Mobilt bredbånd

Få overblik over mobilt bredbånd her

Sammenlign Mobilt Bredbånd

Find-internet.dk er en gratis sammenlignsside for, som specialisere sig i Mobilt Bredbånd. Vi har samlet de fleste internetudbydere et sted, så du som forbruger, nemt kan finde og sammenligne blandt de mange internetudbydere. Følg de 3 trin for at komme i gang med at finde dit kommende mobile bredbånd.   

1. Indtast adresse

For at kunne en vise dig en oversigt over dine internet muligheder, skal vi bruge din adresse. Dine internet muligheder er afhængige af din adresse.

2. Sammenlign

Med din adresse kan vi nu vise dine internet muligheder. Sammenlign nu blandt de forskellige internetudbydere. Filtre eller sortere efter dit behov.

3. Vælg Internet

Vælg det internet som passer bedst til dine behov, hvorefter du vil blive sendt direkte til udbyderen. Hvor du skal bestille dit kommende internet.

Vores Anbefaling

Vores anbefaling når du skal vælge blandt internetudbyderne er at sætte dig ind, hvad dine behov er. Fordi så ved du hvad skal holde øje med og hvad du skal holde dig fra i din sammenligning. Du kan evt. vælge dit kommende internet ud fra følgende kategorier. 

Billigt Mobilt Bredbånd

Er du studerende eller det bare sjældent at du bruger internettet derhjemme. Så kan det være at din strategi skal være at søge efter billigt internet. Billigt internet behøver nødvendigvis ikke være dårligt, det afhænger af dine behov og dermed også forventninger. Lyder dette som dig så se mere her.

Mobilt Bredbånd Priser

Internet priserne ændres konstant og kan variere fra adresse til adresse. Men det er intet problem fordi vi holder os opdateret på priserne og giver dig overblikket i forhold til din adresse. Vil du være klogere på internet priser kan du trygt følge med her for mere information. Læs vores prisoversigt.

Alt om Mobilt Bredbånd

Internettet er blevet en stor del af vores hverdag, og den tendens bliver kun større og større. Vi ser, hvordan virksomheder og den offentlige sektor er begyndt at komme online og digitalisere mange af deres processer. Vi er derfor vant til at være koblet på internettet både i arbejdstiden og privat, da det er her, vi indhenter vores nyheder og kommunikerer med vores nærmeste. Det er dog ikke alle steder, hvor det er muligt at få en bredbåndsforbindelse. Det er heller ikke alle steder, det er muligt at koble sig på internettet via sin computer eller tablet, hvis der ikke er en bredbåndsforbindelse i nærheden. Det er netop her mobilt bredbånd kommer ind i billedet.

Mobilt bredbånd er en internetforbindelse, som du kender fra din smartphone, der er koblet til netmasterne rundt i hele Danmark. Her kan du enten trække på 3G eller 4G-netværket alt efter, hvor du befinder dig i landet – på samme måde som din smartphone.

Hvad er mobilt bredbånd?

Mobilt bredbånd er en smart løsning for dig, som ønsker at være koblet på internettet, uanset hvor du befinder dig henne i Danmark eller udlandet. Signalet du modtager fra det mobile bredbånd kommer samme sted fra, som det signal du modtager i din smartphone. Det er oftest enten 3G eller det nyeste 4G signal, du får som internetforbindelse. Det er den ideelle løsning for dig, som ønsker at kunne være online, uanset om du er på camping, i sommerhus, i tog eller andre steder, hvor du ikke kan tilgå en almindelig bredbåndsforbindelse. Det eneste det kræver er en strømtilslutning for at skabe forbindelse til bredbåndsforbindelsen.

Mobilt bredbånd skaber internetforbindelsen og forbruget gennem et datakort. Et datakort fungerer på samme måde som et mobilabonnement med data. Det er et sim-kort, som du sætter i routeren. Du har mulighed for at vælge forskellige abonnementer med datapakker, men vær opmærksom på at finde den mest optimale datapakke. Prisen for datapakkerne stiger efter den mængde data, du har behov for om måneden. Når dit data er opbrugt, vil du ikke miste din internetforbindelse, den vil dog blive nedsat til “edge” funktion, som er væsentligt langsommere.

mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd som USB eller router

Hvis du overvejer mobilt bredbånd kan du vælge mellem to forskellige løsninger. Mobilt bredbånd som USB betyder, at du kan indsætte et sim-kort, der giver data og internetforbindelse direkte til din bærebare computer. Den er let og praktiske at have med på farten. På denne måde behøver du blot at tilslutte den din bærebare computer for at komme online, uanset hvor du befinder dig. Dog er det kun muligt at være koblet på den enkelte enhed med denne type løsning.

Hvis du ønsker at skabe et wi-fi-spot, hvor du kan koble dig trådløst på internettet i hjemmet, sommerhuset, kolonihaven eller når du er på farten, skal du vælge et mobilt bredbånd som en router. Her indsætter du dit sim-kort med en aktuel datapakke i routeren. Du tilslutter den blot til en stikkontakt, hvorefter den har sin egen bredbåndsforbindelse med et unikt navn og adgangskode, som du kender fra det trådløse netværk i hjemmet eller på arbejdspladsen.

Hvilke fordele og ulemper er der ved mobilt bredbånd?

Et mobilt bredbånd er for dig, som ønsker at have adgang til en internetforbindelse næsten overalt fra din computer eller tablet. Du har frihed til at være online alle steder, såfremt du har adgang til en stikkontakt i både Danmark og udlandet.

I dag er du bedre stillet i EU, når du rejser rundt og samtidig skal være online. De fleste af abonnementerne er inklusiv en datapakke, du kan bruge i EU. Det samme gælder dine muligheder for datapakker for dit mobile bredbånd. Hvis du skal være afsted i længere tid eller uden for EU, kan du købe et lokalt datakort og indsætte i din router. Hvis din udbyder ikke oplyser eller reklamerer med, at datapakken også kan bruges uden for landets grænser, skal du være opmærksom på, at det er en dyrere takst. Vær derfor sikker på at din datapakke gælder i det land, du ønsker at bruge dit mobile bredbånd i.

Et mobilt bredbånd er også det ideelle valg for dig, som enten ikke er meget hjemme eller ikke bruger internettet meget i din hverdag, når du endelig er hjemme. Hvis du ikke bruger internettet til at streame musik, film eller serier, kan det også svare sig med et mobilt bredbånd, da mange af udbyderne har en billigere løsning, end hvis du valgte en almindelig bredbåndsforbindelse.

Det lyder jo altsammen til at være godt, hvis man vælger et mobilt bredbånd. Men der er også visse ting, du er nødt til at være opmærksom på, inden du beslutter dig for at vælge mobilt bredbånd som din foretrukne internetforbindelse. Der findes områder i landet, hvor der kan være meget dårlig dækning for nogle af udbyderne, hvorfor det er nødvendigt at tjekke grundigt op på det forinden. Der sker dog meget på netop dette område, hvorfor vi ser, at der er god og stabil dækning i de fleste steder i Danmark. Hastigheden på forbindelsen kan også blive påvirket, hvis det regner kraftigt eller pga. spidsbelastning. Det er særlig aktuelt i storbyerne, hvor der er mange, der er koblet på den enkelte mast. Her vil du typisk opleve en langsommere forbindelse i det tidsrum, hvor den gennemsnitlige person er på internettet.

En anden stor ulempe ved at vælge mobilt bredbånd er, at det ikke er beregnet til, at der er flere enheder koblet på internetforbindelsen. Det er derfor en ideel løsning, hvis du er alene. Det er heller ikke den optimale løsning for dig som spiller online, da internetforbindelsen ikke er gearet til høj grafik og hurtige reaktioner. Er det i stedet film, serier eller spil på hjemmesider er det ikke et problem.

Det er derudover også en løsning, der vil være dyrere end fastnetforbindelse, hvis du dagligt bruger internettet til at streame musik eller surfe rundt på internettet.

Mobilt bredbånd og 5G

Hvem udbyder mobilt bredbånd i Danmark?

I Danmark har vi en række forskellige små og store udbydere af mobilt bredbånd. De fleste teleudbydere har mobilt bredbånd som en af deres foretrukne løsninger, når det kommer til internetforbindelse. Den primære forskel på de forskellige udbydere er den adgang, de har til de forskellige master rundt i landet, hvorfor det er en stor fordel, at du har undersøgt dine muligheder for din bopæl eller i de områder, hvor du typisk vil være koblet på internetforbindelsen. Du kan enten være koblet på 3G eller 4G-netværket. Fordelen ved at du kan trække 4G er, at det er den hurtigste internetforbindelse.

Hos Find-internet.dk finder du et samlet overblik over de forskellige udbydere af mobilt bredbånd i Danmark. Her har du mulighed for at sammenligne deres priser og løsninger, så du har det bedste grundlag for at vælge den rette beslutning for dig. Af udbydere finder du blandt andet Oister, CBB-mobil, 3 Mobil, Fullrate, DanskNet, Telmore, Telenor og mange flere.

Hvordan installerer du mobilt bredbånd?

En installation eller tilslutning af mobilt bredbånd er ganske enkelt og hurtigt. Uanset om du vælger et USB-modem eller en router som løsning for dit mobile bredbånd, er installationen og fremgangsmåden den samme. Du indsætter dit datakort i modtageren, der automatisk vil indlæse sim-kortet. Herefter følger der en vejledning, du skal følge for oprettelse af navn og kode til din internetforbindelse. Det kan klart anbefales, at du får lavet en kode, så andre ikke får adgang til din internetforbindelse eller misbruger dit netværk. Notér dit navn på internettet og adgangskode, hvis du skulle glemme det. Herefter er du faktisk logget ind og kan nu frit surfe og streame rundt på internettet.

mobilt bredbånd

Hvor mange GB har jeg brug for til mit mobile bredbånd?

Noget af det mest væsentlige og essentielle når du skal vælge bredbånd er at finde den datapakke, der passer til dit forbrug. Det er her, du kan spare penge, hvis du vælger det forbrug, der passer til dit aktuelle forbrug. Vi har derfor lavet et overblik over, hvad de forskellige datapakker vil være ideelle til, så du kan være bedre klædt på, når du skal vælge den endelige løsning.

5 GB data - til dig der er alene og kun tjekker nyheder og surfer på internettet

Denne pakke gør det muligt for dig at have et wi-fi-spot i hjemmet, sommerhuset eller kolonihaven, hvor du kan tjekke nyheder, være på facebook eller surfe rundt på internettet. Hvis du har Spotify eller andre musiktjenester, vil den også være passende til at streame musik. Hvis du har et behov for at trække TV-kanaler, se film eller serier vil det ikke være den optimale løsning. En film kan alene trække 1GB i HD-opløsning.

20 GB data - til dig der nyder at se film, serier og høre musik i hverdagen

Denne pakke er det ideelle valg for dig, som nyder at sætte en film eller serie på efter arbejde eller i weekenden. Her er der også plads til at streame musik, mens der bliver lavet mad eller hygget i hverdagene. Det er også optimalt at vælge denne løsning, hvis du har en eller flere enheder, der skal være koblet på til at tjekke nyheder, være på Facebook eller f.eks. til at dele billeder på Snapchat.

50 GB data - til dig der ikke skal bekymre dig om dit forbrug

Denne pakke er udelukkende til dig, som ønsker at slippe bekymringen, om der er nok data til at se film, serier eller spille spil online på internettet. Her kræver det et usædvanligt højt dataforbrug for at kunne overstige de 50 GB. Du er derfor oftest helt ubegrænset, når du er online. Hvis du overvejer en højere datapakke end de 50 GB, kan det være værd at overveje, om dette er den optimale løsning sammenlignet med de andre bredbåndsmuligheder.

 Hvad koster mobilt bredbånd?

Prisen på mobilt bredbånd som internetforbindelse varierer alt efter, hvilken løsning du ønsker at gå med for din virksomhed eller til privat brug. Prisen afhænger af størrelsen på den månedlige datapakke hos den aktuelle udbyder. Vær opmærksom på at prisen kan variere på den selvsamme størrelse datapakke, alt efter hvilken udbyder du kontakter.

Vi har hos Find-internet.dk gjort det let og smart for dig at danne et overblik over de forskellige muligheder der ligger for dig. Her har vi indhentet oplysninger fra både store og små udbydere af mobilt bredbånd i Danmark. Du finder derfor den månedlige pris, hastighed, oprettelsesgebyr samt om der er binding på abonnementet.

Mangler du lynhurtigt internet i hjemmet, så anbefaler vi at du kigger på siden om fibernet, som giver dig den hurtigste forbindelse på markedet.

mobilt bredbånd

Kilder:

Wittchen, Kim Bjarne. / Byggematerialers indflydelse på indendørs mobildækning. Indendørs Mobildækning. København : Energistyrelsen, 2016. Hent her

CNET. How 5G works and what it delivers. 2019. Find