Internet via Kabel-TV | Komplet Guide [2024]

Internet via kabel-tv

Kasper Ottosen Forfatter: Kasper Ottosen
opdateret Opdateret: 06. juni, 2024

Er du du i tvivl om hvordan du kan internet via kabel-tv? Hvor godt internet via kabel-tv er, samt hvor meget det vil koste dig at få det? Så er du kommet til den rette artikel. Vi vil besvare disse spørgsmål og meget mere. 

Internet via kabel-tv er en betegnelse der bliver brugt for internet der er leveret igennem de samme kabler, som bliver brugt til dit almindelige tv-signal. 

Det er en af de fire mest almindelige måder at få internet på i Danmark. Udover internet via tv-stik findes internet via telefonstik, fibernet og mobilt bredbånd.

Hastigheden af internet via antennestik kan ligge mellem 100 til 1000 mbit/s i download hastighed. Upload hastigheden kan ligge mellem 10 til 100 mbit/s. Det vil sige at der er gode muligheder for hurtigt internet. 

Dette interval gør også at stort set alle personer kan få deres internet behov dækket ved at bruge internet via tv-stik. 

Her ved Find-Internet er dette også grunden til at vi kalder internet via kabel tv-stik for den andenbedste type af internet. Internet via kabel tv-stik er kun overgået af fibernet, da det er muligt at få højere hastigheder og internet stabilitet igennem fibernet. 

Internet via tv-stik er også en af de mest udbredte former for internet. Faktisk kan 61% få internet via tv-stik i Danmark. 

Hvordan får jeg internet via kabel-tv?

Allerførst bør du tjekke om du har et eksisterende kabel tv-stik i dit hjem. Det skal være et stik ligesom det vi har vist nedenunder. 

Hvis du har sådan et kabel tv-stik i dit hjem, så er det muligt for dig at få bredbånd via tv-stik. Herefter er det ganske nemt at få et abonnement. 

Vi vil anbefale at du besøger vores forside, hvor du kan indtaste din adresse. Når du har indtastet din adresse vil du blive vist alle dine internet muligheder. Heriblandt vil udbydere der kan levere internet via tv-stik på din adresse. 

Det eneste du skal gøre er så at vælge det internet som passer bedst til dit behov og budget. 

Hvis du er i tvivl om hvor stort et internet behov du har, så kan du anvende vores behovstest

Du bør så kontakte den internetudbyder, du gerne vil have til at levere dit bredbånd igennem kabel-tv. De vil herefter få forbindelsen op at køre, hvis du har haft traditionelt bredbånd førhen, vil de oftest også afmelde dit tidligere internet abonnement. 

Hvilke priser er der på på internet via tv-stik?

Priserne på internet via tv-stik kan varierer meget. Det skyldes at der er mange udbydere på markedet, samt at der er en stor variation i hastighederne som udbyderne tilbyder. 

Generelt ligger prisen på bredbånd igennem kabel tv-stikket mellem 199 og 399 kroner om måneden, men med introtilbud kan du til tider komme helt ned på 150 kroner om måneden i de første par måneder af dit abonnement. 

Nedenunder har vi lavet en liste med et stort udvalg af priser på internet via tv-stik. 

Dette tilbud er muligvis ikke tilgængeligt på din adresse

Indtast din adresse, så tjekker vi om den valgte udbyder leverer til dig

Skriv adresse
Hvorfor har vi brug for din adresse? i

Vi ønsker ikke at vise dig et væld af tilbud, som du faktisk ikke kan få, så ved at give os din adresse viser vi dig kun de tilbud, der er tilgængelige, hvor du bor. Vi deler ikke din adresse med nogen anden. Se vores privatlivspolitik for at finde ud af mere.

Det kan dermed også ses at det billigste bredbånd via kabel tv-stikket, du kan få kommer fra Kviknet eller Jetnet. De har begge abonnementer helt ned til 199 kroner om måneden. 

Til den pris får du 300 mbit/s download hastighed ved begge internetudbydere, det er nok til de fleste familier. 

Hvis du er i tvivl om hvor stort et internet behov du har, kan du anvende vores behovstest

Hvem udbyder internet via kabel-tv?

I 2021 var der over 900.000 aktive abonnementer af bredbånd igennem kabel tv-stikket. Dette gør til den mest populære internet type i Danmark, selvom at det forventes at fibernet overhaler indenfor den nærmeste fremtid. 

Dette er også med til at gøre at der er en masse virksomheder, som gerne vil udbyde denne form for internet til danskerne. 

Nedenunder har vi lavet en liste med forskellige internetudbydere, der udbyder bredbånd via kabel tv-stikket. Dette hjælper forhåbentligt med at skabe et bedre overblik over hvad dine muligheder er for internet via kabel tv-stikket. 

Liste med udbydere af internet via kabel-tv:

  • Fastspeed
  • Kviknet
  • Hiper
  • Stofa
  • Jetnet
  • Norlys
  • Telenor Maxspeed

Hvis du vil læse mere om internetudbyder eller internet priser, så har vi lavet dedikeret sider til disse emner. 

Hvilke alternativer er der til internet via kabel-tv?

Der findes generelt tre alternativer til bredbånd via kabel-tv. Disse er internet via telefonstik, fibernet og mobilt bredbånd. 

Nedenunder vil vi gennemgå fordele og ulemper ved de tre alternativer. 

Internet via telefonstik

Bredbånd via telefonstik er en lidt ældre teknologi i forhold til bredbånd via kabel-tv. Dette er med til at gøre at den ikke er lige så avanceret. Dette betyder at internet via telefonstik ofte leverer langsommere og mindre stabilt internet. 

Internet via telefonstik er en meget udbredt form for internet i Danmark, da det er muligt for 89% af danskere at få det. 

Hvis du både har mulighed for at få bredbånd via telefonstik og bredbånd via kabel-tv, vil vi anbefale at du vælger internet via kabel-tv pga. hastighed og internet stabilitet. 

Fibernet

Fibernet er den nyeste teknologi på markedet. Det er to specielle ting ved fibernet. Først at der ikke er forskel mellem upload og download hastighed, du vil modtage. 

For det andet så påvirkes internet hastigheden ikke af hvor mange enheder der er på internettet. 

Det vil sige hvis I er en stor familie, kan I alle opleve en høj hastighed og god stabilitet selvom at I allesammen er på internettet på samme tid. 

Fibernet bliver mere og mere udbredt, i dag er det muligt for 79% af danskerne at få fibernet.  

Mobilt Bredbånd

Mobilt bredbånd er en teknologi som alle kan få. Forskellen mellem mobilt bredbånd og de andre teknologier, er at der ikke er behov for at blive lagt kabler til din husstand for at du kan modtage signalet. 

Det skyldes at mobilt bredbånd kører over 3G/4G/5G netværket, som dækker hele Danmark, du skal derfor bare bruge en stikkontakt for at det fungerer. 

Hvis man sammenligner mobilt bredbånd med bredbånd via kabel tv-stik, vil du opleve at internet via kabel tv-stik både er hurtigere og mere stabilt. 

Fordelen ved mobilt bredbånd er at man ofte kan få et ret billigt abonnement og at det kan dække i områder, hvor ingen af de tre andre teknologier eksisterer. 

Derudover kan du også rejse rundt med dit trådløst netværk. Det skyldes blandt andet den trådløs router, som bare skal stikkes i en stikkontakte for at opsætte trådløst netværk. 

Det er dog ikke sikker at du kan få alle de forskellige internet typer, du bør derfor tjekke hvilke internet muligheder der er på din adresse, ved at indtaste din adresse på vores forside, i søgningsfeltet øverst på siden. 

Ofte er der en enkelt udbyder der ejer kabel-tv nettet i dit område. Det er dog forskelligt hvordan di vælger at udbyde internet fra kabel-tv nettet. Nogle udbydere giver andre internetudbydere lov til at bruge kabel-tv nettet mod en pris. 

Det gør at selvom f.eks. TDC ejer kabel-tv nettet i dit område, kan andre internetudbydere, stadig tilbyde dig internet i gennem dette netværk. 

Kasper Ottosen
Skrevet af

Kasper har med sine 5 års erfaring som elektriker og 5 års erfaring fra Find-internet.dk, er nu en af de eksperter der har rådgivet flest danskere med at skifte internetudbyder. Kasper har skrevet over 100 artikler om emner som bredbånd, fibernet og mobilt bredbånd, som du kan læse på Find-internet.dk og Tjekbredbaand.dk