Hvem er min Internet Udbyder? | Nem Guide [2024]

Hvem er min internet udbyder?

Kasper Ottosen Forfatter: Kasper Ottosen
opdateret Opdateret: 03. oktober, 2024

At finde ud af, hvem din internetudbyder er, kan være relevant i mange situationer, f.eks. ved tekniske problemer eller hvis du vil foretage ændringer i dit abonnement.

Der findes flere metoder, hvor du kan finde ud af hvem din internetudbyder er. Det kan du gøre ved at gennemgå din internetregning, kontakte den ansvarlige for din netværksopsætning og brug et online IP-værktøj.

I denne artikel guider vi dig igennem enkle metoder til hurtigt at identificere din internetudbyder, samt hvornår det er nødvendigt at tage kontakt til dem for at løse eventuelle udfordringer.

Hvem er min internet udbyder?

For at finde ud af, hvem din internetudbyder (ISP) er, kan du benytte dig af følgende tre metoder:

  1. Gennemgå din internetregning: Den mest direkte metode er at tjekke din månedlige regning for internettjenester. Her vil navnet på din internetudbyder samt oplysninger om din forbindelse og abonnementstype være tydeligt angivet.
  2. Kontakt den ansvarlige for din netværksopsætning: Hvis din internetforbindelse er sat op af en ekstern part, som f.eks. en IT-afdeling, udlejer eller en anden serviceudbyder, kan du nemt få informationer om udbyderen ved at henvende dig til dem.
  3. Brug et online IP-værktøj: Der findes flere pålidelige onlineværktøjer, der kan identificere din internetudbyder ved hjælp af din IP-adresse. Ved en hurtig søgning på “find min internetudbyder” vil du få adgang til disse tjenester, som kan give dig præcise oplysninger på få sekunder. En af disse hjemmesider er whatismyisp.org

Hvis du har behov for hjælp til at bruge et af disse værktøjer, guider jeg dig gerne igennem processen.

Hvem er min internet udbyder?

Hvornår bør jeg kontakte min internetudbyder?

Det kan være mange årsager til at du overvejer, at tage kontakt til din internetudbyder.

Nedenunder vil vi gennemgå nogle af de mest almindelige problemer du kan have, samt hvornår du i de forskellige situationer bør tage kontakt til din internetudbyder. 

1. Ustabil internetforbindelse
Oplever du ustabilt internet, så start med at genstarte din router. Hvis det ikke hjælper, bør du kontakte din udbyder for hjælp eller en tekniker.

2. Langsomt internet
Tag en hastighedstest, fx via Ookla, og sammenlign resultatet med den hastighed, du er blevet lovet. Hvis din forbindelse er langsommere, bør du kontakte din udbyder.

3. Skifte udbyder eller abonnement
Har dine internetbehov ændret sig, kan du kontakte din udbyder for at høre om andre abonnementer. Hvis de ikke kan tilbyde det, du søger, kan du tjekke vores side for andre muligheder på din adresse.

Hvis din internetudbyder ikke har det abonnement du leder efter, vil vi anbefale at du besøger vores forside, hvor du kan indtaste din adresse øverst. Og så vil du finde ud af hvilket internet muligheder, du har på din adresse. 

Hvilken internetudbyder kan jeg få?

Hvilket internet du kan få, afhænger af din bopæl. Dette skyldes, at udbyderne ikke altid har netværksdækning i hele landet. Derfor er det vigtigt at undersøge, hvilke udbydere der er tilgængelige i dit område.

Du kan nemt og hurtigt finde ud af, hvilke udbydere der tilbyder internet på din adresse, ved at indtaste din adresse nedenfor:

Hvem er den bedste internetudbyder?

Det er svært at vælge den bedste internetudbyder, da faktorer som hastighed, stabilitet og kundeservice spiller ind. Vi har dog valgt at sammenligne udbydernes Trustpilot-score for at finde den bedste.

Nedenfor er en liste over de bedste udbydere baseret på deres Trustpilot-score, der går fra 0-5. Vi har valgt udbydere af de fire internettyper: mobilt bredbånd, internet via tv-stik, telefonstik og fibernet.

Oversigt over de bedste internetudbydere:

  1. Duka | 4,8/5 stjerner på Trustpilot
  2. Waoo | 4,7/5 stjerner på Trustpilot
  3. Hiper | 4,7/5 stjerner på Trustpilot
  4. Fastspeed | 4,7/5 stjerner på Trustpilot
  5. CBB | 4,5/5 stjerner på Trustpilot
  6. BornFiber | 4,4/5 stjerner på Trustpilot
  7. Eesy | 4,3/5 stjerner på Trustpilot
  8. Call Me | 4,2/5 stjerner på Trustpilot
  9. Telia | 4,2/5 stjerner på Trustpilot
  10. Bolignet | 4,2/5 stjerner på Trustpilot
  11. Ewii | 4,1/5 stjerner på Trustpilot
  12. Telenor | 4,0/5 stjerner på Trustpilot
  13. Telmore | 3,9/5 stjerner på Trustpilot
  14. Jetnet | 3,9/5 stjerner på Trustpilot
  15. Oister | 3,7/5 stjerner på Trustpilot
  16. 3 Mobil | 3,0/5 stjerner på Trustpilot
  17. Yousee | 2,9/5 stjerner på Trustpilot
  18. Norlys | 2,5/5 stjerner på Trustpilot

Liste opdateret d. 10/09-2024*

Det kan dermed ses at den bedste internetudbyder er Duka. Mens at Waoo, Hiper og Fastspeed er lige i hælene på dem. 

Hvis du vil læse mere om internetudbydere, har vi lavet en hel side dedikeret til dette. 

Hvilken internetudbyder skal jeg vælge?

Hvis du har besluttet dig for at skifte din nuværende internetudbyder og nu overvejer hvilken internetudbydere, du så skal vælge. Så er der nogle ting, du skal holde øje med. 

Vi anbefaler at du først og fremmest undersøger hvor stort et internet behov du har. Dette kan gøres ved at læse vores artikel om hvor hurtigt internet du har brug for

Derefter skal du undersøge hvilke internetudbydere, du kan få på din adresse og hvilken type internet du kan få, om det er internet via kabel tv-stik, telefonstik, fibernet eller mobilt bredbånd. Dette gøres ved at indtaste din adresse på vores forside

Hvilken internetudbyder skal jeg vælge

Til sidst anbefaler vi at du kigger på de internetudbyders trustpilot score, som der er mulige at få på din adresse. Vælg den internetudbyder som kan udfylde dine internet behov, er indenfor dit budget, samt har den bedst mulige trustpilot score. 

Når du har gjort dette vil du stå tilbage med den bedste internetudbyder for dig. 

Kasper Ottosen
Skrevet af

Kasper har med sine 5 års erfaring som elektriker og 5 års erfaring fra Find-internet.dk, er nu en af de eksperter der har rådgivet flest danskere med at skifte internetudbyder. Kasper har skrevet over 100 artikler om emner som bredbånd, fibernet og mobilt bredbånd, som du kan læse på Find-internet.dk og Tjekbredbaand.dk