Internet i Bus | 2 Valgmuligheder [Komplet Guide]

Hvordan får du internet i bussen?

Oliver Vibjerg Søby Forfatter: Oliver Vibjerg Søby
opdateret Opdateret: 26. september, 2023

At have adgang til internettet er blevet en uundværlig del af det moderne liv, uanset hvor vi befinder os henne. Selv når vi er på farten i en bus, ønsker vi at være forbundet med den digitale verden. 

I denne artikel vil vi udforske forskellige metoder, der vil give dig mulighed for at få internetadgang i bussen og nyde en stabil internetforbindelse under hele din rejse. 

Der findes generelt to metoder til at få internetadgang i bussen:

  • Tilknyt bussens eget internet
  • Lav internetdeling fra din telefon

Tilknyt bussens eget internet

De fleste moderne busser har i dag indbygget internet, hvilket giver dig som passager en bekvem måde at blive forbundet med internettet under busturen. Du vil derfor have mulighed for at læse dine e-mails, surfe på nettet, lytte til musik og i nogle busser er internettet stærkt nok til at du kan streame film og serier. 

Du kan oftest finde bussens internet, ved at gå ind i dine internetindstillinger på den enhed, som du vil have skal have internet, f.eks. din mobiltelefon eller computer. 

Herefter skal du forbinde med internettet, i visse tilfælde kan det være at du skal acceptere nogle betingelser eller skrive en adgangskode. Hvis du skal indtaste en adgangskode, så vil den oftest stå et sted i bussen. I de fleste busser vil der være en planche med instruktioner i forhold til hvordan du tilknytter dig internettet.  Alternativt, kan du spørge buschaufføren, når bussen holder stille.

Lav internetdeling fra din telefon

Hvis bussen ikke har indbygget internet, eller hvis du bare foretrækker at bruge din egen mobildata, er der stadig en løsning. Ved at aktivere internetdeling på din mobiltelefon kan du oprette et personligt internet hotspot. Oftest vil du opleve at det “normale” internet i bussen ikke er særlig kraftfuld og at surfe på nettet kan være en frustrerende oplevelse. 

Du kan i dette tilfælde oftest få en bedre forbindelse ved at lave internetdeling fra din telefon. Internetdeling betyder at den data som indgår i dit mobilabonnement, kan deles med de enheder som du giver tilladelse til.

Derfor vil din computer, tablet eller lignende kunne gå på internettet, ved at gøre brug af dataen fra dit mobilabonnement. 

Hastigheden fra mobilens internet er i de fleste tilfælde stærkt nok til at du kan streame film eller lave lidt tungere opgaver på din computer/tablet sammenlignet med bussens eget internet.

Hvis buschaufføren derudover har sikret sig sit buskørekort på en velanset uddannelse, vil du kunne nyde en behagelig bustur, hvor du uforstyrret kan arbejde eller nyde dine yndlingsfilm og serier med en god internetforbindelse.

Oliver Vibjerg Søby
Skrevet af

Oliver er en dygtig forfatter hos Find-Internet, med over et års erfaring i branchen. Han er uddannet fra Aarhus Universitet med en bachelorgrad i HA Almen, hvor han erhvervede dybdegående viden inden for marketing og andre erhvervsdiscipliner. Kendt for sin evne til at skabe indhold, der er både engagerende og velresearchet, excellerer Oliver i at formidle komplekse emner på en tilgængelig måde, altid med forbrugerens interesser i fokus.