Hvad betyder Mbit? | Komplet Guide [2024]

Hvad betyder mbit?

Marie Halvorsen Munk Forfatter: Marie Halvorsen Munk
opdateret Opdateret: 26. september, 2023

Mbit betyder “Megabit” og er hastigheden, på dit internet, målt i antal megabit pr. sekund. Jo højere mbit, jo hurtigere er din internetforbindelse. Det er vigtigt, at vælge den rette internethastighed, da det afgør, om du kan bruge dit internet til bl.a. at streame og game.

Hvor mange mbit har jeg brug for?

Det der er afgørende for, hvor mange mbit, du har brug for, er, hvad du skal bruge forbindelsen til. Hvis du skal streame, downloade film, game eller lign., så skal du bruge min. 20/mbit. Hvis du blot skal surfe lidt på nettet, så er en mindre hastighed ofte tilstrækkelig. Hvis I er mange i husstanden, som bruger internettet, så skal I have mindst 50/mbit.

Forskellige mbit hastigheder

Vi har lavet en tabel, som giver et godt overblik over de forskellige hastigheder, hvad det betyder og hvad hastigheden kan bruges til. Hastigheden er ofte vist med to tal fx: 200/100 mbit, hvor det første indikerer download og det sidste uploadhastigheden.

Hastighed Hvad betyder det? Hvad kan hastigheden bruges til?
50/10 mbit 50 i download og 10 i upload hastighed Velegnet til få brugere. Fin download, men lav upload
200/200 mbit 200 i download og 200 i upload hastighed Velegnet til mange brugere i husstanden, streaming og gaming. Lige høj download og upload
300/60 mbit 300 i download og 60 i upload hastighed Velegnet til mange brugere i husstanden, streaming og gaming. Højere download end upload
1000/100 mbit 1000 i download og 100 i upload hastighed Velegnet til mange brugere i husstanden, streaming og gaming

Download hastighed

Download hastighed er den hastighed, hvor hurtigt du kan hente data fra internettet. Det er den hastighed, der bruges til at downloade filer, streame videoer og browse på internettet. Jo højere download hastighed, jo hurtigere vil du kunne hente data. Download hastigheden er ofte højere end upload, fordi det er den hastighed, der gør, at du kan hente data ned på din enhed. Læs mere om download her.

Upload hastighed

Upload hastighed er den hastighed, som din internetforbindelse kan overføre data til internettet. Dette er ofte meget lavere end download hastigheden, som er den hastighed, som din internetforbindelse kan modtage data fra internettet. Upload hastighed er især vigtig, hvis du bruger internettet til at sende store filer, streame videoer eller deltage i videokonferencer. Det er også vigtigt, hvis du gamer, da det kræver en høj upload hastighed for at give en god spiloplevelse. Læs mere om upload her.

Hvor mange mbit skal jeg bruge til gaming?

Hvis du skal bruge din internetforbindelse til gaming, anbefaler vi, at du har en download hastighed på mindst 25/mbit. Dette vil sikre, at du får den bedste gaming-oplevelse. Dog kan det være nødvendigt at have en højere hastighed, hvis du skal spille online med flere spillere.

Hvor mange mbit skal jeg brug til streaming?

Hvis du skal bruge din internetforbindelse til streaming, anbefaler vi, at du har en download hastighed på mindst 5/mbit. Dette vil sikre, at du får den bedste streaming-oplevelse. Dog kan det være nødvendigt at have en højere hastighed, hvis du skal streame i HD-kvalitet.

Hvor mange mbit skal jeg bruge til Netflix?

Vi anbefaler, at du har en download hastighed på mindst 5/mbit, for at kunne streame film og serie på Netflix. Dette sikrer, at du får den bedst mulige oplevelse. Netflix nævner også 5/mbit, som en nødvendighed for en god HD-oplevelse, samt et standard- eller premium abonnement.

Marie Halvorsen Munk
Skrevet af

Marie har med over fem års erfaring inden for e-handel, markedsføring og IT og 1,5 års erfaring i bredbåndsmarkedet en betydelig indsigt i internet- og bredbåndsteknologier. Disse indsigter gør hende i stand til at rådgive om bredbånd, fibernet og mobilt bredbånd.