Internet via Telefonstik | Bedste og Billigst [2024]

Internet via telefonstik

Kasper Ottosen Forfatter: Kasper Ottosen
opdateret Opdateret: 26. september, 2023

Er du usikker på hvad internet via telefonstik er? Om det er noget du kan få og hvorvidt det er pengene værd at få internet via telefonstik? Så er du kommet til det rette sted, nedenunder gennemgår vi de spørgsmål plus meget mere. 

Internet via telefonstik, med det tekniske navn xDSL internet, er en betegnelse der bliver brugt til at beskrive den type af internet, der bliver leveret igennem ens telefonstik. 

Internet via telefonstik er den ældste af de tre mest udbredte former af internet. De to nyere teknologier er internet via kabel tv-stik og fibernet. 

Men selvom at det er en gammel teknologi er det stadigvæk en meget udbredt form af internet. 89% af danskerne kan nemlig få internet via telefonstikket i deres hjem. 

Eftersom at internet via telefonstikket er en ældre teknologi er det også den langsomste af de tre almindelige typer af internet. 

Generelt ligger download hastigheden mellem 10-100 mbit/s, mens at upload hastigheden er mellem 10-30 mbit/s. 

Det vil også sige at ikke alle hjems internet behov, kan dækkes af internet via telefonstikket. Af den grund vil vi også anbefale, at du undersøge hvilke typer af internet du kan få i dit hjem.

Hvis det er muligt at få internet via kabel-tv eller fibernet i dit hjem, vil det næsten altid være et bedre internet du kan få igennem disse teknologier. 

Hvordan får jeg internet via telefonstik?

Det første du skal gøre for at finde ud af om du overhovedet kan modtage bredbånd via telefonstik, er at undersøge om du har et eksisterende telefonstik i dit hjem. Det skal gerne ligne dette billede. 

Hvis du har et telefonstik i dit hjem, er det simpelt at få internet i dit hjem. Vi vil anbefale at du besøger vores forside, hvor du kan indtaste din adresse øverst i søgningsfeltet. 

Herefter vil vi vise dig alle dine muligheder for internet på din adresse, inklusiv hvilke internetudbydere der kan levere bredbånd via dit telefonstik til dig. 

Det er vigtigt at du vælger et internet abonnement, der passer til dine behov og dit budget. Hvis du er i tvivl om hvor stort et internet behov du har, så kan du tage vores behovstest, som vil hjælpe dig. 

Når du har fundet den rette internetudbyder, skal du kontakte dem og så vil de få forbindelsen op at køre.

Hvilke priser er der på internet via telefonstik?

Priserne på internet via telefonstikket varierer ikke lige så meget, som det gør ved andre internet typer. Dette skyldes blandt andet at der er få udbydere af internet via telefonstikket. 

Derudover skyldes det at der ikke er store forskelle på hastighederne af download og upload, fra de forskellige internetudbydere. Normalt kan man få en download hastighed på mellem 20 og 50 mbit/s. Mens at upload hastigheden er lidt lavere på 10 til 30 mbit/s. 

Nedenunder har vi lavet en liste med de priser, vi har kunne finde på internet via telefonstikket. 

Liste med priser på internet via telefonstik:

  • Hiper | 30/10 mbit/s | 279 kr./md.
  • Kviknet | 35/10 mbit/s | 249 kr./md.
  • Yousee | 50/10 mbit/s | 279 kr./md.

Det kan dermed også ses at det billigste internet via telefonstikket findes ved Kviknet, hvor du for 249 kroner om måneden kan få et godt internet igennem dit almindelige telefonstik.

Hvis du dog har mulighed for at få en anden internet type, f.eks. internet via kabel-tv eller fibernet, ville dette anbefales. Da de generelt leverer en mere stabil forbindelse og der er mulighed for højere hastigheder af internet. 

Hvem udbyder internet via telefonstik?

Bredbånd via telefonstik er stadig en meget udbredt teknologi, da der er mere end 500.000 aktive abonnementer i Danmark. Men i 2010 var dette tal på 1.250.000

Bredbånd via telefonstik er langsomt ved at forsvinde som en internet teknologi i Danmark. Af den grund er der også blevet færre og færre internetudbydere, som leverer bredbånd via telefonstikket. 

Nedenunder har vi lavet en liste med de 3 internetudbydere som vi kender, der stadig tilbyder bredbånd via telefonstik. 

Liste med udbydere af internet via telefonstik:

  • Hiper
  • Kviknet
  • Yousee

Hvis du har mere interesse for internetudbydere eller internet priser generelt, så har vi skrevet om dette. 

Hvilke alternativer er der til internet via telefonstik?

Der findes i Danmark 4 forskellige type internetforbindelse, som er meget udbredt. Dette er bredbånd via kabel-tv, fibernet, bredbånd via telefonstik og mobilt bredbånd. 

Det vil også sige at der er 3 alternativer til bredbånd via telefonstik. Nedenunder gennemgår vi hver teknologi, en af gangen. 

Fibernet

Fibernet er den nyeste type af internet på markedet. Fibernet er derfor også bedre teknologisk udviklet, hvilket gør at det er muligt at åbne højere hastigheder og en større stabilitet i gennem fibernet. 

Det specielle ved fibernet er at internettet ikke bliver forringet af at der er flere enheder på internettet på samme tid. Du har sikkert før oplevet at dit internet er blevet mere ustabilt når flere personer er på internettet, dette vil ikke ske med fibernet. 

Derudover er der ingen forskel mellem upload og download hastigheder ved fibernet. Hvilket også er anderledes i forhold til de andre teknologier. 

Fibernet bliver mere og mere udbredt og i Danmark kan hele 79% af danskerne få fibernet i deres hjem. 

Internet via tv-stik

Internet via tv-stik kan fås af 61% af danskerne. Det er altså en ret populær type af internet. 

Det er populært af en god grund, da du kan få hurtigt internet og en stabil internetforbindelse ved brug af internet via kabel tv-stik. Hastighederne på download er helt op til 1000 mbit/s. 

Det vil sige at tæt på 100% af danskerne vil kunne få opfyldt deres internet behov, ved denne hastighed.  

Mobilt bredbånd

Fordelen ved mobilt bredbånd i forhold til de andre teknologier er at det er tilgængeligt i hele Danmark. Dette skyldes at mobilt bredbånd kører over 3G/4G/5G netværket.

Derudover skal der ikke trækkes nogle kabler for at få mobilt bredbånd, det eneste du skal bruge er en stikkontakt, som den trådløs router kan forbindes til. Og dermed opsætte dit trådløse netværk. 

Ulempen ved mobilt bredbånd er at det måske er den langsomste form for internet. Det skyldes at det trådløst netværk, som mobilt bredbånd kører over, ikke er særlig stabilt eller hurtigt.

Derudover er muligt at få billigt bredbånd, ved at bruge mobilt bredbånd. 

Kasper Ottosen
Skrevet af

Kasper har med sine 5 års erfaring som elektriker og 5 års erfaring fra Find-internet.dk, er nu en af de eksperter der har rådgivet flest danskere med at skifte internetudbyder. Kasper har skrevet over 100 artikler om emner som bredbånd, fibernet og mobilt bredbånd, som du kan læse på Find-internet.dk og Tjekbredbaand.dk