Bredbånd i Campingvogn | 3 Valgmuligheder [2024]

Hvordan får du bredbånd i campingvogn?

Oliver Vibjerg Søby Forfatter: Oliver Vibjerg Søby
opdateret Opdateret: 26. september, 2023

En af de store udfordringer man kan have når man campere, er mangel på bredbånd. Ikke at kunne tjekke ens mail og sociale medier er for mange en af de befriende elementer ved at campere, for andre er det ret træls. 

Der er generelt flere måder at få bredbånd i campingvogn. Du kan blandt andet bruge din mobils internet, købe et mobilt bredbånd eller købe en internet antenne. 

I denne artikel vil vi gennemgå de forskellige muligheder, der eksisterer for at få bredbånd i ens campingvogn. Herunder vil vi komme ind på priserne på de forskellige muligheder.

Hvilket muligheder for bredbånd er der i en campingvogn

Der er generelt tre muligheder for at få bredbånd i din campingvogn. Disse tre måder er:

  • Internet over Mobilabonnement
  • Mobilt Bredbånd (WiFi Dongle eller trådløs router)
  • Mobilt Bredbånd og internet antenne

Internet over mobilabonnement

Den nemmeste metode til at få bredbånd i din campingvogn er at købe et mobilabonnement, hvor der er data tilknyttet. 

Du kan på din mobil skabe et wifi hotspot, hvor de andre enheder i campingvognen kan forbinde. Dermed ville alle enhederne i campingvognen køre over den ene mobil. 

Mobilt Bredbånd (WiFi Dongle eller router)

Den anden løsning kræver lidt mere. Du skal anskaffe dig et mobilt bredbånd. Her vil du ofte have to muligheder, du kan tilkøbe en router eller en såkaldt WiFi Dognle. 

En WiFi Dongle er en USB pind, der skal ind i en computer for at du kan bruge internet.

Du kan i stedet også købe en router. En router skal bruge en stikkontakt for at oprette et trådløst internet, derudover skal der bruges et sim-kort med data, herefter vil alle enhederne i campingvognen kunne tilslutte sig routeren. Mange campingpladser vil have mulighed for at få strøm og elektricitet til dette.

Mobilt Bredbånd og internet antenne

Den sidste løsning er også den mest omfattende. Udover at købe et mobilt bredbånd og en trådløs router, kan du også tilkøbe en internet antenne til din campingvogn. 

En internet antenne skal sættes på toppen af campingvognen, hvor den vil indhente et skarpt signal, så at dit internet i campingvognen vil være bedre end uden en internet antenne.

Der findes flere producenter, der laver internet antenner, men en af de populære løsninger er Terteks internet antenner. 

Hvad koster bredbånd i campingvogn?

En faktor der for mange kan være afgørende for hvilken type af bredbånd, de vil have, er prisen. Prisen på bredbånd i campingvogn kan variere meget, og handler mest om, hvilken type du er interesseret i. 

Nedenunder har vi gennemgået priserne på alle tre typer af bredbånd i campingvogne.

Internet over mobilabonnement

Den nemmeste løsning er bredbånd over mobilabonnement. Det kan samtidig også være den billigste, hvis du i forvejen ejer et mobilabonnement. 

Et mobilabonnement koster mellem 49 og 199 kroner om måneden. Vi vil dog anbefale at du køber et mobilabonnement med minimum 100 GB, hvis det skal bruges til internetdeling og som hovedkilde til bredbånd i jeres campingvogn. 

Et mobilabonnement med minimum 100 GB, vil ofte koste over 100 kroner om måneden. 

Mobilt bredbånd (Wifi Dongle eller router)

Mobilt bredbånd er generelt lidt dyrere end et mobilabonnement, samtidig vil du dog også få adskilt dit bredbånd og mobiltelefoni. Hvilket vil skabe en mere stabil wifi forbindelse.

Et mobilt bredbånd koster mellem 89 og 269 kroner om måneden. Vi vil ligesom ved det mobile abonnement anbefale, at du anskaffer dig et abonnement med minimum 100 GB data og gerne endnu mere. 

Et mobilt bredbånd med minimum 100 GB data koster minimum 150 kroner om måneden. Du kan se alle mulighederne på vores side for mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd og internet antenne

Den sidste løsning er mobilt bredbånd sammen med en internet antenne. 

Prisen på det mobile bredbånd er gennemgået og du vil skulle forvente at skulle af med minimum 150 kroner om måneden for en god bredbåndsforbindelse. 

Internet antennen kan variere meget i pris, det afhænger af hvilket mærke samt hvilken model, du gerne vil købe. Generelt vil du skulle forvente at en udvendig antenne vil koste mellem 1.500 og 4.000 kroner. 

Hvilket er det bedste internet til campingvogn?

Ud fra de forskellige muligheder for hvordan du kan få bredbånd i din campingvogn. Er du sikkert også interesseret i at finde ud af hvilken af disse muligheder skaber den bedste og mest stabile internet forbindelse. 

Det burde ikke være en stor overraskelse at den dyreste løsning, i dette tilfælde også er den bedste løsning. En internet antenne vil forstærke bredbåndsforbindelsen, hvilket vil give et stort boost til internet hastigheden.

Et alternativ til en internet antenne kan være en internet forstærker, den vil dog ikke øge hastigheden, men kan gøre bredbåndsforbindelsen mere stabil. 

Den næstbedste løsning er et almindeligt mobilt bredbånd enten med en trådløs router eller en WiFi Dongle. Hovedfordelen ved mobilt bredbånd er hvor nemt, det er at have med på farten. Uanset hvor du er, skal routeren bare bruge en stikkontakt, og hvis det ikke er muligt, kan du i stedet bruge en WiFi Dongle. 

Den dårligste løsning er bredbånd over mobilabonnementet. Generelt er problemet at styrken af internet vil være langt lavere end ved de andre muligheder, hvilket skyldes at en mobils hovedformål ikke er internetdeling.