Sammenlign og find det bedste internet

Der er mange ting, der bør overvejes, når det kommer til at finde den bedste internetforbindelse. Hvor finder man i dagens Danmark egentlig noget godt internet? Hvilken udbyder er den bedste på markedet? Og hvilken type internet er egentlig den bedste eller mest egnede til dine internet behov? Disse og mange andre spørgsmål giver vi dig svarene på herunder, hvor du kan blive meget klogere på, hvordan du nemt kan sammenligne og finde det bedste internet, der passer lige netop til dig.

For det handler nemlig ikke blot om at finde den billigste internetforbindelse, selvom det for mange også er prisen, der spiller ind på valget af internet. Det er også vigtigt at finde et internet, der passer til dine behov og ikke mindst en forbindelse, som er tilgængelig på din adresse. Virker det som en uoverskuelig omgang at skulle finde noget internet, der lever op til alle disse ting? Så frygt ej, for vi fortæller dig herunder hvordan du kan gøre det.

Bedst i test internet

Du kan jo med fordel starte jagten på din nye internetforbindelse med at undersøge hvilket internet, der er bedst i test. Og det får du for eksempel et forholdsvist grundigt og ikke mindst objektivt svar på i den test, som Forbrugerrådet Tænk har udført for at finde frem til hvilket, der er internet bedst i test 2020. I denne test blev næsten 100 forskellige bredbåndsabonnementer fra 11 forskellige danske udbydere af internet gennemgået og testet for at finde ud af hvilken udbyder og hvilket internet abonnement, der er det bedste. I denne test har de sammenlignet de forskellige internet på både hastighed, internettype og ikke mindst pris for at lave en oversigt over de ti bedste internet forbindelser i Danmark lige nu.

Men du kan faktisk også selv lave en form for test af det bedste internet derhjemme. Det kan du gøre ved at undersøge hvilke udbydere, der kan levere internet på din adresse. Når du ved hvilke udbydere, du har at vælge imellem har du nemmere ved at sammenligne konkrete abonnementer og dermed finde det der passer bedst til dig. Har du eksempelvis fået snævret feltet ned til 3 forskellige udbydere, kan du se på hvilke typer internet, de tilbyder og hvilke hastigheder, de har i deres abonnementer. Og så er det blot at gå i gang med at sammenligne på baggrund af priser og hastigheder. Føler du, at det er lidt for hårdt arbejde, kan du naturligvis også bare tage et kig på nogle af de tests, som allerede er lavet, som for eksempel den fra Forbrugerrådet Tænk eller fra Netflix, som hvert år også udarbejder en ny liste over hvor hurtigt forskellige udbydere af internet kan loade Netflix’ indhold og dermed giver et indblik i hvor god og stabil en forbindelse, de forskellige udbydere kan tilbyde.

Find bedst internet på din adresse

Nu tænker du måske, hvordan finder jeg ud af hvilket internet, der er tilgængeligt på min adresse? Og det kan vi naturligvis også hjælpe dig med. Ikke nok med, at du her hos os kan indtaste din adresse og hurtigt få et overblik over lige netop de abonnementer, der er tilgængelige hjemme hos dig, så kan du også på de enkelte udbyderes hjemmesider indtaste din adresse for at få vist de konkrete internet pakker, som du har mulighed for at få. Det er en rigtig god og nem måde at finde ud af, hvilken internetforbindelse, der vil være den hurtigste eller mest stabile på netop din adresse. 

Det er især relevant for dig, der lige er flyttet til en ny adresse og selv er ansvarlig for at finde ud af hvilket bredbånd, du skal have. Hvis man er flyttet til et nyt område, ved man nemlig ikke nødvendigvis på forhånd hvilke internetforbindelser, der er tilgængelige. Og så er det en rigtig god og nem måde at finde ud af det på ved at indtaste sin adresse lige her hos Find-Internet.dk eller direkte hos udbyderen. Ved at søge på din adresse her hos os kan du hurtigt få en liste over de udbydere og abonnementer, som tilbyder det bedste internet på din adresse. Dermed får du også hurtigt en idé om hvilke hastigheder du kan forvente samt til hvilke priser, du kan få dem.

Bedste internet til prisen

Som udgangspunkt kan man sige, at det bedste internet til prisen er det internet, hvor du får den højeste hastighed til den laveste pris. Det er dog ikke altid en god måde at tænke på, fordi det jo ikke er alle hastigheder, der er tilgængelige alle steder, og derfor kan man hurtigt blive skuffet, hvis man har fundet en god internetforbindelse til en lav pris, hvis denne forbindelse ikke er tilgængelig på ens egen adresse. Der er derfor også andre ting, der er værd at se på, når det kommer til at finde bedst internet til prisen. 

Først og fremmest vil du være nødt til at finde en udbyder, der tilbyder internet på din adresse, hvorefter du kan begynde at sammenligne på parametre som pris og hastighed. I dagens Danmark bliver fibernettet mere og mere populært – og mere og mere udbredt rundt omkring i landet. Fibernet er én af de absolut hurtigste internetforbindelser, hvorfor flere og flere skifter fra det traditionelle bredbånd til fibernettet. Det vil altså typisk være en fibernetforbindelse, som giver dig den bedste internet hastighed til prisen.

Hvem er den bedste internet udbyder?

Her hos Find-Internet.dk kan du sammenligne billigt internet fra en række af Danmarks største og bedste internetudbydere. I vores oversigt finder du internet forbindelser fra blandt andet Kviknet, Fullrate, Yousee, Fastspeed, HIPER, Telenor og Dansk Net, fordi vi mener, at de er blandt de bedste internetudbyder i Danmark lige nu. Vi holder naturligvis vores oversigt opdateret, så du altid har mulighed for at se aktuelle tilbud og abonnementer fra de forskellige danske internetudbydere. 

Og har du brug for også selv at undersøge, om den nu er god nok, når vi påstår, at vi viser nogle af Danmarks bedste udbydere af internet? Så kan du for eksempel tage et kig på udbydernes Trustpilot side, hvor du kan se hvor stor kundetilfredshed de forskellige udbydere har. Anmeldelserne på Trustpilot bliver skrevet af udbydernes egne kunder, så det er her, du kan få et mere subjektivt indblik i, hvad brugerne egentlig synes om den service og de produkter, som de enkelte udbydere tilbyder. Her vil du altså hurtigt og nemt kunne se, om en internet udbyder har mange tilfredse kunder, hvilket også er en faktor, som kan spille ind, når man skal vælge det bedste internet.

Hvilke typer af internet kan man vælge imellem?

Som udgangspunkt findes der tre typer af internet: Det traditionelle bredbånd, fibernet og mobilt bredbånd. Og alle tre typer har hver sine fordele og ulemper. Mobilt bredbånd adskiller sig fra de to andre typer ved at være en form for router, som du kan tage med på farten. Det er derfor en type af internet, der egner sig godt til dig, der vil kunne være online uanset hvor du befinder dig. De to andre typer af internet kommer vi nærmere ind på i det næste afsnit.

Bedste bredbånd vs. bedste fibernet

Er du i tvivl om hvorvidt bredbånd eller fibernet er den bedste løsning for dig, når det kommer til internet? Så læs dette afsnit grundigt, hvor vi kommer lidt ind på forskellene på fibernet og almindeligt bredbånd. Den største og mest væsentlige forskel på de to typer forbindelser er hastigheden. Det traditionelle bredbånd leverer internet via ADSL eller COAX, hvilket måske lyder meget teknisk, men det er det faktisk ikke. ADSL betyder blot, at internettet bliver leveret via telefonstikket, og COAX betyder, at internettet leveres via kabel-TV stikket, hvorfor disse forbindelse er tilgængelige på langt de fleste adresser i Danmark. Fordelene ved at vælge traditionelt bredbånd er, at man typisk kan kombinere sit internet abonnement med sit TV abonnement hos den samme udbyder og dermed få det til en mere fordelagtig pris. Det traditionelle bredbånd er mere tilgængeligt og billigere end fibernet, men kan ofte ikke levere lige så hurtige hastigheder.

Fibernet er en nyere teknologi inden for internetforbindelser. Her leveres internettet via såkaldt optisk fiber, som er produceret i plastik og glas og hvor der kan skydes lys igennem. Derfor omtaler man også disse fibre som lyslederkabler. Det er en hurtigere måde at transportere internetforbindelsen på end ved det traditionelle bredbånd, netop fordi det leveres med lysets hastighed.

Bedste internet 2020

Det er altså på tide at du overvejer, hvad der er vigtigst for dig, når det kommer til din internetforbindelse. Vil du have Danmarks bedste internet kan du nøjes med at vælge den, der står øverst på listen i flest forskellige uafhængige tests som for eksempel dem, vi har nævnt fra Netflix og Forbrugerrådet Tænk. Det er dog vigtigt, at du altid læser en opdateret test, fordi det bedste internet 2020 ikke nødvendigvis også var det bedste internet 2018.

Vil du derimod have bedst og billigst internet, kan du med fordel bruge vores oversigt, hvor du kan sortere de resultater, du vil se, så du kun får vist internet abonnementer med de filtre, som du har valgt. Du kan for eksempel sætte et maksimalt beløb på, så du får vist de internet forbindelser, som passer til dit budget. Eller du kan vælge at søge efter internetforbindelser som har en bestemt hastighed, som passer til det, som du skal bruge internetforbindelsen til. 

Der er mange måder at finde det bedste internet på, men vigtigst af alt er det rent faktisk at du overvejer disse tre ting:

  • Hvad skal du bruge internettet til?
  • Hvor ofte skal du bruge internettet?
  • Hvor mange enheder/personer skal bruge internettet på samme tid?

I næste afsnit kommer vi nærmere ind på hvordan du kan bruge disse tre spørgsmål til at finde den internetforbindelse, der passer bedst til dig.

Sådan finder du det bedste internet

Det er nok de færreste, der vælger en internetforbindelse udelukkende baseret på prisen – selvom det naturligvis også er et vigtigt parameter. For der er selvfølgelig en årsag til, at der findes forskellige internethastigheder i forskellige prisklasser – netop så alle kan være med uanset økonomi og behov. Og netop behovet er vigtigt, når det kommer til at finde det bedste internet. For her kan din søgning blive meget specifik, hvis du ved præcis, hvad du skal gå efter. Og her kommer de tre ovennævnte spørgsmål ind i billedet.

1: Hvad skal du bruge din internetforbindelse til?

Der er bestemte hastigheder, der egner sig bedre til bestemte formål, når det kommer til internet. Skal du bruge internettet til simpel surfing, eller til at sende og modtage e-mails, har du et andet behov end en person, som skal bruge sit internet til for eksempel gaming eller hyppig upload og download af større filer. En hastighed på omkring 5 Mbit (per enhed) egner sig fint til dig, hvis du blot surfer på nettet og sender mails, mens streaming af film og TV-serier i HD kræver en forbindelse på omkring 30 Mbit per enhed og gaming kræver en endnu hurtigere hastighed.

2: Hvor ofte skal du på nettet?

Dog skal man også overveje hvor ofte man er på nettet. For selvom du har brug for en højere hastighed til streaming eller gaming på nettet, kan du måske alligevel nøjes med en lavere hastighed, hvis du ikke bruger din internetforbindelse særligt ofte. Det kunne for eksempel være hvis du primært bruger den internetforbindelse, der er på din arbejdsplads eller din uddannelsesinstitution. Hvis du yderst sjældent bruger internettet, kan mobilt bredbånd måske være en mere oplagt løsning for dig, da du her ikke er tvunget til at betale en masse for en høj hastighed, men blot betaler for den data, du rent faktisk bruger.

3: Hvor mange skal være på nettet ad gangen?

Her er tommelfingerreglen at jo flere enheder, der skal bruge internetforbindelsen, jo højere bør den være. Husk dog, at det kun gælder, hvis samtlige enheder skal være på nettet samtidigt. En enkelt enhed kan sagtens “nøjes med” en hastighed på omkring 10 Mbit, mens du bør påregne 8 Mbit eller mere per enhed, der skal være på nettet på samme tid.

Hvis du kan finde svaret på disse tre spørgsmål og finder en internetforbindelse, der lever op til alle tre ting, er du rigtig godt på vej til at finde det bedste internet i Danmark – eller i hvert fald det bedste internet til netop dine behov.