Find Billigt Fibernet

Vi kender det alle sammen. Hele familien er på nettet. De voksne streamer en serie i stuen, sønnen spiller computerspil på værelset og datteren surfer rundt på de sociale medier. Nettet bliver kun langsommere og langsommere – mon ikke det er ved at være tid til at skifte? Det kan ofte virker som en meget uoverskuelig og overvældende opgave, hvis du står og skal finde den billigste, nemmeste og bedste udbyder af nyt internet. Det danske marked er nemlig præget af mange forskellige udbydere og høj konkurrence. Du vil typisk opleve, at priserne kan variere meget, men skal man så bare vælge det billigste? Det dyreste? Eller måske det hurtigste? Det er vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser, før du vælger hvem der skal levere dit nye internet. Her på siden vil du kunne sammenligne de forskellige udbydere nemt, hurtigt og gratis. I nogle tilfælde skal du også ud at finde en router til dit bredbånd, men hvad er det egentligt? Og spiller prisen en rolle for, hvilken kvalitet routeren kan levere? Alt dette kan du finde svar på længere nede i teksten. God fornøjelse!

Hvad koster fibernet?

Fibernet er tilgængelig for husstande i næsten hele Danmark. Derudover er prisen efterhånden blevet mere og mere favorable sammenlignet med andre internetløsninger. Priserne er yderligere presset i bund af den store konkurrence på markedet. Når du skal ud og finde en udbyder, vil du opleve, at den mest udbredte form for betaling sker gennem en abonnementsordning. Her skriver du dig op som kunde til det pågældende tilbud og binder dig altså til aftalen. Det er derfor vigtigt, at du kender til alle detaljer, før du indgår sådan en abonnementsordning. Du vil som forbruger ofte møde omkostninger forbundet med installationen af dit nye fibernet, dette kan i nogle tilfælde afhænge af din geografiske placering. Derudover vil der ved en abonnementsordning også forekomme en bindingsperiode.

Markedet for fibernet i Danmark er præget af mange udbydere og dermed også en stor konkurrencegrad. Det er derfor ikke usædvanligt at falde over tilbud, hvor du kan få installation og oprettelse for 0 kr. Udbyderne forsøger så vidt muligt at gøre deres fibernetsløsning til den mest attraktive blandt kunderne gennem kampagnetilbud og oprettelse uden krav om en bindingsperiode. Det er derfor ganske muligt at være en smule kræsen som forbruger. Før du vælger fibernet, må du derfor sikre dig, at du har undersøgt markedet for aktuelle tilbud. Husk dog altid at læse det med småt, da der kan forekomme prisstigninger, uhensigtsmæssige oprettelsesomkostninger og en lang bindingsperiode. Dog er der heldigvis masser af gode løsninger på det danske marked.

Da der er så mange forskellige udbydere af fibernet i Danmark, vil du også opleve en stor prisforskel. Nogle udbydere har stærkest signaler i Jylland, mens andre f.eks. har på Sjælland og Fyn. Her kan det være en god idé at forhøre sig ved den enkelte udbyder, hvor deres forbindelser er bedst. Hastigheden på dit netværk spiller naturligvis også en rolle for prisen. Jo hurtigere netværk, du kræver, desto højere vil din pris også være. Udover en månedlig udgift vil du også være nødsaget til at betale en pris for oprettelse samt installation – medmindre du finder et tilbud til 0 kr. Oprettelsen vil typisk være gratis eller lægge imellem 0-400 kr. Husk også altid at tjekke op på bindingsperioden. For det meste vil du opleve, at en router også er inkluderet i fibernettet pris, men hvis ikke, så tag dette for øje, når du lægger budget.

Danmarks billigste fibernet

Først og fremmest er det vigtigt, at du kender til nogle af de fordele, som du vil opnå med fibernet – uafhængigt af den pris, du betaler. Hvis du vælger fibernet frem for f.eks. bredbånd, så er du altid sikret en stabil og sikker forbindelse. Lyslederen bliver ført direkte til din husstand uden al den unødvendige og forringende transport. Du kan derfor altid være sikker på, at din forbindelse og hastighed vil køre som den skal. Det vigtigste og smarteste ved at vælge fibernet, er at du undgår støj og forringelse af forbindelsen, når der forekommer travlhed på netværket. Travlhed på nettet kan f.eks. forekomme i arbejdstiden, hvis flere i husstanden eller opgangen arbejder hjemmefra samt en fredag aften, hvor alle i husstanden vil streame hver deres film. 

Som sagt svinger priserne på det danske marked for fibernet meget. Til forbrugerens fordel er der heldigvis stor konkurrence på det danske marked for fibernet, det betyder, at du typisk vil kunne finde de samme tilbud hos flere forskellige udbydere. Det kan være kampagnetilbud med fri oprettelse eller en gratis router med i købet. Du skal være opmærksom på, at prisen for fibernet er geografisk bestemt. Den billigste udbyder af fibernet for dig, vil sjældent være den billigste løsning for din familie i den anden ende af landet. Dette gør sig gældende, fordi nogle udbydere har et bedre netværk af kabler gravet ned nogen steder i landet end andre – hvor de så kan tillade sig at hæve eller sænke prisen, som de vil.  

Når du leder efter en ny udbyder til dit fibernet, kan det være en fordel også at tjekke, hvad virksomheden ellers beskæftiger sig med. Du vil i flere tilfælde have mulighed for at sammensætte din egen ’fibernet-pakke’. Mange udbydere på markedet beskæftiger sig nemlig også med tv, hvor du kan få tilknyttet en tv-pakke sammen med dit abonnement på fibernet. Her på siden kan du sammenligne priser og indhente tilbud fra de forskellige udbydere. Du kan derfor skræddersy præcis dén løsning, der er den bedste og billigste for dig og din husstand.

Billigt fibernet København

Da priserne på markedet for fibernet er i konstant bevægelse, er det svært at fastsætte en pris. Dog er det vigtigt, at du er bevidst om, hvilken udbyder, der kan give dig den bedste løsning til netop din husstand. Hvis du bor i København eller på Nordsjælland så frygt ej. København har – heldigvis – et af verdens bedst udbyggede netværk af kobberkabler og fibernet. Du kan bl.a. finde løsninger hos YouSee samt HIPER som har kabler gravet ud både i midtbyen og i Nordsjælland. Heldigvis oplever man i øjeblikket en stigende interesse for fibernet på Sjælland og i hovedstadsområdet, som betyder, at der sker en stor teknologisk og geografisk udvikling på området netop nu.

Der findes også andre udbydere af fibernet som f.eks. Fullrate og Stofa, der også kan fungere i København. Her vil du måske opleve nogle mere konkurrencedygtige priser på billigt fibernet. Du vil ofte opleve en høj hastighed, kundetilfredshed samt nogle af markedets bedste priser hos disse udbydere.

Billigt fibernet Aarhus

Aarhus har været en smule bagud på udviklingen af billigt fibernet sammenlignet med Sjælland og hovedstadsområdet. Der har længe været en stor interesse og efterspørgsel efter en digital udvikling på internetområdet. Heldigvis har udbydere som Waoo og TDC været med til at udbrede fibernet i Aarhus gennem de seneste par år. I 2020 er TDC på vej med en gratis opkobling til fibernet for 3.000 adresser i Aarhus. Her er flere husstande blevet tilbudt en gratis tilslutning, hvor de frit har kunnet vælge mellem de forskellige internetleverandører. 

Det er efterhånden også så udbredt, at du kan få fibernet langt fra Aarhus’ centrum. Waoo har uden tvivl det bedste net, hvad angår Aarhus. Fra 2015-2017 er der blevet langt lange fiberkabler langs alle de store veje, så man kan fragte forbindelsen videre ind på de mindre gader.

Hvis du bor meget tæt i midtbyen kan du i nogle tilfælde opleve, at din boligforening har et samarbejde med f.eks. Stofa. For en række år siden indgik fibernetudbyderen nemlig en aftale med flere forskellige foreninger. Det vil derfor ikke altid være muligt at vælge frit mellem de mange udbydere. Heldigvis er Stofa i stand til at levere en høj hastighed til meget konkurrencedygtige priser, så du taber intet ved at være en del af denne aftale.. Du vil også ofte kunne tilegne dig en TV-pakke sammen med dit abonnement på internet, så er du sikret billigt fibernet og tv.

Billig fibernet router

En router er en form for smart computer. Den hjælper arbejdspladser og husstande med at forbinde internetkabler og satellitforbindelser. Routeren giver dig mulighed for at være tilkoblet internettet enten trådløst eller ved hjælp af et LAN-stik. Den nemmeste løsning er klart at vælge en trådløs router. I nogle enkelte tilfælde, hvis du f.eks. er den store gamer, kan det være en fordel at trække et LAN kabel til computeren, så er du sikret en helt stabil forbindelse uden afbrydelser.

Den trådløse router giver dig mulighed for fri bevægelse inden for hjemmets fire vægge. Dog skal du være opmærksom på, at forbindelsen ikke altid vil kunne benytte den hastighed, som din udbyder har leveret. Den eneste måde, hvorpå du kan sikre, at den optimale hastighed trækkes, er ved LAN kablet. Her vil online computerspil med høj grafik kunne trækkes helt frit og stabilt.

Som tidligere nævnt vil du i nogle tilfælde opleve, at en router ikke medfølger, når du køber fibernet. Her vil du være nødsaget til selv at skulle ud og skaffe en router til opsætningen af din nye forbindelse. Der er igen et hav af muligheder, når du skal vælge router. Det er derfor vigtigt, at du på forhånd har lavet en oversigt over, hvordan og hvor meget du bruget dit netværk.  Dine vaner betyder meget for, hvilken router, der vil passe bedst til dig. Derudover spiller arealet en rolle. Jo større kvadratmeter routeren skal dække, desto stærkere en forbindelse skal du have. Det kan også spille en rolle, hvor mange etager din husstand strækker sig over.

De billigste og mindste routere på markedet kan sagtens klare en hastighed på 10-20 Mbps – en relativ lav hastighed. Hvis du vælger at betale ekstra for din router opnår du komponenter af højere kvalitet. Dette vil have en effekt på routerens rækkevidde og understøttelse af højere hastigheder. Overvej derfor, hvad der er nødvendigt for lige netop din husstand. Skriv følgende ned:

·       Hvor mange enheder har I i hjemmet – og hvor mange forventes at blive tilsluttet den nye router

·       Hvilken hastighed fibernet har du valgt at købe? Overvej her, hvor mange film eller tunge spil familien kører samtidig

·       Hvad er arealet af det område, som routerens signal skal kunne dække? Er der flere etager i jeres husstand?

Den almene danske husstand vil ofte kunne nøjes med en billig router til deres fibernet. Men det er vigtigt, at du er opmærksom på, hvilken betydning prisen kan have for din brugeroplevelse, når forbindelsen anvendes. Er I en familie, som bruger internettet meget, så kan det ikke betale sig at købe den billigste router – i så fald vil I opleve hakkende spil og længere svartider.

Hvorfor skal du vælge fibernet til din husstand?

Der er selvfølgelig en række forskellige løsninger, når du skal vælge internet til din husstand, så hvorfor skulle du vælge fibernet? Det er der heldigvis flere gode svar på. For det første er fibernet en oplagt løsning til den store familie. Her sikrer den moderne teknologi, at I kan være online samtidig uden at miste hastighed og forbindelse. En fibernetsløsning arbejder asynkront og vil derfor ikke være påvirket af, hvad der sker inde i stuen, når du sidder med din computer på værelset. Der er umiddelbart ikke den store forskel på bredbånd og fiberbredbånd andet end hastigheden. Du kan selvfølgelig købe dig til den samme hastighed, men den opnås lettere ved fibernet og du vil opleve hurtigere svartider.

En anden stor fordel ved fibernettet er fremtiden. På nuværende tidspunkt er Danmark kendt for et være et af de førende lande inden for udviklingen af teknologien bag fibernettet. Forskningen foregår på Danmarks Tekniske Universitet og resultaterne bliver i øjeblikket kun bedre og bedre. Du vil skrive dig op til helt ny teknologi, som er garanteret at gennemgå en kæmpe udvikling over de næste par år. Derfor bør du også se det som en investering, når du vælger at anskaffe dig en forbindelse med fibernet. Faktisk er dit fibernet lige nu i stand til at håndtere meget hurtigere hastigheder, end det din computer og smartphone kan håndtere. Så man kan vel sige, at du er godt forberedt. I forlængelse af det, så kan du også vælge at se fibernettet som en ny investering i din bolig. Hvis du får lagt fibernet ud, vil du som sagt fremtidssikre dit hus og dermed også øge mulighederne for et godt salg, hvis du engang skal af med huset igen.

Der er også godt nyt at hente for husstandens gamere. Her vil det ikke længere være et problem at spille dit yndlingsspil. Du vil nemlig kunne opleve en bedre spiloplevelse med fibernet, da forbindelsen er høj og stabil. Det er derfor slut med onlinespil, som hakker og konstant mister forbindelse til internettet på grund af høje krav til grafik.