Fibernet Priser

Få overblik over Fibernet priser her

Forstå Fibernet priser

Internet er en af de vigtigste dele af vores hverdag. Internettet giver os muligheden for at være online og tilstede, selvom vi er adskilt i tid og rum. Derfor er der i dag næsten ikke en husstand i Danmark, der ikke har internet, da det helt simpelt er en nødvendighed for langt de fleste mennesker. I dag findes der flere forskellige typer af internet, som man kan få installeret i sin husstand. Der kan være stor forskel i pris og hastighed, og samtidig er det også vigtigt at vide, at det ikke er alle steder i Danmark, at man kan få den type internet, som man gerne vil have. Der er nemlig stor forskel på, hvor i Danmark der er gravet kabler ned, og hvor i Danmark der er placeret netværksmaster. Der er dermed flere forskellige ting, som man skal være opmærksom på, når det kommer til internet, og særligt når det kommer til, hvilken type internet man skal vælge, og kan få lov til at vælge rent geografisk i forhold til sin husstands placering. 

Herunder er et overblik over fibernet priser:

 1. Kazoom | 1000/1000 | 249,-/md.
 2. Bolignet | 300/300 | 259,-/md.
 3. Kviknet | 200/200 | 279,-/md.
 4. Hiper | 100/100 | 289,-/md.
 5. Bolignet | 1000/1000 | 299,-/md.
 6. Fastspeed | 1000/1000 | 299,-/md.
 7. Hiper | 1000/1000 | 299,-/md.
 8. Kviknet | 1000/1000 | 299,-/md.
 9. Stofa | 200/200 | 319,-/md.
 10. Telenor | 500/500 | 329,-/md.
 11. Telenor | 1000/1000 | 349,-/md.
 12. Yousee | 300/300 | 349,-/md.
 13. Stofa | 500/500 | 399,-/md.
 14. Yousee | 1000/500 | 399,-/md.
 15. Stofa | 1000/1000 | 439,-/md.

 

En af de nyere og meget anerkendte typer af internet, er det internet, der kaldes fibernet. Fibernet er en ny form for internet, som til forskel fra alle andre typer internet, ikke kører gennem master eller traditionelle kabler, men som til gengæld bliver leveret gennem lyslederkabler. Dette gør fibernet til den hurtigste type af internet, som overhovedet er tilgængeligt. Dette skyldes flere ting. For det første er fibernet det hurtigste internet, fordi at internettet transporteres gennem lyslederkabler, hvilket betyder at internettet leveres med lysets hastighed. Der er ikke en hurtigere måde lede internet på end gennem lysledere. Derudover er disse kabler ikke fare, når det kommer til lynnedslag, voldsomt vejr eller andre velkendte problemer, som hurtigt kan få almindelige internetforbindelser til at forsvinde eller blive forsinkede. 

Fibernet installation pris

Når man skal have installeret fibernet i sin bolig, kommer der en montør ud til din husstand. Montøren skal trække fiberkablet gennem soklen på huset på et passende sted. Dette kobles til monteres i fiberboksen, som også skal placeres et passende sted i huset. Herefter skal de forskellige devices i din husstand blot kobles til fibernettet, som man på helt normal vis ville gøre det med en anden internet router. 

Der findes forskellige priser på at få installeret sit fibernet. Nogle udbydere tilbyder gratis installation af fibernet, hvor andre udbydere opkræver et beløb for det. Har man ikke i forvejen adgang til fibernet ved sin bolig, vil der som regel altid være omkostninger forbundet med installeringen. Det kan være meget forskelligt, hvad det vil koste at få installeret sit fibernet. Det kommer nemlig meget an på den samlede pris, man skal betale for sit fibernet hos fiber udbyder. Nogle sætter en højere pris per måned på fibernet, men tilbyder derimod gratis installation, hvor andre har en billigere månedlig ydelse, men kræver til gengæld betaling for installationen. Her må man sammenligne de to tilbud, og finde ud af, hvilket tilbud der passer bedst for dig og din husstand. 

Fibernet nedgravning pris

I forbindelse med at kunne få fibernet fra forskellige fiber udbydere, kan der være være nogle omkostninger forbundet med nedgravning af fiberkabler. Det er sådan, at skal man nedgrave kabler til fibernet for at kunne få adgang til fibernet fra en af de mange fiber udbydere. Dette kan være et større arbejde, da kablerne skal graves ned i jorden ved siden af de andre kabler som almindelige bredbåndskabler, lyslederkabler og den slags. Derfor er det sjældent gratis at få etableret fibernet. Dog er der i dag gravet fiberkabler i mange dele af landet, da denne type internet efterhånden er blevet meget udbredt og populær. Når du skal finde ud af om du kan få fibernet, skal du kontakte den fibernet udbyder, som du ønsker at være kunde hos. Herefter vil fibernet udbyder kunne fortælle dig, om der allerede er gravet kabler til fibernet i dit område, eller om de vil skulle nedgrave kabler for, at du vil kunne modtage fibernet i din husstand. 

Etablering af fibernet

Etableringen af fibernet kan være lidt forskellig fra husstand til husstand, og det afhænger meget af, hvilket område man bor i, og om der i forvejen er fiberkabler til rådighed omkring din husstand. Derfor er det første man skal gøre at kontakte den fibernet udbyder, som man har fundet et godt tilbud hos, og derefter høre dem ad, om man har mulighed for at få installeret fibernet i sin bolig. I denne forbindelse vil fibernet udbyderen undersøge, hvorvidt det er muligt for dig at modtage fibernet og derudover, om der i forvejen er gravet kabler ned til fiber. Hvis der i forvejen er gravet kabler til fiber, er det en hurtigere proces at få etableret sit fibernet. Her vil installatøren blot skulle koble fibernettet til din bolig, gennem soklen i huset. Hvis ikke der i forvejen er gravet kabler ned, skal man aftale et tidspunkt med installatøren, hvor der kan blive gravet kabler ned til fibernet. Herefter er det en noget mere overskuelig procedure. Fibernet virker nemlig som de fleste andre internet typer, og derfor skal man efter installationen blot have koblet sin computer, sit tv og sin mobiltelefon til fibernettet, og så skulle det ellers gerne køre som smurt. 

Fibernet og tv 

Det er meget almindeligt i de danske husstande at vælge en samlet pakke af bredbånd og tv. Det kan du også sagtens vælge at gøre med fibernet. Det fungerer på helt samme måde, som hvis du har været vant til at have samlet tv og internet gennem almindeligt bredbånd, det eneste, der er forandret, er, at du får en hurtigere forbindelse. Du kan selv vælge, om du vil have streaming tv eller, om du gerne vil have en tv boks, som kan vise dig alle flow kanalerne. Det er nemlig meget individuelt, hvordan man ønsker at se tv, og derfor skal der også være muligheder for alle. 

Der findes flere gode tv fibernet udbydere i Danmark, som alle kan tilbyde samlede pakke, hvori du både får tv og internet samlet i en. Det er en smart måde at samle sine regninger og få et godt tilbud, hvis man ønsker både at have tv og internet alligevel. Med en tv udbyder fibernet, skal man dermed blot vælge, hvilken måde man gerne vil modtage sit tv signal, og hvordan man gerne vil have sammensat sin pakke af tv kanaler. På denne måde er det ikke mere kompliceret at vælge fibernet tv udbyder, end det er med en almindelig bredbåndsforbindelse, hvor mange også har koblet deres tv til den samme udbyder. Det er en rigtig smart måde at finde en god pris på sit internet og tv, da man kan få et samlet tilbud på denne type pakker. Derfor er det smart at vælge en sådan løsning, hvis man ved, at man gerne vil have begge dele til rådighed i sin husstand. Derudover er det meget smart at samle sine regninger ved så få udbydere som muligt. Det giver nemlig overblik i økonomien, når man har færre udbydere, som man skal betale til. Det er særligt et godt råd, hvis man har svært ved at overskue sine regninger, eller hvis man ikke helt er klar over, hvad man egentlig betaler til hver måned. Det kan nemlig være meget svært at huske, særligt hvis man er en større husstand, hvor man har mobilabonnementer det ene sted, tv det andet, el det fjerde og internet det femte. Ved at vælge den samme udbyder til flere af sine ydelser, kan man meget nemmere og hurtigere danne sig et overblik over sine regninger, og dermed også meget nemmere finde frem til, hvad man egentlig betaler for, og hvor meget man betaler. Og det altid en god idé at være opmærksom på, hvad man egentlig betaler, og hvad man betaler for. Hvis man har dette overblik, kan man nemlig også hurtigt opdage, hvis der kommer et bedre tilbud, hvor man ville have mulighed for at spare mange penge hver måned. Tilmed vil mange også kunne få en bedre ydelse til færre penge. Derfor er det altid en god idé at være opmærksom på den slags, så man sikrer sig, at man ikke betaler for meget for noget, som man ville kunne få både bedre og billigere et andet sted. 

Sammenlign priser på fibernet

Noget af det som er meget vigtigt for langt de fleste danskere, er ikke at betale for meget for sine faste udgifter. Dette gælder bestemt også, når der er tale om tv og internet. Derfor er det også en rigtig god idé at sammenligne de forskellige tv fibernet udbydere, for at finde ud af, hvilken udbyder der kan give det bedste tilbud til dig og din husstand. I den forbindelse er det også en rigtig god idé at benytte sig af en sammenligningstjeneste til at få det bedste overblik over det forskellige fiber udbydere. En sammenligningstjeneste er en tjeneste der gør det muligt for at dig se tilbud og priser fra langt de fleste udbydere af fibernet i Danmark. På denne måde kan du kategorisere og sammenligne de mange forskellige tilbud, for at kunne finde frem til den helt rette fibernet tv udbyder. Det er en rigtig smart metode til at danne sig et overblik over de mange fiber udbydere, uden at skulle sidde og søge sig frem til hver udbyders hjemmeside. Med en sammenligningstjeneste vil du blive vist de aktuelle tilbud, og dermed vil du hurtigt og nemt kunne se, hvilke tilbud der er relevante for dig, både i hastighed og i pris. Særligt smart er det at bruge sammenligningstjenesten, hvis man har et bestemt budget for sit forbrug af internet. Man kan nemlig personligt indtaste sine præferencer, når det kommer til priser, og dermed kan sørge for kun at få vist de resultater, som matcher den pris, som man gerne vil betale for sit fibernet. Dermed kan man også hurtigt og nemt sortere i de forskellige tilbud, således at man kan se, hvilke fiber udbydere der har et godt tilbud som passer til dig og dine behov. Det er en rigtig god idé at vælge at sammenligne de forskellige udbyderes tilbud, før man vælger, hvilken udbyder man gerne vil kontakte. Det er nemlig ikke sikkert at man får det bedste tilbud på markedet, blot fordi at udbyder skriver det. Derfor skal man altid være kritisk og læse flere tilbud, for at kunne sammenligne de mange udbydere og deres priser. På denne måde kan man sikre sig, at man ikke vælger forkert, og siger ja til noget, som man troede var en god aftale, for derefter at finde ud af, at man kunne have gjort det til en bedre pris. Derfor skal man altid undersøge markedet først, og derefter kontakte udbyderne, for at høre om sine muligheder.

Bedste router til fibernet til prisen

Når du skal finde den bedste router til prisen er der flere ting man skal overveje. Først og fremmest skal man vide, hvilken hastighed man gerne vil have at routeren skal kunne klare. Der er nemlig stor forskel på, hvor høj en hastighed af internet, som de forskellige routere på markedet kan udsende i din bolig. Ofte hænger det sådan sammen, at de dyre routere har et mere avanceret system, og derfor er de også ofte bedre og kan klare højere signaler. Derfor skal man være klar over, hvilken hastighed man gerne vil kunne modtage på sit fibernet. Her er der nogle huskeregler, som man kan forholde sig til, når man skal finde ud af, hvilken hastighed man har brug for i sin husstand. I en husstand med en til to personer, som kun benytter internettet til at sende mail og streame få film og serier, er det fint med en hastighed på mellem 20 og 50 mbit. Er man flere i husstanden og benytter man sig meget af computer og streaming af film og serier, anbefales det, at man vælger en hastighed på mellem 50 og 100 mbit. Er man en større familie, hvor der måske spiller computerspil eller trækkes store filer enten op eller ned fra internettet, og man gerne alle vil kunne have mulighed for at gøre dette på samme tid, er det smart at vælge en hastighed på over 100 mbit. Når man har fundet ud af, hvilket hastighed man gerne vil have på sit fibernet, skal man herefter vælge en router der kan understøtte dette behov. De fleste normale routere i mellem prisklassen, vil være rigtig fin til husstanden med et moderat brug af internettet. Men er man en husstand med et større forbrug af internet, kan det være fornuftigt at vælge en router til fibernet, i den lidt højere prisklasse. På den måde kan man sikre sig, at man får det ud af sit internet, som man betaler for, da det er gennem routeren der skal kunne sendes den ønskede hastighed på internettet.