Hvilket Bredbånd har jeg? | Min Internetudbyder [Guide]

Hvilket bredbånd har jeg?

Oliver Vibjerg Søby Forfatter: Oliver Vibjerg Søby
opdateret Opdateret: 26. september, 2023

Er du i tvivl om hvilket bredbånd du har? Har du tegnet dit internetabonnement for mange år siden eller har du bare glemt hvilket abonnement du har?

I denne artikel vil vi guide dig igennem hvordan du kan finde ud af hvilket bredbånd du har i dit hjem.

Hvilken bredbåndsudbyder har jeg

Hvis du er i tvivl om, hvilken bredbåndsudbyder du har, så er der heldigvis flere nemme ting, du kan gøre for at få svaret. 

Tjek dit kontoudtog

Først og fremmest kan du tjekke dit kontoudtog. Ved at finde den seneste betaling du har lavet til din bredbåndsudbyder, vil du også se hvem din bredbåndsudbyder er. 

Brug en IP-hjemmeside

Hvis du umiddelbart ikke kan finde din bredbåndsudbyder, igennem dit kontoudtog, er der en anden mulighed. Du kan benytte en hjemmeside, såsom WhatIsMyISP

Disse hjemmesider vil kigge på din ip-adresse og udfra dette kan de se hvem der leverer internet til dig.

Hvordan kan jeg se hvilken type bredbånd jeg har?

Når du har fundet ud, hvilken bredbåndsudbyder som leverer bredbånd til dig, bliver det ofte meget nemmere at finde ud af hvilken type internet du har. 

De fleste bredbåndsudbydere har en internetportal, hvor du kan logge ind og se oplysninger omkring dit abonnement. 

Alternativt, kan du også ringe til kundeservicen ved din bredbåndsudbyder, de vil ofte kunne hjælpe dig til at finde disse oplysninger, hvis du selv har svært ved det.

Du vil dermed let kunne finde ud af hvilket bredbånd du har og om du har bredbånd via kabel tv, bredbånd via telefonstik, mobilt bredbånd eller fibernet.

Hvor mange mbit har jeg?

Hvis du vil undersøge hvor mange mbit du har på dit internetabonnement, er det relativt nemt. Hvis du allerede har været logget ind på din bredbåndsudbyders internetportal, så vil du bare skulle besøge denne side igen, hvor du kan se om du har hurtigt bredbånd eller ej. 

På bredbåndsudbyderens internetportal vil der stå alle oplysninger omkring dit bredbånd. Ligesom da du ville finde typen af din bredbånd, så kan du også ringe til kundeservice ved din bredbåndsudbyder og forhøre hvor mange mbit dit abonnement har. 

Hvordan tjekker jeg min internetforbindelse

Hvis du ikke har stabilt internet eller af anden grund er i tvivl om, hvor hurtig internetforbindelse du har og hvorvidt dette lever op til det som din bredbåndsudbyder har lovet, så kan du tage en såkaldt hastighedstest. 

En hastighedstest vil vise dig præcis hvor hurtigt internet er til at downloade og uploade filer. 

Det er dog nogle få forholdsregler, som du bør foretage dig inden du tager en hastighedstest. 

  1. Forbind din computer med din router ved brug af et lan kabel. 

  2. Sikre dig at du er den eneste enhed på internettet

  3. Sluk for alle andre programmer, der kører i baggrunden af din computer. 

  4. Sikre dig at du ikke er på internettets wifi, men igennem forbindelsen ved lan kablet. 

Hvem kan levere bredbånd til min adresse?

Hvis du er utilfreds med dit bredbåndsabonnement, eller du tænker at du måske finder et billigere abonnement.

Så vil vi anbefale at besøge vores forside. På forsiden kan du indtaste din adresse i søgefeltet i toppen af siden. Når du gør dette, vil vi præsentere alle de udbydere, som kan leverer internet på din adresse.

Det vil også medføre at du nemmere kan sammenligne de forskellige bredbåndsabonnementer og udbydere, dette kan gøres på hastigheden af bredbåndet, prisen og typen af bredbånd. 

Oliver Vibjerg Søby
Skrevet af

Oliver er en dygtig forfatter hos Find-Internet, med over et års erfaring i branchen. Han er uddannet fra Aarhus Universitet med en bachelorgrad i HA Almen, hvor han erhvervede dybdegående viden inden for marketing og andre erhvervsdiscipliner. Kendt for sin evne til at skabe indhold, der er både engagerende og velresearchet, excellerer Oliver i at formidle komplekse emner på en tilgængelig måde, altid med forbrugerens interesser i fokus.