Hvor mange bruger Internet Explorer

Kasper Ottosen
Kasper Ottosen
18 maj, 2022

Internet explorer var engang den mest brugte browser, men hvor mange bruger egentlig Internet Explorer i dag?

Under 2% bruger i dag Internet Explorer. Det skyldes at Microsoft ikke længere arbejder på Internet Explorer browseren, men i stedet fokuserer på Microsoft Edge. Internet Explorer vil, om få år, ikke eksistere.

Hvorfor skal man ikke bruge Internet Explorer?

Microsoft har, for flere år siden, meldt ud at de er stoppet med at udvikle på Internet Explorer og i stedet anbefaler folk at skifte til deres anden browser Microsoft Edge. Men hvis du stadig har Internet Explorer browseren, så bør du nok skynde dig at skifte den ud.

En af grundene til at udskifte den, med det samme er, at den ikke længere vil kunne vise alle hjemmesider ligesom det er hensigten. Det skyldes at de manglende opdateringer af systemet som gør at browseren ikke vil virke når der kommer nye teknologier og lignende.

En anden grund er at browseren slet ikke er sikker. De forskellige browsere bruger en del tid på at gøre dem sikre, og hvis der ikke er blevet udviklet på Internet Explorer i flere år, må det være meget usikkert at bruge browseren.

Hvad skal jeg bruge i stedet for Internet Explorer?

Heldigvis er der ekstrem mange gode browsere der kan erstatte Internet Explorer. Du kan læse hvilken jeg synes er den bedste internet browser her. Men hvis du ikke har tid til det, så har jeg lavet en liste med de 5 bedste alternativer til Internet Explorer.

  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Safari
  • Microsoft Edge
  • Opera

Der findes flere gode browsere end disse, men det er dem som klart flest mennesker bruger og derfor nok også dem, du bør bruge. Google Chrome er klart den mest populære browser, hvor den bliver brugt på over 60% af alle enheder.

Hvordan skifter man til en anden browser?

Der er ekstremt nemt at skifte fra Internet Explorer browseren til en anden browser. 

På desktop skal du bare gå på Google og søge på navnet på browseren og download. Så vil der komme et eller flere resultater, der viser, hvordan du downloader den.

På mobil skal du bare gå i App store eller Play butik og finde den browser app som du gerne vil bruge.

Når du har downloadet og installeret browseren, skal du bare sørge for, at placere ikonet det sted, hvor det er mest oplagt at bruge den.

Hvordan gør man den til standard browser?

Hvis du ønsker at den nye internet browser er standard browseren, så der altid bliver åbnet i den, så skal du selv ind og indstille det. Det er forskelligt, hvordan du gør dette alt efter, hvilken type enhed, du har.

På computeren skal du som regel ind i kontrolpanelet og finde indstillingerne der.

På mobil skal du åbne indstillinger og gå ind under apps og notifikationer og lave denne ændring.

Afrunding

At udskifte Internet Explorer er ikke særlig svært og du vil bestemt få en bedre oplevelse, hvis du gør det. Så jeg vil anbefale at få det gjort med det samme, så du i fremtiden har en god og sikker internet browser.

Oplever du problemer med dit internet skyldes det måske ikke din browser, men bare dit internet. Du kan tjekke vores liste med det bedste internet her.  

author

Skrevet af

Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Kasper Ottosen har over 8 års erfaring med opsætning og salg af bredbånd, fra hans arbejde som elektriker og Tjekbredbånd.dk