Bredbånd til Erhverv | Bredbånd Overblik [2024]

Bredbånd til Erhverv

Oliver Vibjerg Søby Forfatter: Oliver Vibjerg Søby
opdateret Opdateret: 15. marts, 2024

Bredbånd er for mange virksomheder livsnødvendigt, uanset om det er en lille startup eller en mere etableret virksomhed. I denne artikel vil vi gennemgå alt, du har behov for at vide om bredbånd til erhverv. 

Hvilke muligheder er der for bredbånd til erhverv?

Der er generelt to former for bredbånd, der er anvendelige til bredbånd i erhverv. Det er fibernet og bredbånd via antennestik. I få tilfælde vil bredbånd via telefonstik eller mobilt bredbånd kunne være anvendeligt, men det anbefaler vi ikke, da I ikke vil få en ligeså stabil internetforbindelse. 

De eneste tilfælde hvor mobilt bredbånd eller bredbånd via telefonstik er anvendeligt, er hvis at I er meget en meget lille virksomhed, med meget begrænset brug af bredbånd.

Fibernet til erhverv

Fibernet er den nyeste bredbåndsteknologi og generelt også den vi vil anbefale de fleste virksomheder at bruge. Det skyldes at I en virksomhed vil I være mange medarbejdere på samme bredbånd, hvorfor det er essentielt at det fungerer optimalt. 

En af de specielle ting ved fibernet er at download og upload hastigheden er den samme, hvilket skaber et lynhurtigt internet, som samtidigt er et stabilt internet. At download og upload hastigheden er ens betyder at I kan hente ting ned fra nettet, lige så hurtigt kan I ligge ting op på nettet. Hvis I har en hjemmeside, laver opslag til sociale medier eller lignende, er fibernet derfor optimalt. 

Vi har skrevet en hel artikel om fibernet til erhverv, som vi vil foreslå dig at læse. 

Mobilt bredbånd til erhverv

Som nævnt tidligere vil mobilt bredbånd til erhverv sjældent være en optimal løsning. Alligevel vil det kunne give mening hvis i maks er 3-4 medarbejdere i virksomheden og I bare skal kunne tilgå internettet, sende mails og lignende. 

Hvilken hastighed af bredbånd har du behov for til erhverv?

Hvor hurtigt bredbånd du har behov for i din virksomhed omhandler, hvor mange brugere I er i virksomheden, samt hvor tunge opgaver bredbåndet skal kunne håndtere. 

Generelt skal en virksomhed have en ret kraftig forbindelse, vi vil derfor anbefale at I som minimum får 1000 Mbit/s download hastighed. Hvis I har meget tunge opgaver, såsom videomøder og er mange medarbejdere på nettet, vil 2500 Mbit/s download være nødvendigt.  

Disse hastigheder kan opnås ved brug af bredbånd via antennestik eller fibernet. Derfor vil vi anbefale at I får dette. Derudover kan det i visse tilfælde være en god ide at få flere routere, såsom ved et Mesh netværk eller brug af internet forstærkere

I kan tjekke hvilke muligheder for bredbånd og hvilke hastigheder der er mulige på jeres adresse, ved at indtaste jeres adresse på vores forside

Hvor meget koster bredbånd til erhverv?

Prisen på bredbånd varierer meget. Prisen afhænger generelt af hastigheden på bredbåndet, hvilken teknologi der bliver anvendt og hvem der levere internet.

Generelt ligger prisen på internet til erhverv på mellem 200-600 kroner om måneden. 

Nedenunder har vi forsøgt at vise hvor meget bredbånd vil koste ved tre typer af bredbånd, henholdsvis almindeligt bredbånd, fibernet og mobilt bredbånd. 

Hvor meget koster almindeligt bredbånd til erhverv?

Almindeligt bredbånd er en betegnelse, vi bruger for bredbånd via telefonstik og bredbånd via kabel tv-stik. 

Vi har undersøgt markedet for dig og nedenunder har vi lavet et overblik over alle de almindelige bredbåndsabonnementer, som du kan få. 

Vi har i dette overblik antaget at I som minimum har brug for 1000 Mbit/s download hastighed.

Priser på almindeligt bredbånd til erhverv:

Udbydere Hastighed Pris
Jetnet 300 Mbit 239 kr. Gå til udbyder
Fastspeed 1000 Mbit 198 kr. Gå til udbyder
Hiper 1000 Mbit 199 kr. Gå til udbyder
Telia 1000 Mbit 199 kr. Gå til udbyder
Norlys 1000 Mbit 199 kr. Gå til udbyder
Telenor 300 Mbit 134 kr. Gå til udbyder
Yousee 1000 Mbit 319 kr. Gå til udbyder

Hvor meget koster fibernet til erhverv?

Fibernet er som sagt den nyeste og bedste teknologi på markedet, af den grund er den også den dyreste teknologi. 

Vi har også undersøgt markedet i forhold til fibernet. Det her resulterede i det nedenstående overblik. 

Vi har igen antaget at I har brug for minimum 1000 Mbit/s download hastighed. 

Priser på fibernet til erhverv:

Udbyder Hastighed Pris
Fastspeed 1000 Mbit 198 kr. Gå til udbyder
Hiper 1000 Mbit 99 kr. Gå til udbyder
Telia 1000 Mbit 199 kr. Gå til udbyder
Norlys 1000 Mbit 209 kr. Gå til udbyder
Telenor 1000 Mbit 339 kr. Gå til udbyder
Jetnet 1000 Mbit 299 kr. Gå til udbyder

Hvor meget koster mobilt bredbånd til erhverv?

Mobilt bredbånd vil kun fungere hvis I er en meget lille virksomhed med et meget lille internet behov. 

Vi har samlet de mobilt internet abonnementer, der som minimum har 1000 GB data. Da vi antager at det vil være jeres minimumsbehov. 

Priser på mobilt bredbånd til erhverv:

Udbyder Hastighed Pris
Oister Mbit kr. Gå til udbyder
3 Mbit kr. Gå til udbyder
CBB Mbit kr. Gå til udbyder
Telmore Mbit kr. Gå til udbyder
Oliver Vibjerg Søby
Skrevet af

Oliver er en dygtig forfatter hos Find-Internet, med over et års erfaring i branchen. Han er uddannet fra Aarhus Universitet med en bachelorgrad i HA Almen, hvor han erhvervede dybdegående viden inden for marketing og andre erhvervsdiscipliner. Kendt for sin evne til at skabe indhold, der er både engagerende og velresearchet, excellerer Oliver i at formidle komplekse emner på en tilgængelig måde, altid med forbrugerens interesser i fokus.