[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Langsomt internet er noget af det mest frustrerende der findes. Derfor har jeg lavet denne guide så du kan finde ud af hvorfor dit internet er så langsomt.

Der er 3 grunde til at dit internet er langsomt. Du kan have en dårlig internetudbyder, så det internet du modtager er langsomt. Det kan også være din wifi router, da den enten kan være for dårlig eller forkert placeret i forhold til dit forbrug. Det kan også være dine enheder der er langsomme, så du skal tjekke din computer, spillekonsol, tablet og mobil.

Sådan tester du hvad der er galt med dit internet

For at finde ud af om det er din internetudbyder, router eller enhed der er galt med, så har jeg herunder lavet 3 guides som kan hjælpe dig til at finde ud af hvad der er grunden til at du har langsomt internet.

Test din internetforbindelse

For at teste om din internetudbyder giver dig en ordentlig internetforbindelse, så skal du bruge en hastighedstest

Derudover skal du bruge et lan kabel som du kan forbinde din computer og routeren med.

Så skal du sikre dig at der ikke er nogen enheder der bruger internet på det tidspunkt. Så sluk gerne alle enheder i huset, mens du gør dette.

Når du forbinder routeren og computeren med kablet og kører en hastighedstest, så vil du få svaret på hvor meget internet din internet udbyder leverer på din adresse. 

Hvis din udbyder ikke leverer den hastighed du betaler for, bør du kontakte dem og bede dem forbedre dette.

Hvis du får det du er blevet lovet, så er det måske tidspunktet at kigge på om du skal bestille en større internet pakke. 

Læs vores anbefalinger til hvor hurtig internet du har brug for længere nede i artiklen.  

Test din router

Hvis det ikke er din internetudbyder det er galt med, så er der en god chance for at det er din router. 

Du kan teste din router ved at lave 2 hastighedstest forskellige steder i huset.

Den første test skal du foretage en meter foran routeren. Noter hvilken download hastighed som hastighedstesten viser.

Derefter finder du det punkt længst væk fra routeren hvor du skal bruge internet og laver en ny hastighedstest. 

Hvis hastigheden ved den første test var hurtig nok, men hastigheden var for langsomt ved den anden test, så betyder det at din router ikke er god nok eller er placeret forkert.

Du kan prøve at flytte routeren og se om det kan fixe problemet, men det er ikke altid muligt og ofte vil det ikke være nok.

 Der er to gode løsninger til dette problem. Du kan købe en ny og stærkere router som kan dukke hele huset. Eller du kan købe en Mesh router netværk, som er den perfekte teknologi til at løse dette problem.

Test din enhed

Det er svært at teste om det er din enhed som det er galt med. Men den bedste måde at få en indikation om dette er ved at prøve at bruge andre enheder til den samme ting, det samme sted.

Så hvis du føler at internettet i soveværelset er langsom når du streamer Netflix. Så kan du prøve at gøre det samme med 2 andre enheder og se om det fungere med dem.

Hvis det fungerer med de andre er det nok den enhed der er galt med. 
Hvis det til gengæld er langsomt for dem alle, så er det nok internettet i det rum der ikke er stærkt nok.

Anbefaling til valg af bedre internet forbindelse

Når du skal vælge en bedre internetforbindelse, så afhænger valget meget af dit behov. Derfor har jeg skrevet nogle anbefalinger til hvad man har brug for i forskellige situationer. 

Men først er det vigtigt at du lige ved hvilken form for internet du skal vælge. Du skal altid gå efter at få internet via fibernet eller kabel tv. fibernet er det bedste, men ikke alle kan få det. Jeg vil kun anbefale internet via mobilt bredbånd eller internet via telefonstik, hvis du ikke har andre muligheder.  

Hvis du kun bruger dit internet til at surfe på nettet, så behøves du ikke særlig hurtigt internet. Du kan nøjes med 50 til 100 mbit.

Hvis du er en mere normal internet bruger og bruger det til at arbejde og streamer en masse film, så vil jeg anbefale at du minimum får et 200 mbit internet.

Hvis du er en stor bruger af internet, hvor du både gamer og streamer fil på samme tid, så bør du gå efter at få en 500 mbit forbindelse.

Hvis du er en familie hvor mange bruger internet på en gang, vil jeg også anbefale 500 mbit. Dog kunne man godt nøjes med 200 – 300 mbit, hvis der ikke er nogen der gamer.

Jeg håber det giver dig en ide om hvilket internet du bør vælge. Du kan se dine muligheder for internet på din adresse her.

Anbefaling til bedre internet router

Det er ofte routeren der er skyld i at dit internet ikke er godt nok. Og derfor skal man ikke undervurdere det at finde en bedre router.

Hvis du bare søger en router hvor du kan udskifte din nuværende, så vil jeg anbefale dig at se min anbefaling af de bedste routere

Hvis du søger en lidt bedre og mere moderne løsning, så skal du kigge ind i et mesh netværk. Dette netværk gør at du kan have flere routere i huset uden at de skal kobles sammen med kabel.

Du kan også købe en internet forstærker. Men så vil jeg klart anbefale dig at købe et Mesh netværk i stedet. Læs hvorfor her.

Derfor stresser langsomt internet dig

Det er nu videnskabeligt undersøgt at langsomt internet stesser de fleste mennesker.

Studier viser at din hjerterytme stiger når du skal vente på at downloade content.

I studiet siger de at hvis du sidder en hel arbejdsdag med dårlig internet, svarer det til at du har set klip fra skræmmende film hele dagen.

Derfor skal du tage langsomt internet seriøst og få gjort noget ved det. 
Find hvilket internet du kan få på din adresse her, så du kan få et bedre helbred. 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]