Filtrer
Max pris pr. md.:
Min. hastighed:
14 pakker
Se flere
Derfor kan du trygt bruge Find-internet.dk

På Find-internet forsøger vi at give dig et overblik over dine internet muligheder. Vi rangerer de forskellige internet pakker efter faktorer som popularitet, hastighed, priser og vores kommission. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til vores samarbejdspartnere. Læs mere her



Indholdsfortegnelse

Sammenlign Bredbånd

Find-internet.dk er en gratis sammenlignsside for, som specialisere sig i bredbånd. Vi har samlet de fleste internetudbydere et sted, så du som forbruger, nemt kan finde og sammenligne blandt de mange internetudbydere.

Bredbånd - rigtig str.png

Følg de 3 trin for at komme i gang med at finde dit kommende bredbånd.

1. Indtast adresse
For at kunne en vise dig en oversigt over dine internet muligheder, skal vi bruge din adresse. Dine internet muligheder er afhængige af din adresse.
 
2. Sammenlign
Med din adresse kan vi nu vise dine internet muligheder. Sammenlign nu blandt de forskellige internetudbydere. Filtre eller sortere efter dit behov.
 
3. Vælg Internet
Vælg det internet som passer bedst til dine behov, hvorefter du vil blive sendt direkte til udbyderen. Hvor du skal bestille dit kommende internet. 

Vores Anbefaling

Vores anbefaling når du skal vælge blandt internetudbyderne er at sætte dig ind, hvad dine behov er. Fordi så ved du hvad skal holde øje med og hvad du skal holde dig fra i din sammenligning. Du kan evt. vælge dit kommende internet ud fra følgende kategorier.  

Billigt Bredbånd

Er du studerende eller det bare sjældent at du bruger internettet derhjemme. Så kan det være at din strategi skal være at søge efter billigt internet. Billigt internet behøver nødvendigvis ikke være dårligt, det afhænger af dine behov og dermed også forventninger. Lyder dette som dig så se mere her.

Billigt Bredbånd

Bredbånd Priser

Internet priserne ændres konstant og kan variere fra adresse til adresse. Men det er intet problem fordi vi holder os opdateret på priserne og giver dig overblikket i forhold til din adresse. Vil du være klogere på internet priser kan du trygt følge med her for mere information. Læs vores prisoversigt.

Bredbånd Priser 

Bedste Bredbånd

Er budgettet lige meget eller skal du have internet til en stor husstand. Så kan du nemt starte med at kigge efter, det bedste internet på din adresse. Følg med her hvis det lyder som dig. Her kan du nemlig læse om vores bud på det bedste internet. Samt fordelene og hvordan du vælger den rette udbyder.

Bedste Bredbånd

Bredbånds udbydere

Du kan også vælge efter internetudbyderne. Her kan du kigge efter kvaliteten af deres internet, kundeservice og fordele som tv-pakker og streaming. Nogle udbydere specialisere sig også i et bestemt område. Læs med her for at blive klogere på forskellene mellem internetudbyderne.

Bredbånds udbydere

Alt om bredbånd

Som det meste teknologi, så har også bredbåndet udviklet sig siden dets tilblivelse, hvor det i dag kan modtages på flere forskellige måder.

Med den fortsatte digitalisering af samfundet, så er det svært at undvære, da bredbånd helt overordnet set, er den teknologi, der gør det muligt for mennesket at få adgang til internettet. Det er derfor også et marked, der er særligt attraktivt for virksomheder, da efterspørgslen er konstant. Af den årsag ser man også tilblivelsen af fortsat flere udbydere, der håber på at kunne etablere sig som en anerkendt og eftertragtet bredbåndsudbyder.

Med de talrige udbydere, så kan det være svært at danne sig et overblik over, hvor man finder den bedste løsning. Som en hjælp til at navigere i det uoverskuelige ocean, så vil vi her på find-internet hjælpe dig med at blive klogere på bredbåndsverdenen. Dit valg er udbyder afhænger nemlig af, hvad du vægter, når du skal modtage din internetforbindelse.

bedste-internet.jpg

Hvad er bredbånd?

Bredbånd er et begreb, der dækker over den teknologi, der gør det muligt at sende og modtage data på en bred vifte af frekvenser. Det bruges primært til dataoverførsel, der i korte træk, er det vi bruger til internetforbindelser og andet. Har man boet i en ejendom med adgang til internettet, så har man med stor sandsynlighed stiftet bekendtskab med termen bredbånd. 

Fænomenet har eksisteret i en længere årrække, og var oprindeligt tiltænkt som en erstatning til de forældede former for internet, hvortil de gamle opkalds og dial-up former kan nævnes, da disse var ekstremt ustabile, for ikke at nævne langsomme. Eftersom bredbånd i dag bruges som hele fundamentet for stabile internetforbindelser, så kan man i den grad konkludere, at implementeringen af bredbånd har været en stor succes. 

Derudover, så anvender man ligeledes bredbånd til overførsel af data i telekommunikationsbranchen, og er samtidig den afgørende aktør i tilblivelsen af IPTV samt streaming af musik og video. IPTV er en metode, hvorved man modtager sit TV-signal gennem et internetkabel. 

Forskellige typer af bredbånd

Det kan være svært at afgøre, hvilken type bredbånd man som forbruger skal erhverve sig. Man kan samtidig befinde sig i situationer, hvor mulighederne er begrænset med henblik på valg af bredbånd.

Typisk vil man kunne risikere, hvis man lejer en bolig, at teknologien og manglende installationer i det pågældende lejemål, er forældet. Det kan betyde, at du ikke har mulighed for at modtage bestemte typer af bredbånd. Inden for bredbåndskategorien opererer man med to forskellige typer af bredbånd, nemlig fastnet bredbånd og mobilt bredbånd. 

Stiller vi skarpt på fastnet bredbånd, så er det først og fremmest vigtigt ikke at forveksle dette med fastnettelefoni. Man bruger fastnet bredbånd til at forbinde computere og netværk med hinanden, hvilket gøres gennem et kabel eller trådløst netværk. Denne type bredbånd, og måden hvorigennem man modtager det, kan deles op i tre grupper:

 • Bredbånd via Telefonstik (xDSL)
 • Bredbånd via Kabel TV stik COAX
 • Bredbånd via Fiber (Fibernet) 

Det mobile bredbånd fungerer på samme måde som fastnet bredbånd, men giver adgang til internettet via mobiltelefonens dataforbindelse.  

Typerne af bredbånd

For at kunne sammenligne bredbånd pris, er det vigtigt, at du også er opmærksom på, at du sammenligner den samme type bredbånd, når du sammenligner forskellige priser og tilbud på bredbånd. Der findes nemlig flere forskellige typer af bredbånd på markedet, som alle sammen ligger i forskellige prisklasser.

De tre mest almindelige og mest udbredte former for bredbånd i Danmark er klassisk bredbånd, fibernet og mobilt bredbånd. Men hvad er forskellen på bredbånd, fibernet og mobilt bredbånd, tænker du så måske? Jo det skal vi forsøge at forklare forholdsvist kort herunder.

Bredbånd via telefonstik

telefonstik.jpg

xDSL er en bred betegnelse for det internet man i Danmark modtager gennem kobberkabler.

Overordnet set, så ejer TDC de danske kobberkabler, hvorigennem øvrige udbydere lejer sig ind, hvis de ønsker at udbyde bredbånd via telefonstik. Derfor vil du opleve, at der ikke er markante forskelle i hastighederne hos de respektive udbydere af xDSL-teknologien.

Med tilblivelsen af bredbånd gennem kabel TV stikket og fibernet, så har xDSL en række ulemper forbundet med sig. 

En af ulemperne er minimumshastigheden, fordi det kan være svært for udbyderne at determinere, hvilken hastighed man som kunde helt konkret vil kunne forvente. Det fik i sin tid de forskellige selskaber til at benytte sig af udtrykket “op til”, når de skulle beskrive hastigheden.

Det fik forbrugerombudsmanden dog hurtigt sat en stopper for, hvorfor man indgik en aftale, der betød at man skulle anvende termen minimumshastigheder, som dækker over den hastighed man er garanteret ved bredbånd via telefonstik. 

Modtager du dit internet via telefonstik, så er en anden ulempe uploadhastigheden, der ofte er ret lav. Denne hastighed er den determinerende faktor for, hvor hurtigt du kan uploade billeder eller videoer på eksempelvis sociale medier. 

Bredbånd via kabel-TV stik

kabel-stik.jpg

Hvis du som forbruger har et abonnement på kabel-TV, eller blot et antennestik i hjemmet, så har du muligheden for at modtage dit internetsignal gennem det samme kabel-stik som dit TV-signal. Dette betegnes også som den såkaldte COAX-teknologi.

Navnet kommer af det anvendte kabel, Coaxial kablet, der bruges til at overføre data fra udbyderens database til den pågældende husstand, der kan benytte denne data ved hjælp af enten et antennekabel eller netværkskabel. Dette er blandt andet den mest udbredte type af bredbånd, og har efterhånden været tilgængelig i mange år. 

Selvom bredbånd gennem COAX-teknologien ikke er lige så hurtigt som fibernet, så kan du stadigvæk få en lynhurtig hastighed på helt op til 1000 Mbit, hvilket dækker de fleste husstandes behov. Hastigheden er altså væsentligt hurtigere end hvad man kan forvente, hvis man får bredbånd via kabel-tv stikket.

En anden fordel er den store tilgængelighed, da majoriteten af de danske husstand har adgang til COAX-kabler, hvorfor de fleste kan få leveret bredbånd via kabel tv. 

Bredbånd via fiber

fiber-stik.jpg

Det nyeste skud på stammen inden for bredbånd er fibernet, og er den mest moderne teknologi inden for bredbånd. Fibernet beskriver den proces, hvor data bliver distribueret gennem optisk fiber, der også går under betegnelsen lyslederkabler. Dette er den hidtil hurtigste internetløsning, da man kan sende data afsted med lysets hastighed.

Fibernet har desuden en bedre leder og hurtigere forbindelse til dataen. Lyslederkablet, der anvendes i fibernet, kan nemlig bære mere og hurtigere data end både xDSL og COAX. Fibernet er altså lynhurtigt internet.

I den forbindelse er det også værd at nævne, at alt internet starter som fibernet – der er blot en forskel på, hvornår det ophører med at være fiber. Hos både xDSL og COAX løsninger, så stopper fiberforbindelsen inden den når husstanden, hvorfor en betydelig mængde af dataen går tabt.  

Derudover opnår fibernet også en mere stabil forbindelse end de andre løsninger. En af hovedårsagerne er, at det er muligt at opnå en symmetrisk forbindelse, hvilket betyder, at download og upload hastighederne er de samme. 

billigt-internet.jpg

Mobilt Bredbånd

Vender man blikket mod det mobile bredbånd, så har man her en løsning, der er transportabel, hvilket kan være fordelagtigt i en række henseender. Mobilt bredbånd fungerer på samme måde som almindeligt bredbånd, hvor den markante forskel er, at det benytter sig af en 3G eller 4G forbindelse, som man kender fra sin smartphone. 

Den altoverskyggende fordel ved denne løsning er, at man ikke behøver at være i nærheden af en router eller et andet wifi-netværk. Det betyder at man kan have det med på farten, hvilket kan være i form af et simkort du kan sætte i din bærbare computer eller tablet. Simkortet fylder desuden ikke særligt meget, hvorfor der også er et praktisk element i det mobile bredbånd, foruden at være transportabelt. 

Dog er den indlysende ulempe, at forbindelsen ikke altid er hurtig. Årsagen til det er, at det mobile bredbånd fungerer ligesomt et 3G eller 4G netværk på mobilen, hvorfor der fra tid til anden vil være ustabile forbindelser, hvis man befinder sig et sted, hvor dækningen ikke er tilstrækkelig. 

I den forbindelse er det også værd at nævne, at alt internet starter som fibernet – der er blot en forskel på, hvornår det ophører med at være fiber. Hos både xDSL og COAX løsninger, så stopper fiberforbindelsen inden den når husstanden, hvorfor en betydelig mængde af dataen går tabt.  

Derudover opnår fibernet også en mere stabil forbindelse end de andre løsninger. En af hovedårsagerne er, at det er muligt at opnå en symmetrisk forbindelse, hvilket betyder, at download og upload hastighederne er de samme. 

En liste over bredbåndsudbydere

På det danske marked, er der efterhånden talrige bredbånd udbydere at vælge mellem, når man skal finde den optimale løsning. Det kan være uoverskueligt at danne sig et overblik over de forskellige selskaber, hvorfor du her præsenteres for de mest prominente inden for bredbånd, og de forskellige bredbånds typer.

I Danmark er vi kendt for at være en af de førende og faktisk et af de lande med det bedste netværk på verdensplan. Der findes i dag en stor række af forskellige bredbåndsudbydere i Danmark. Heriblandt finder du Yousee, Stofa, Fullrate, Telia, Telenor, DanskNet, Hiper, Waoo og Kviknet. D

er kommer dog hele tiden nye danske og udenlandske udbydere til med bredbåndsløsninger. Det er derfor en fordel at tjekke op på, hvem der kan tilbyde dig en internetforbindelse på din adresse.

Markedet i dag

Selvom de fleste tror, at TDC var den første udbyder af internet i Danmark, så var det i virkeligheden Stofa der var først. Det var først i år 2000, at TDC valgte at tilbyde deres kunder en bredbåndsløsning.

I dag sidder TDC, bedre kendt som Yousee, tungt på markedet for bredbåndsløsninger for både private og erhverv. De har hidtil fået stor opbakning af staten til at udrulle det, vi i dag kan kalde et af verdens bedste netværk.

Det er dog med det forbehold at alle konkurrenter skal have fair vilkår for at leje sig ind på dette netværk. Det gælder både gennem kabler og netmasterne, så teleselskaber også kan tilbyde bredbånd i form af mobilt bredbånd.

Blandt udbydere for internet via telefonstik finder man typisk YouSee. Eftersom TDC har monopol på de danske kobberkabler, så giver det god mening at YouSee, der er det forhenværende TDC Privat, tilbyder bredbånd via telefonstikket. Dog tilbyder selskaber som Telia og Hiper også bredbånd via telefonstik.

Den høje konkurrence

Inden for bredbånd via kabel tv stikket, finder man dog en række udbydere, hvorfor konkurrencen også er betydeligt højere end det er tilfældet ved bredbånd via telefonstik. Her kan man ligeledes henvende sig til YouSee, men også prominente selskaber som Stofa, Hiper, Waoo og Telenor er udbydere af denne form for bredbånd.  

Det samme gør sig gældende for fibernet, hvor ovennævnte udbydere også har tilbud på forskellige løsninger. 

internetudbydere.jpg

Det får du hos den enkelte udbyder

Vælger du at få bredbånd hos YouSee, om det enten er gennem telefonstik, kabel-tv stik eller fibernet, så er der et hav af pakkeløsninger. Derudover, så kan du også få en TV-pakke hos YouSee, hvilket muliggør at samle sine regninger hos én udbyder. En feature hos YouSee’s TV-pakker er deres bland-selv løsning, hvor man kan vælge mellem tv-kanaler og streamingtjenester. 

Stofa

Stofa tilbyder også bredbånd og TV, men har en pakkeløsning, der gør det muligt at kombinere bredbånd og TV til én pris. Dog kan du ikke modtage bredbånd via telefonstik hos Stofa, der udelukkende tilbyder internet via kabel-tv stik og fiber. 

Waoo

Derudover er det værd at nævne Waoo i forbindelse med tilbud på bredbånd og TV. Waoo har bygget deres brand op, om deres lynhurtige fibernet, men har også bredbåndsløsninger på kabel-tv stik. Deres TV-pakker inkluderer dog ikke den såkaldte bland-selv løsning, men gør det muligt at se flow-tv uden en TV-boks. Alle TV-pakker med, undtagelse af Waoo Flex TV, indeholder en film- eller streamingtjeneste. 

Udbydere som tilbuder bredbånd

 • Stofa
 • YouSee
 • Telenor
 • Boxer
 • Waoo
 • Kviknet
 • Hiper
 • Fastspeed
 • Fibia
 • Altibox
 • Telia
 • Bolignet
 • DanskNet
 • Velkommen

Bredbåndshastighed

Vi har kort været omkring de forskellige bredbåndshastigheder for de respektive bredbånds typer. Dog har vi kun studset overfladen, og konkluderet, at fibernet er det hurtigste bredbånd, hvor internet via telefonstikket er den langsomste – alligevel agter vi at præsentere, hvad du helt konkret kan forvente dig af de forskellige løsninger. 

Eftersom minimumshastigheden er den eneste garanteret hastighed med henblik på bredbånd via telefonstik, så er den højeste minimumshastighed at finde hos YouSee, hvor du kan forvente en minimumshastighed på 100/20 Mbit, altså 100 upload og 20 download. 

I forhold til kabel-tv stik, så vil du kunne forvente en væsentlig hurtigere forbindelse, hvor du vil kunne opnå hastigheder helt op til 1000 Mbit/s. Det er altså en markant forbedring af din internetforbindelse holdt oppe mod telefonstikket. 

Det hurtigste bredbånd på markedet er fortsat fibernet, der kan nå en hastighed på 2500 Mbit/s. I de mest ekstreme tilfælde, så er der målt hastigheder helt op til 5000 Mbit/s. 

Hvad er download og upload hastighed?

Når man undersøger en bredbåndsforbindelse, så vil man unægteligt støde på termerne download og upload. Det gør man, først og fremmest fordi de to hastigheder har forskellige funktioner. 

Din upload hastighed er bestemmende for den tid det tager, når man skal sende filer til andre personer, dette værende i arbejdsøjemed eller i forbindelse med sociale aktiviteter.

En god upload hastighed kommer dig til gavn, når du skal sende større billedserier eller foretage et videoopkald. Derfor vægter de fleste også download hastigheden, da det er de færreste husstande, der har brug for en høj upload hastighed.  

Download hastigheden er tit den determinerende faktor, når snakken falder på bredbånd til eksempelvis privaten. Den er nemlig udslagsgivende for, hvor hurtigt internettet er, når man er flere på nettet samtidig. Derudover, så har man også brug for en hurtig download hastighed, hvis man spiller krævende computerspil, streamer, henter film eller ser YouTube.  

Hvilken bredbåndshastighed skal jeg vælge?

Når du enten skal vælge en bredbåndsløsning til din private husstand eller arbejdsplads, er det en fordel at tjekke dine muligheder på din adresse. Det er ikke alle udbydere, der har mulighed for at tilbyde dig en bredbåndsforbindelse på din adresse.

Det kan derfor være en god idé at ringe og forhøre dig hos to eller tre forskellige bredbåndsudbydere om dine muligheder. Dermed kan du også høre, hvor hurtig en hastighed de kan tilbyde på din adresse, da den heller ikke kan være ens.

Når du skal vælge en bredbåndshastighed, er det væsentligt at vide, hvad dit aktuelle behov er. På denne måde undgår du at få en langsom forbindelse eller ende med en løsning, du ikke får optimalt udnyttet.

Det er derfor en fordel at vide, om du kun er én person eller flere på adressen der vil tilgå bredbåndsforbindelsen på samme tid. Derudover er det væsentligt at vide, hvor mange enheder der vil blive koblet på, og om der er behov for at streame film, videoer eller spille spil online.

Hvis dette er tilfældet, er det nødvendigt med en hurtig bredbåndsforbindelse. Er du derimod kun én person, der skal tjekke nyheder, læse mails streame Youtube, så vil 10 Mbit være et fornuftigt udgangspunkt. 

Fibernet er det hurtigste på markedet

Leder man efter det hurtigste bredbånd på markedet, så er det indiskutabelt fibernet, der er den mest optimale løsning. Selvom man har målt hastigheder på op til 2500 Mbit/s, så er der ingen danske udbydere, der tilbyder denne hastighed.

Dog vil du kunne se frem til en hastighed, der er væsentlig hurtigere end telefonstikket og kabel-tv stikket, for ikke at snakke om mere stabil. Derudover får du en symmetrisk forbindelse, hvilket udelukkende kan opnås ved at benytte fibernet.

Med titlen som det hurtigste internet på markedet, så følger prisen naturligvis også, hvorfor fibernet som udgangspunkt også er dyrere end de to øvrige bredbånd typer. 

Hvis hastigheden udelukkende er den vigtigste faktor for dig, så er det klart fibernet, du skal vælge. Det er desuden også det mest stabile og fremtidssikre valg. Denne løsning gør, at du ikke skal bekymre dig om, hvor mange der er koblet på forbindelsen.

Det er som sagt ikke alle, der kan få lagt denne fremtidssikret løsning ind i husstanden, men det er en fordel at høre enten Yousee, Stofa eller Waoo om deres løsninger for din husstand. Hvis du er på jagt efter den billigste fiber-løsning for din husstand eller arbejdsplads, vil Hiper nok være det ideelle valg på nuværende tidspunkt.

Det bedste bredbånd til prisen

Er man derimod på udkig efter en stabil bredbåndsforbindelse til en god pris, så kan man rette blikket mod Coax, og få sit internet gennem kabel-TV stikket. Da dette er den mest udbredte løsning på markedet, så er prisen også i den lave ende, og typisk billigere end en fibernet-løsning.

Det til trods, så vil du kunne opnå en høj hastighed med kabel-tv stikket, der kan nå op til 1000 Mbit. Der er dog en risiko for, at der i perioder med spidsbelastning kan være nedsat hastighed på dit bredbånd.   

Sådan vælger du dit bredbånd

Der findes mange faktorer, som influerer valget, når det kommer til at vælge et bredbånd. En god tommelfingerregel er, at man som udgangspunkt skal vælge ud fra ens adresse.

Det skyldes at man, alt afhængig af ens geografiske placering, kan være begrænset med henblik på antallet af udbydere samt hvilken bredbånds type den pågældende udbyder kan levere. Derfor kan du med fordel indtaste din adresse hos de respektive udbydere eller hos os, og sidestille de forskellige tilbud man præsenteres for.

Er man eksempelvis interesseret i internet via fibernet, men har ikke de fornødne kabler, hvorfor enten en xDSL eller kabel tv stik løsning er mulig, så kan man på baggrund af den information træffe sit valg.  

Find det bredbånd der passer til dit behov

Efter man har dannet sig et overblik over de udbydere, der kan levere bredbånd til ens adresse, så kan man herefter forventningsafstemme med henblik på ens behov. Med andre ord, så skal finde frem til de krav man har for sit bredbånd.

Er man en stor familie, hvor samtlige familiemedlemmer bruger internettet på samme tid, så kan man med fordel anskaffe sig et bredbånd, hvor hastigheden befinder sig i den høje ende.

Er man derimod single, og bor i en lejlighed med høje udgifter, hvor pleje af de sociale medier er i højsædet, så er det måske ikke en dyr og hurtig internet hastighed, som er første prioritet. 

Af den årsag, så er det vigtigt at forstå sine behov, så man ikke ender med en internetløsning, der er utilstrækkelig og vice versa. Man kan nemlig også ende i en situation, hvor man betaler for mere end man har brug for.

internet-priser.jpg  

Historien om bredbånd

Med den moderne digitalisering, så kan det være svært at forestille sig en verden uden internet. Det er dog en realitet, at mennesket på et tidspunkt har været internettet foruden. Når man snakker om internettet, så kommer man ikke udenom begrebet bredbånd, der muliggjorde dataforbindelser. De første modemer, der var tilgængelige til privatbrug var akustiske eller mere specifikt, mekanisk tilkoblede. 

Smartmodermet

Dette modem blev i 1981 erstattet af “Smartmodemet”, hvorved man kunne koble et modem direkte på telefonlinjen. Hvor det akustiske modem var manuelt, så kunne smartmodemet selv besvare opkald fra et andet modem. Alligevel var det endnu ikke muligt at være på nettet og modtage telefonopkald samtidig. Men det blev det i 1994, hvor man lancerede det ISDN, der stod for Integrated Services Digital Network.

Dog nåede ISDN ikke at udkonkurrere smartmodemet, da man i 1999 introducerede ADSL systemet, hvilket man i dag kender som bredbånd via telefonstikket. 

I 2005 præsenterede TDC sine planer for, at man ville begynde at trække fiber helt ud til kundernes privatadresser, hvilket blev startskuddet på bredbånd via fiber vi kender til i dag.   

Hvilken bredbåndsforbindelse passer til mig?

2Mbit/s – Til dig som kun skal tjekke mails og nyheder
Denne internethastighed er klart den laveste løsning, du vil opleve at din internetudbyder kan tilbyde. Faktisk er den så lav, at flere af udbyderne ikke har den som en del deres løsninger.

Det er en hastighedsforbindelse, der tillader dig at tjekke mails, surfe på internettet samt at kunne streame videoer på YouTube i den lave billedkvalitet. Hvis der er flere enheder, der skal være koblet på denne internetforbindelse, vil vi anbefale dig en højere internethastighed. Hvis du har brug for at streame film og serier, anbefaler vi også at vælge en hurtigere internetforbindelse.

10 Mbit/s – Den ideelle løsning for dig som bor alene
Er du kun én i husstanden, vil dette være den ideelle hastighedsforbindelse for dig. Det er en løsning, der tillader dig at surfe, streame musik, film og serier så længe der kun er koblet én enhed på internetforbindelsen.

10 Mbit/s vil sagtens kunne trække flere enheder, men det kan godt give nogle udfordringer, når internetforbindelsen er maksimal belastet.

Hvis I er et par eller flere i husstanden, der skal se film eller spille online, vil det klart anbefales at vælge en højere hastighedsforbindelse.

20 Mbit/s – Den ideelle løsning for par eller roomies
Denne hastighedsforbindelse er den mest anvendte løsning i Danmark. Den er ideel for et par eller, hvis man har en bolig man deler med en eller flere.

Denne hastighedsforbindelse tillader en eller flere at streame musik, film og serier på samme tid. Det vil fungere med op til 3-4 enheder, der er online på samme tid.

Hvis I er en familie, der har mere end 3-4 enheder i huset, eller en af børnene bruger et tungere program eller gamer, kan det svække forbindelsen. Det kan være svært at se en film på samme tid uden, at den har svært ved at uploade.

50 Mbit – Den ideelle løsning for børnefamilien
Denne hastighedsforbindelse passer til familien Danmark. Er I 3-5 i husstanden, får I med denne løsning en lynhurtig internetforbindelse, der tillader jer alle at surfe og streame på samme tid. Er der en eller flere, der kører tunge programmer eller spiller online, vil den også fungere fint til dette.

100 Mbit – Den ideelle løsning til gameren eller den store familie
Den hastighedsforbindelse er uden tvivl en løsning, der dækker alle behov der måtte være. Det er en løsning for dig, som ikke vil gå ned på hastighed.

Det er de færreste der med et almindeligt behov for at surfe, streame film og serier har behov for så hurtig en internetforbindelse. Det er derfor primært aktuelt, hvis du har en der gamer i huset, I er en større familie som har mange enheder i gang på samme tid eller, hvis I er et bofællesskab med mange roomies.

Vær opmærksom på at det ikke er alle steder, hvor det er muligt at kunne få lagt 100 Mbit/s ind i husstanden.

author

Skrevet af

Ansvarlig for Find-internet.dk

Kasper har over 6 års erfaring med at arbejde med bredbånd, internet, fibernet og mobilt bredbånd.