Bredbånd med Streaming | Udbyder Overblik [2024]

Hvem udbyder bredbånd med streaming?

Oliver Vibjerg Søby Forfatter: Oliver Vibjerg Søby
opdateret Opdateret: 26. september, 2023

Der findes mange bredbåndsudbydere i Danmark, der er stor konkurrence på markedet. Det har betydet, at flere bredbåndsudbydere er begyndt at tilbyde streamingtjenester inkluderet i deres bredbåndsabonnement.

Bredbåndsudbyderne ændrer ofte deres tilbud og derfor kan det skifte hvilke bredbåndsudbydere, der tilbyder gratis streamingtjenester. For tiden giver Telia og Call Me streamingtjenester med deres bredbåndsabonnement.

Derudover så er det ikke kun streamingtjenester, som bredbåndsudbyderne giver med i deres bredbåndsabonnementer. Det kan være alt fra anti-virus til abonnementer på lydbøger eller magasiner.

Vi vil anbefale, at hvis du er i gang med at undersøge markedet for hvilket bredbånd, du skal have, så besøg vores forside. Her kan du se, om en udbyder tilbyder nogle streamingtjenester med i deres bredbåndsabonnement.

Ofte vil det være de mest populære streamingtjenester, såsom Netflix, Disney+, HBO Max, Viaplay film eller lignende, der er inkluderet.

Hvor mange mbit skal jeg bruge til at streame?

Hvis du leder efter et bredbånd, der er kraftigt nok til at streame film og serier på nettet, så er der visse pejlemærker, du skal gå efter.

Generelt er der en tommelfingerregel, for at en enhed kan streame en video på full HD, skal den have 10-20 mbit/s download hastighed.

I denne tommelfingerregel er det vigtigt, at forklare at 10-20 mbit/s download er tilstrækkeligt, hvis der kun er en enhed på internettet og at der på enheden ikke samtidig foretages andre ting på nettet. 

I et almindeligt hjem vil derfor ofte være et større behov for internet hastighed. Vi har lavet en behovsguide, som viser dig hvor høj en internet hastighed, du har brug for, ud fra de internet behov som du har. 

Kan man streame på mobilt bredbånd?

Hvis du i stedet for almindeligt bredbånd overvejer at købe mobilt bredbånd, er det nyttigt at vide hvorvidt det er muligt at streame dine yndlings film, serier og tv. 

Svaret på hvorvidt man kan streame på mobilt bredbånd er ja. Det er helt klart muligt at streame på mobilt bredbånd, dog vil du have større tendens til at opleve driftsforstyrrelser på mobilt bredbånd, da det generelt er langsommere. 

Streaming når man er på mobilt bredbånd kræver at du ikke har den mindste datapakke med dit abonnement. Generelt kræver streaming ret meget af dit internet. 

Af den årsag, er det nødvendigt at undersøge, hvor mange Gigabyte, du har brug for at streame. 

Hvor mange GB til streaming?

Hvis du overvejer at købe et mobilt bredbånd, er det en god ide at sætte sig ind i hvor meget data der er nødvendigt for at bruge på streamingtjenesterne. 

Generelt laves der opdeling når det kommer til streaming og data forbrug. Det bliver skildret mellem om du skal streame en video, f.eks. en film eller tv-serie der allerede er på nettet og hvorvidt at du skal streame live-tv. 

Streaming af live-tv vil oftes kræve mere data end streaming af serier og film.

Hvor meget data der er påkrævet, afhænger også i høj grad af i hvilken kvalitet som du streamer i. 

Nedenunder har vi opsat to tommelfingerregler, du kan bruge i forhold til hvor mange GB, der er krævet for at streame. 

  • Streaming af film og serier = 0,5 - 1,5 GB i timen
  • Streaming af live-tv = 1,5 - 3 GB i timen

De to ovenstående tommelfingerregler har et relativt stort spænd. Hvis du f.eks. streamer en film på Netflix i lav kvalitet, vil du kun bruge ca. 0,5 GB i timen, men hvis det er full HD, vil det kræve ca. 1,5 GB i timen. 

Kan man streame til tv uden Wi-Fi?

Hvis du i stedet er ude efter streaming, men vil undgå at skulle købe et bredbånd eller mobilt bredbånd abonnement, så er det også muligt at streame til tv uden Wi-Fi.

I stedet kan du anvende det internet, som er en del af dit mobilabonnement. Ved at skabe et hotspot, kan du ved brug af en chromecast, streame på dit tv. 

Vi har lavet en artikel, der forklarer hvordan du bruger chromecast til at streame

Der er kun muligt at streame til tv, hvis du har en form for internet, uanset om det er almindelig bredbånd, mobilt bredbånd eller internet på mobilen. Hvis du ikke har noget bredbånd, skal du i stedet anskaffe en almindelig tv-pakke.

Oliver Vibjerg Søby
Skrevet af

Oliver er en dygtig forfatter hos Find-Internet, med over et års erfaring i branchen. Han er uddannet fra Aarhus Universitet med en bachelorgrad i HA Almen, hvor han erhvervede dybdegående viden inden for marketing og andre erhvervsdiscipliner. Kendt for sin evne til at skabe indhold, der er både engagerende og velresearchet, excellerer Oliver i at formidle komplekse emner på en tilgængelig måde, altid med forbrugerens interesser i fokus.