Sådan finder du den bedste placering af router

Kasper Ottosen
Del på linkedin
Del på facebook
Del på twitter

En trådløs router er mere praktisk end den er pæn.

Dette er et faktum, som er til at få øje på for de fleste borgere, hvorfor man sjældent ønsker at ens router skal blive en central del af udsmykningen i ens hjem. For uden selve designet på routeren, så kan de mange meters ledning også være træls at bakse med, hvilket er med til, at mange danskere vælger at gemme deres router væk.

Dette er rigtig skidt for den forbindelse du får fra din trådløse router, hvorfor du bør placere routeren centralt i hjemmet! Sådan at du hele tiden har forbindelse til din mobil, som kan være vigtigt for søvn apps.Dette simple trick giver signalet de klart bedste forudsætninger for at nå mest muligt rundt i hjemmest rum.

Find-Internet.dk har samlet de bedste råd, når du skal finde den mest optimale placering af din router.

  • Placer din router centralt i hjemmet. Dette er vigtigt da den centrale placering i hjemmet, giver routeren en kortere vej fra enhed til enhed, rundt omkring i hjemmet. Dette styrker både internettets stabilitet og hastigheden.
  • Placering af din router på gulvet er et no-go. Din router distribuerer signalet bedst, hvis den bliver placeret så højt som muligt, da du opnår langt den bedste rækkevidde, hvis din router fx. står ovenpå et skab.
  • Din router skal bruge plads. Din routers signal bliver svækket, hvis den skal igennem vægge og forskellige metalgenstande, hvorfor du bør give din router masser af plads at “boltre sig” på.
  • Undgå at placere flere elektroniske apparater i et “teknologihjørne”. Dette vil unægteligt forstyrre din routers forbindelse fra alle sider. Derfor bør du undgå at stille routeren sammen med f.eks. computere og telefoner.
  • Slutteligt, gælder det om at holde din router væk fra varmekilder. Din router præsterer dårligere, hvis den står for varmt og steder, hvor der kan forekomme fugt. Derfor er det heller ikke godt at udsætte den for temperatursvingninger ved at stille den i vindueskarmen. Du skal beskytte din router mod varme, støv, fugt og temperatursvingninger.

Følger du samtlige af de ovenstående råd, vil din router belønne dig med en stabil internetforbindelse, hvor routeren har mulighed for at præstere, som den er købt til at køre.

Sådan vipper du antennerne

De fleste trådløse routere har en eller to eksterne antenner, som kan vippes både vandret og lodret. Du kan forbedre din routers signal markant, hvis du justerer disse korrekt.

Fx. hvis du vipper antennerne, således de er vandret, så forbedrer du dækningen både opad og nedad, hvilket er meget velegnet til boliger i flere plan, eller hvis du oplever et dårligere signal i kælderen.

Hvis du derimod vipper antennerne til en lodret position, så får du et bredere signal, som er særdeles velegnet til for eksempel et meget stort hus, eller en stor lejlighed i ét plan.

Hvis du har en router, med interne antenner, kan du desværre ikke justere dem. De mest avancerede routere som fx. Apple Airport Extreme, bruger teknologien “beamforcing”, der automatisk forstærker signalet i retning mod de brugere, der er koblet på.

Kvaliteten på din trådløse router

Hvis du har modtaget din router fra din internetudbyder, har du muligheden for at tjekke om kvailiteten er høj nok i forhold til dine standarder. Der er flere udbydere, der leverer en router i klassen “G”. Er dette tilfældet, kan du med fordel udskifte din router med en i klasse N eller AC.

Herunder følger en hurtig gennemgang af de forskellige klasser:

G: Understøtter en maksimal hastighed på 54 Mbit/S og udsender signalet på den meget trafikeret 2.4 Ghz frekvens.

N: Er i stand til at udsende signalet med en hastighed på op til 300 Mbit/S ved at bruge 2 antenner, eller helt op til 450 Mbit/S med 3 antenner.

En router i klasse N kan udsende signalet både på 2.4 Ghz frekvens og på den mindre trafikerede 5 Ghz frekvens.

AC: Nyeste skud på stammen hedder AC. Denne router er i stand til at udsende signalet med en hastighed på op til 1 GB/S, altså omkring 20 gange hurtigere end klasse G.

En router i AC klassen sender signalet ud på Ghz båndet.

Du bør være opmærksom på, at ikke alle enheder, tablet osv, kan modtage et signal, der bliver udsendt fra AC klassen endnu. Du kan finde ud af, hvilken klasse din router har ved at se i manualen eller bagpå/under routeren.

Se efter om der står 802.11G, 802.11N eller 802.11AC.

Genstart routeren

Måske kan noget så simpelt, som at genstarte routeren gøre store underværker og påvirke din forbindelse, samt hastighed positivt. Fx. hvis en router har været tændt i lang tid, kan den sommetider miste ydeevnen.

Tag strømstikket ud, vent 10 sekunder, og sæt det i igen. Routerens lysdioder blinker, på en anderledes måde end de plejer, fra 10 sekunder og op til et par minutter.

Når dioderne ser normale ud igen, kan du prøve at få forbindelse til routeren igen. Bemærk: brug ikke det lille reset-hul, som findes på de fleste trådløse routere. Hvis du bruger dette hul, vil routeren blive indstillet til fabriksindstillinger, og din netværksopsætning vil være tabt.

Har du en god nok forbindelse?

Har du en god forbindelse til routeren, men oplever at dit internet er langsomt? Så er problemet nok, at du har brug for en hurtigere internetforbindelse.

Vi anbefaler dig derfor, at du kigger på, om du har behov for bredbånd eller måske fibernet.

Find-Internet.dk er din vej til en hurtig og billig internetforbindelse. Alt du skal gøre er, at finde frem til den udbyder, som svarer til dine behov, og lade vores søgemaskine gøre resten for dig. Herefter finder vi frem til de bedste og billigste udbydere på markedet.