Hvem er min Internet Udbyder? | Nem Guide [2024]

Hvem er min internet udbyder?

Kasper Ottosen Forfatter: Kasper Ottosen
opdateret Opdateret: 19. juni, 2024

Skulle du være blevet i tvivl om hvem der udbyder dit internet, er der et par metoder du kan bruge til at identificere din internetudbyder, som vi vil gennemgå nedenunder. 

Der findes flere metoder du kan bruge til at finde ud af hvem din internetudbyder er. En metode, som du ofte kan være heldig med, er at navnet på din internetudbyder ofte står bagpå din router. 

En internetudbyder er en virksomhed der leverer internet til danske husstande eller virksomheder, samt sørger for at det er en stabil internetforbindelse. 

Der findes i dag mange forskellige internetudbydere. Hvem der kan udbyde internet på din adresse afhænger af hvilke aftaler der er blevet lavet for dit område. 

Hvem er min internet udbyder?

Der findes mange forskellige metoder til at finde ud af hvem din internetudbyder er. Vi har dog valgt de tre nemmeste metoder, som du kan benytte. 

Metode 1 - Undersøg din IP-adresse
Der findes et væld af hjemmesider, der giver dig svaret på hvem din internetudbyder er, bare ved at besøge dem. 

En af disse hjemmesider er whatismyisp.org

Hjemmesiden fungerer ved at tjekke din IP-adresse. Af den grund er det også vigtigt at når du besøger hjemmesiden, at du ikke bruger en VPN, proxy eller lignende.

Metode 2 - Tjek din trådløs router/modem
En anden metode du kan bruge er at tjekke din router/modem.

Hvis du har mobilt bredbånd, kan du tage sim-kortet ud af din router og ofte vil udbyderens navn stå på ens sim-kort. 

Hvis du har en kablet forbindelse, kan du tjekke dit modem. Her står udbyderens navn ofte i bunden eller bagpå modemet.

Metode 3 - Tjek dit kontoudtog
En sidste metode du kan anvende er at tjekke dine kontoudtog. Din internetudbyder modtager betalinger fra dig enten hver måned eller hvert kvartal. Disse overførsler vil være synlige på dit kontoudtog. 

Derfor ved at tjekke disse overførsler vil du få navnet på din internetudbyder. 

Hvornår bør jeg kontakte min internetudbyder?

Det kan være mange årsager til at du overvejer, at tage kontakt til din internetudbyder.

Nedenunder vil vi gennemgå nogle af de mest almindelige problemer du kan have, samt hvornår du i de forskellige situationer bør tage kontakt til din internetudbyder. 

Årsag 1 - Ustabil internetforbindelse
Hvis du ofte oplever at dit internet er ustabilt, kan det være meget frustrerende. Der kan være flere årsager til dette. Vi vil anbefale at du genstarter din trådløs router, hvis dette ikke fungerer vil vi anbefale at du tager kontakt til din internetudbyder. 

De vil kunne foreslå nogle mulige løsninger på problemet. Og ellers vil din komme ud på din adresse og finde ud af hvorfor du oplever at dit internet er ustabilt. 

Årsag 2 - Langsomt internet
Hvis du er begyndt at opleve at din internetforbindelse er langsommere end normalt, så bør du tage en hastighedstest. Vi anbefaler at du benytter Ooklas hastighedstest. 

Resultatet fra denne test, bør du sammenligne med den internet hastighed, som du er blevet lovet af din internetudbyder, da du købte et abonnement ved dem. 

Hvis hastighedstesten viser at dit internet er langsommere end det de har lovet. Så bør du tage kontakt til din internetudbyder. 

Årsag 3 - Overvejer at skifte internetudbyder eller skifte abonnement
Hvis dit behov for internet har ændret sig, f.eks. du har brug for et billigere abonnement eller et hurtigt internet. Så kan du tage kontakt til din nuværende internetudbyder. De vil ofte være behjælpelig med at se om de har et andet abonnement du kan få. 

Hvis din internetudbyder ikke har det abonnement du leder efter, vil vi anbefale at du besøger vores forside, hvor du kan indtaste din adresse øverst. Og så vil du finde ud af hvilket internet muligheder, du har på din adresse. 

Hvilken internetudbyder kan jeg få?

Hvilket internet du kan få på din adresse, afhænger som sagt af hvilke aftaler der er blevet lavet for dit område. 

Dette omhandler blandt andet hvilke kabler der er blevet lagt til din husstand. Der findes generelt fire forskellige typer af internet. Hvor at 3 af dem har brug for at der er lagt kabler. Den sidste er mobilt bredbånd.

Disse er fibernet, internet via kabel tv-stik og internet via telefonstikket. Fibernet er den nyeste teknologi, som leverer den hurtigste og mest stabil internetforbindelse. Internet via telefonstikket er den ældste og langsomste. 

Så hvis du har mulighed for at få enten fibernet eller internet via kabel tv-stik, så vil vi anbefale det. 

For at undersøge hvilken internetudbyder som du kan få. Så vil vi anbefale at du besøger vores forside og indtaster din adresse. Så kan du både se hvilke internetudbydere der er mulige på din adresse, samt hvilke internet typer. 

Hvem er den bedste internetudbyder?

Det er tæt på umuligt at kåre en internetudbyder som den bedste. Det skyldes at der er en masse faktorer, der spiller en rolle, såsom hastighed, stabilt internet, kundeservice osv. 

Vi har alligevel forsøgt at vælge en. Måden vi har gjort det på, er ved at undersøge alle internetudbyderne på markedets trustpilot score. 

En virksomheds trustpilot score vil give en indikation af hvordan virksomhedens kunder har oplevet virksomheden som helhed. Af den grund mener vi at det er muligt at sammenligne disse score og finde den bedste. 

Nedenunder har vi lavet en liste over de bedste internetudbydere, baseret på deres trustpilot score. Som er en score, der går fra 0-5, hvor 5 er det bedste. 

Vi har valgt udbydere af de fire forskelle type internet. Altså mobilt bredbånd, internet via tv-stik, internet via telefonstik og fibernet.

Oversigt over de bedste internetudbydere:

 1. Fastspeed | 4,7
 2. Hiper | 4,6
 3. OK | 4,4
 4. Jetnet | 4,2
 5. Telmore | 4,1
 6. Oister | 4,0
 7. Telenor Maxspeed | 4,0
 8. Call Me | 4,0
 9. Norlys | 3,9
 10. Telia | 3,8
 11. Kviknet | 3,7
 12. Yousee | 3,1
 13. Stofa | 2,9

Det kan dermed ses at den bedste internetudbyder er Fastspeed. Mens at Hiper og OK er lige i hælene på dem. 

Hvis du vil læse mere om internetudbydere, har vi lavet en hel side dedikeret til dette. 

Hvilken internetudbyder skal jeg vælge?

Hvis du har besluttet dig for at skifte din nuværende internetudbyder og nu overvejer hvilken internetudbydere, du så skal vælge. Så er der nogle ting, du skal holde øje med. 

Vi anbefaler at du først og fremmest undersøger hvor stort et internet behov du har. Dette kan gøres ved at læse vores artikel om hvor hurtigt internet du har brug for

Derefter skal du undersøge hvilke internetudbydere, du kan få på din adresse og hvilken type internet du kan få, om det er internet via kabel tv-stik, telefonstik, fibernet eller mobilt bredbånd. Dette gøres ved at indtaste din adresse på vores forside

Til sidst anbefaler vi at du kigger på de internetudbyders trustpilot score, som der er mulige at få på din adresse. Vælg den internetudbyder som kan udfylde dine internet behov, er indenfor dit budget, samt har den bedst mulige trustpilot score. 

Når du har gjort dette vil du stå tilbage med den bedste internetudbyder for dig. 

Kasper Ottosen
Skrevet af

Kasper har med sine 5 års erfaring som elektriker og 5 års erfaring fra Find-internet.dk, er nu en af de eksperter der har rådgivet flest danskere med at skifte internetudbyder. Kasper har skrevet over 100 artikler om emner som bredbånd, fibernet og mobilt bredbånd, som du kan læse på Find-internet.dk og Tjekbredbaand.dk