Hvorfor hakker mit Internet? | 2 løsninger [2024]

Hvorfor hakker mit internet?

Kasper Ottosen Forfatter: Kasper Ottosen
opdateret Opdateret: 26. september, 2023

Det er mega irriterende når internettet hakker. Jeg vil i denne guide fortælle, hvad du kan gøre, for at dit internet stopper med at hakke.

Der er 2 grunde til at dit internet hakker eller er langsomt. Det er enten fordi at din internetforbindelse ikke er god nok eller fordi din router ikke lever op til dit behov. Du kan løse problemet med hakkende internet ved at skifte internetudbyder og router.  

For at finde ud af, hvad problemet er, så har jeg lavet en guide til, hvordan du kan teste dig frem til det.

Test din internet forbindelse

For at finde ud af, om det er din internetforbindelse eller din router, der er skyld i at dit internet hakker, så skal du foretage 2 forskellige tests, som jeg har beskrevet herunder.

Test internet forbindelse fra udbyderen

For at teste din internetforbindelse, er der nogle få ting, du skal gøre, for at sikre dig et rigtigt resultat. Vi har nedenunder lavet en 5 trins guide, du bør gå igennem for at teste din internetforbindelse. 

 1. Du skal forbinde din computer med routeren via et Lan kabel.
 2. Derefter skal du sikre dig, at der ikke er nogle enheder der bruger wifi fra routeren. Så sluk gerne alle enheder i huset, som bruger wifi.
 3. Derefter skal du slukke alle programmer på computeren, så de ikke også bruger noget internet.
 4. Du skal også slukke for wifi på computeren, så du sikre dig, at den kun får internet vi Lan kablet.
 5. Derefter kan du lave en hastighedstest og sikre dig, at du får den internet, som du betaler for.

Hvis du ikke får det du betaler for, bør du kontakte din udbyder og bede dem fixe det eller finde en ny og bedre internetudbyder

Hvis du får det du betaler for, er det tid til at teste, om det er din router, det er noget galt med.

Test din router

Ligesom ved test af internetforbindelse, er der også nogle få ting, du skal gøre, for at foretage en test af din router. Der er igen lavet en 5 trins test, du kan følge. 

 1. Du skal slukke alle programmer på den enhed som du vil foretage testen med.
 2. Du skal også sørge for at der ikke er andre enheder der bruger wifi på det tidspunkt. Så sluk gerne alle enheder der bruger wifi i huset.
 3. Derefter kan du foretage den første test, ved at foretage en hastighedstest cirka 50 cm fra routeren.
 4. Noter dette resultat, så du kan sammenligne den med de næste.
 5. Derefter kan du foretage tests, de steder i huset, hvor du skal bruge internet.

Hvis internethastigheden er god nok tæt på routeren, men ikke andre steder i huset, så skyldes det at din router ikke er god nok.

Hvis hastigheden er cirka den samme, som tæt på routeren, tyder det på, at du ikke har en god nok internet forbindelse og at du bør købe nyt internet.

Anbefaling til valg af internet

Hvis du er kommet frem til, at du skal skifte internetudbyder, for at sikre dig, at dit internet ikke hakker, så har jeg nogle råd til, hvilket internet, du skal vælge.

Det er først og fremmest vigtigt, at du vælger den rigtige teknologi. Du skal have internet via kabel tv eller fiber for at få et stærkt og stabilt internet.

Fibernet er klart den bedste teknologi, men internet via kabel tv kan også sagtens levere det du skal bruge.

Hvis du er i tvivl om hvor hurtigt internet du har brug for så er nedenunder et par input til hvad der generelt burde være nok. Du kan også læse vores artikel om hvor hurtigt internet du har brug for

 • Hvis du kun bruger internet til at surfe på nettet, så behøves du nok ikke mere end 50 - 100 mbit. forbindelse.
 • Hvis du bruger bruger internet til at surfe på nettet og streame film, så vil jeg anbefale minimum 200 mbit. forbindelse.
 • Hvis du både streamer en del film og bruger internettet til arbejde eller game, så er 500 mbit. måske nødvendig.
 • Hvis du er en større familie, hvor der både bliver gamet og streamet film på samme tid, så skal du gå efter 500 - 1000 mbit forbindelse.

Det er vigtigt at du ikke vælger et for langsomt internet. Da dette bare vil føre til en masse frustration. Du kan se, hvilke udbydere du kan få på din adresse på vores internet side.

Anbefaling til valg af router

Hvis det er din router, der er skyld i at dit internet hakker, så er der 2 løsninger på dette. 

 1. Du kan købe en bedre og stærkere router, som kan sende et stærkt nok signal ud i hele huset.
 2. En anden og nok bedre løsning er at investere i et Mesh router netværk. Med et Mesh netværk, kan du koble flere router på forskellige steder i huset, uden at skulle forbinde dem med kabler.
  Det betyder, at du kan få et stærkt signal alle steder i huset, og dermed sikre dig at få maximalt ud af din internet forbindelse.

Generelt anbefaler vi at du får et Mesh netværk, som jeg også selv vil anbefale til alle mine venner og familie, da det er super nemt at opsætte og virket fremragende.

En sidste løsning

Det sidste råd jeg kan give er at forbinde dine vigtigste enheder med kabel.

Uanset hvad, så vil trådløst internet aldrig blive perfekt. Det vil aldrig blive lige så hurtigt og stabilt som en kabel forbindelse.

Hjemme ved mig står min router ved siden af mit fjernsyn og efter at jeg forbandt routeren og fjernsynet med et Lan kabel, så har jeg ikke oplevet af fjernsynet har hakket eller mistet forbindelse.

Så har du muligheden for at gøre det samme med dit tv eller computer, så er det den bedste løsning.

Kasper Ottosen
Skrevet af

Kasper har med sine 5 års erfaring som elektriker og 5 års erfaring fra Find-internet.dk, er nu en af de eksperter der har rådgivet flest danskere med at skifte internetudbyder. Kasper har skrevet over 100 artikler om emner som bredbånd, fibernet og mobilt bredbånd, som du kan læse på Find-internet.dk og Tjekbredbaand.dk