammer tilbage fra 1840’erne, hvor der var to mænd, franskmanden Jaques Babinet og schweizeren Daniel Colladon, som fandt på et eksperiment, som opklarede den lysledende effekt, som kan ses i de optiske fiberkabler, som er en del af fiberforbindelsen. Efter dette tidspunkt i historien blev det kun mere og mere kendt, at lys kunne rejse gennem en buet linje og altså ikke kun igennem en lige linje, som tidligere var tanken. Det altså endeligt bevist, at lyssignaler kan bøjes, og dermed var eksperimentet med til at komme på grundtanken til fiber. I 1950’erne begynder fiberforbindelsen virkelig at tage fart, hvor opfinder Narinder Singh Kapany, som er blevet anerkendt som faderen af optiske fibre, da han sammen med Harold Hopkins arbejder videre på billedoverførsel gennem optiske fibre. Sammen fandt de ud af at skabe et klarere billede på fjernsyn ved at benytte bundter med over 10.000 fibre. Med succesen skrev de to så en artikel om fiberoptik, hvorefter emnet blev introduceret til et meget større publikum, som gav grobund til den fiberforbindelse, som vi kender i dag.

Fibernet er først blevet kendt på det danske marked for få år siden, men som du kan læse ovenfor, så har teknologien og grundtanken for denne form for internetforbindelse været på arbejdsbordet meget længe, og den er endnu ikke blevet taget af endnu. Det er muligt at sige med sikkerhed nu, at internet via fibernet er fremtidens internet, da teknologien kun vil blive bedre og bedre, og det til sidst vil blive muligt at få denne type af forbindelse overalt i Danmark.

author

Skrevet af

Ansvarlig for Find-internet.dk

Kasper har over 6 års erfaring med at arbejde med at arbejde med bredbånd, internet, fibernet og mobilt bredbånd.