Hvad er download hastighed?

Marie Halvorsen Munk Forfatter: Marie Halvorsen Munk
opdateret Opdateret: 26. september, 2023

I denne artikel får du svar på, hvad download hastighed er. Hvis du bruger din computer meget og skal downloade en del filer, billeder, film mm. til din enhed, er det en god idé, at investere i en høj download hastighed.

Der bliver ofte talt om, at det er en god idé, at have en høj download hastighed. Men hvad er en høj download hastighed egentligt?

Download hastighed

Download hastighed er hastigheden af din internetforbindelse. Det er den hastighed, som du kan downloade data fra internettet. Download hastighed er normalt målt i megabits per sekund (Mbps).

For mange, er download hastigheden vigtigere, end upload hastigheden. Download hastigheden fortæller noget om, hvor hurtigt du kan downloade og hente data fra fra en enhed eller internettet. Det har noget at gøre med, hvor hurtigt din enhed kan streame, game, hente filer og billeder ned.

Find-Internet.dk tilbyder vi op til 2500 Mbit ved fibernet og ned til 20 Mbit download.

Hvad er en god download hastighed?

Det afhænger af, hvad du bruger din internetforbindelse til. Hvis du bruger din internetforbindelse til at streame video eller spille spil, så er det en god idé at have en download hastighed på mindst 10 Mbps.

En tommelfingerregel er, at du typisk skal have mindst 20-30 Mbit i download hastighed. Denne hastighed er god nok til en almindelig og gennemsnitlig husstand.

Hvis du bruger din internetforbindelse til at downloade store filer, så er det en god idé at have en download hastighed på mindst 25 Mbps.

Hvis du bruger din internetforbindelse til at surfe på internettet, læse e-mails eller foretage videoopkald, så kan du godt nøjes med at have en download hastighed på mindst 3 Mbps.

Internet med høj download hastighed:

Udbyder Hastighed Pris
Fastspeed 1000 Mbit 198 kr. Gå til udbyder
Hiper 1000 Mbit 199 kr. Gå til udbyder
Telia 1000 Mbit 199 kr. Gå til udbyder
Jetnet 1000 Mbit 289 kr. Gå til udbyder
Norlys 1000 Mbit 199 kr. Gå til udbyder
Kviknet 1000 Mbit 349 kr. Gå til udbyder
Kviknet 2500 Mbit 599 kr. Gå til udbyder
Yousee 1000 Mbit 369 kr. Gå til udbyder

Hvad er en dårlig download hastighed?

En dårlig download hastighed er under 3 Mbps. Hvis du har en dårlig download hastighed, så kan det være svært at lave videoopkald, streame video eller spille spil online.

Download hastighederne og priserne kan variere fra måned til måned. Af og til kører udbyderne med kampagner, som gør, at priserne kan falde. Tryk på knappen, for at få vist alle udbydere.

Hvordan kan man forbedre sin download hastighed?

Der er flere måder, hvorpå man kan forbedre sin download hastighed. Man kan f.eks. installere en ny router eller købe en ny internetforbindelse.

Hvad kan påvirke din hastighed?

Der er flere faktorer, der kan påvirke din download hastighed. Herunder kan du se nogle af de mest almindelige årsager til en dårlig download hastighed:

På Find-Internet.dk, kan du finde den bedste download hastighed til netop dit behov. Hvis du arbejder meget hjemmefra, gamer eller noget tredje, så vil vi anbefale dig, at kigge ind i, at investere i en højere download hastighed. Hvis du ønsker den hurtigste download hastighed, kan vi anbefale fibernet.

Du kan læse mere om upload hastighed her.

Marie Halvorsen Munk
Skrevet af

Marie er Digital Marketing Manager og står i spidsen for at kreere troværdigt indhold omkring internet.