Sammenlign billigt fibernet


Få billigt fibernet med Find-Internet.dk

Find-Internet.dk er din online sammenligningstjeneste, som har til formål at give dig en nem, hurtig og overskuelig oversigt over, hvilke fibernetsudbydere, der findes på det danske marked. Se de forskellige forbindelser ovenfor eller læs mere om, hvilke overvejelser du skal gøre dig inden du ansøger om fibernet.

Hvad er fibernet?

Fibernet er nok ikke helt nyt i de flestes ører, når det kommer til internet. Det er dog alligevel langt de færreste, der har fibernet i deres husstand eller på arbejdspladsen. Det skyldes blandt andet, at det er den nyeste teknologi, samt at det ikke er alle husstande, der har mulighed for at få installeret fibernet endnu.

Overordnet set er fibernet en betegnelse for en moderne teknologi, der kan levere data via lyslederkabler. Hvis det skal være mere nørdet, så kan man også betegne det som optisk fiber. Lyslederkablet er dog meget sigende for denne løsning, da den transporteres med lysets hastighed. Selve lyslederkablet har kun en tykkelse på størrelse med et menneskehår, der er omringet med glas og plastik, der fungerer som spejle. Denne opbygning adskiller sig fra det, de fleste i dag kender som kobbernettet.

I Danmark er vi kendt for at være et af de førende lande inden for udvikling og forskning af disse lysledere. Faktisk var vi de første til at lancere et produkt, der kunne overføre data med en hastighed svarende til 1 mio Mbit/s. Det kan måske være svært at forholde sig til, hvor hurtigt det lige er – men det svarer til, at du kan downloade 80 film – i sekundet. Denne teknologi stod Danmarks Tekniske Universitet bag. Det har blot været begyndelsen på forskningen af fibernettet, som viser det potentiale denne lyslederteknologi har for download og upload af diverse data på internettet.

Hvilke fordele er der ved forbindelsen?

Der er vidst ingen tvivl om, at fibernettet er smart og effektivt, når du skal være online. Denne innovative teknologi indebærer også en række fordele for dig, når du skal vælge internetforbindelse. Ved at vælge fiber er den store fordel, at du er fremtidssikret. Det skyldes, at fibernettet kan håndtere og klare en hurtigere hastighed end hvad der er muligt at levere på nuværende tidspunkt. I takt med udviklingen vil du derfor altid have adgang til den bedste og hurtigste hastighed gennem dit fibernet.

Du vil i dag sikkert være bedst kendt med at have en ADSL internetforbindelse i dag. Det betyder, at du har en asymmetrisk hastighedsforbindelse i din husstand eller arbejdsplads. Det vil sige, at hastigheden mellem din downloadhastighed og uploadhastighed er forskellig – typisk er downloadhastigheden størst. Med fibernet er du garanteret en symmetrisk hastighed, hvor upload er lige så høj som din download. Derudover vil du få en garanteret hastighed gennem din internetforbindelse, som er stabil. Den bliver hverken påvirket af beton, bakker, eller andre internetforbindelser i lokalområdet, som du kender fra de andre internetforbindelser.

Hvis du er gamer eller har børn i huset, der spiller spil som World Of Warcraft, Counter-Strike, Fortnite eller andre høj grafik spil, kræver det en høj og stabil internetforbindelse. Med fibernet er du sikker på, at det ikke hakker, når du eller dine børn skal spille online.

Hvad er forskellen mellem fibernet og almindelig bredbånd?

Det kan være en jungle at finde ud af, hvordan teknologien er bag de forskellige bredbåndsforbindelser eller hvad der passer bedst til dit behov. Faktisk så er alle bredbåndsforbindelser i dag en slags fiberbredbånd. Den helt store forskel ligger i, at det kun er fibernet der går helt ind i din husstand eller arbejdsplads. Hvis du f.eks. tager fastnet bredbånd, der leveres gennem kobbernettet eller kabel-tv internet, så stopper begge løsninger et stykke fra din husstand ved en central. Herfra er der andre internetteknologier, der tager over for at levere internetforbindelse direkte til din adresse. Det betyder blandt andet, at signalet under transporten fra centralen og til din adresse kan blive påvirket af beton, bakker, træer eller bygninger i området, der kan være med til at forringe signalet eller til tider skabe ustabilitet i forbindelsen.

Med fibernet er du garanteret en stabil forbindelse, da hele lyslederen bliver ført direkte til din adresse. Det betyder, at du hverken deler forbindelsen med andre eller at forbindelsen kan møde udfordringer under transporten. Det betyder også, at din hastighed er garanteret både på download og upload, så du får hvad du betaler for. Ved en almindelig fastnetforbindelse derimod, kan du opleve at den hastighed, du betaler for, vil være lavere end normalt i de travle timer som f.eks. i weekenden, eller når man kommer hjem fra arbejde og skole. Det skyldes, at internetforbindelsen bliver belastet af mange brugere, og da den deles med resten af nabolaget, vil det påvirke din internethastighed.

En anden væsentlig forskel mellem de to bredbåndsløsninger er, at du gennem almindeligt fastnet bredbånd får en forbindelse, hvor downloadhastigheden er højere end uploadhastigheden. Den vil være stabil og ens ved fibernet.

Fibernet øger din boligværdi

Fibernet sikrer ikke kun din fremtid for den bedste bredbåndsforbindelse. Den er også med at øge din boligværdi. Det er dermed ikke kun en løsning du bør overveje, for at hele familien kan være online, men det er også en investering i at gøre din bolig klar til fremtiden. Du ved sikkert selv, hvor vigtigt det er at være tilgængelig og online – det har derfor også en betydning ved et boligkøb, hvis du befinder dig et sted, hvor signalet kan være ustabilt eller langsomt. Den nye boligkøber kan være en familie med en gamer, eller en der har brug for at kunne arbejde hjemmefra, hvorfor det er væsentligt med en stabil og god internetforbindelse.

En undersøgelse i 2016 viste ud fra en spørgerunde af 1269 personer, at halvdelen undersøger forholdene for bredbånd, inden de byder på den aktuelle bolig. Denne undersøgelse kan blandt andet være grunden til, at staten i 2017 bevilligede en pulje af 102 millioner kroner til at udbrede fiber rundt i store dele af Danmark.

Hvis du derfor overvejer at få lagt fiber på din adresse, kan denne investering oftest give godt igen, hvis du både vil fremtidssikre din husstand, eller hvis du på et tidspunkt ønsker at sætte din bolig til salg. Uanset hvad er du garanteret en lynhurtig internetforbindelse, der ikke er begrænset af antal enheder, der er koblet på din fiber-forbindelse.

Hvem tilbyder fibernet?

Der bliver konstant udvidet med fibernet rundt i landet hvert år. Dermed er der også flere og flere udbydere af fibernet, da efterspørgslen stiger. For at få fibernet til sin husstand eller arbejdsplads kræver det, at du bor i et område, hvor der er nedgravet fiberkabler helt ned til vejskellet. Herfra vil fibernettet bliver trukket helt ind til din bopæl. Flere energiselskaber eller større udbydere som f.eks. Yousee, Stofa, Ewii, WAOO eller Hiper er i priskrig om at levere fibernet til danskerne.

Det er derfor en fordel at tjekke op på flere af de forskellige udbydere, hvis du overvejer at investere i fibernet til hjemmet. Hvis du bor i Jylland eller nogle af de mindre byer rundt omkring i landet, er det klart en fordel at forhøre dig hos Yousee eller WAOO, der dækker det meste af landet. Der er dermed også bedst chance, for at der bliver trukket fiberkabler tæt på din bolig. Hvis du bor på Sjælland og nær København eller inde i centrum, kan det være en fordel at høre Hiper, som er utrolig stærk på fibernet i København og på Nordsjælland.
Har du bopæl eller en virksomhed i Sønderjylland, vil vi klart anbefale at du forhører dig om et pristilbud hos Stofa, som netop er stærk i dette område samt Ærø.

Hvad koster fibernet?

Hvis du fortsat overvejer fibernet til din husstand eller arbejdsplads, og du har undersøgt om det er muligt, er der kun prisen tilbage som den sidste faktor. Fibernet er som en almindelig bredbåndsløsning et produkt, flere af de store udbyder kan tilbyde. Det betyder naturligvis også, at det er et produkt, hvor der kan være forskel i prisen alt efter, hvor de forskellige udbydere geografisk er stærkest placeret og deres muligheder. Når du vælger at få installeret fiber, er det vigtigt at være opmærksom på din bindingsperiode, omkostninger forbundet med at installere fiber samt er der i nogle tilfælde er en abonnementsordning. Det er typisk hos WAOO, Hiper og Stofa, hvor der er tilknyttet en abonnementsordning i forbindelse med installation af fibernet.

Prisen på fibernet i dag varierer naturligvis alt efter, hvilken hastighed du ønsker at få lagt ind. Her kan du vælge mellem 50 Mbit/s, 100 Mbit/s, 300 Mbit/s eller op til 1000 Mbit/s. I de fleste tilfælde skal du betale et engangsbeløb for at få installeret fibernet – prisen kan her variere alt mellem 1.000 kr. op til 3.000 kr., hvor nogle løsninger kan være med en efterfølgende binding. Der er som sagt stor konkurrence på markedet, hvorfor du kan være heldig at få det installeret for 0 kr. ved kampagnetilbud og i nogle tilfælde vil der heller ikke være nogen binding.

Kan jeg få fibernet?

I Danmark har vi stort set adgang til internet i alle husstande. Vi bruger internettet til at tjekke nyheder, streame musik, film og serier – og så er mange glade for at kunne spille online eller kommunikere over diverse sociale medier. Det giver derfor god mening at få installeret fibernet i husstanden, således internettets hastighed og stabilitet aldrig bliver en bekymring eller frustration for dig. Det forholder sig desværre sådan, at det ikke er alle steder, der er lige gode muligheder for at få installeret fibernet. Fiberbredbånd er primært tilgængeligt for dem, som bor i områder, hvor der er tyndt befolkede. Det skyldes at fibernettet er blevet udrullet i områder, hvor internetsignalet har været ustabilt og ringe i længere tid.

Dog bliver der udrullet nye fiberkabler rundt i hele landet, hvorfor det bliver mere og mere tilgængeligt for de fleste at få adgang til. Det skal naturligvis også være en opvejelse af, om du har behov for fiber eller om du kan nøjes med en almindelig bredbåndsforbindelse.

Bliv opdateret med det seneste fra bloggen

Kontakt os allerede i dag via kontaktformularen

Eller på mail: support@find-internet.dk. Vi bestræber os på at besvare henvendelser inden for 24 timer.