Max pris pr. md.
Min. hastighed
18 pakker
Se flere
Derfor kan du trygt bruge Find-internet.dk

På Find-internet forsøger vi at give dig et overblik over dine internet muligheder. Vi rangerer de forskellige internet pakker efter faktorer som popularitet, hastighed, priser og vores kommission. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til vores samarbejdspartnere. Læs mere herIndholdsfortegnelse

Sammenlign det Bedste Bredbånd

Find-internet.dk er en gratis sammenlignsside for, som specialisere sig i bredbånd. Vi har samlet de fleste internetudbydere et sted, så du som forbruger, nemt kan finde og sammenligne blandt de mange internetudbydere. Følg de 3 trin for at komme i gang med at finde dit kommende bredbånd.   
 
1. Indtast adresse
For at kunne en vise dig en oversigt over dine internet muligheder, skal vi bruge din adresse. Dine internet muligheder er afhængige af din adresse.
 
2. Sammenlign
Med din adresse kan vi nu vise dine internet muligheder. Sammenlign nu blandt de forskellige internetudbydere. Filtre eller sortere efter dit behov.
 
3. Vælg bredbånd
Vælg det internet som passer bedst til dine behov, hvorefter du vil blive sendt direkte til udbyderen. Hvor du skal bestille dit kommende internet.

Vores Anbefaling

Vores anbefaling når du skal vælge blandt internetudbyderne er at sætte dig ind, hvad dine behov er. Fordi så ved du hvad skal holde øje med og hvad du skal holde dig fra i din sammenligning. Du kan evt. vælge dit kommende bredbånd ud fra følgende kategorier.  

Billigt Bredbånd

Er du studerende eller det bare sjældent at du bruger internettet derhjemme. Så kan det være at din strategi skal være at søge efter billigt internet. Billigt internet behøver nødvendigvis ikke være dårligt, det afhænger af dine behov og dermed også forventninger. Lyder dette som dig så se mere her.

Billigt Bredbånd

Bredbånd Priser

Bredbånd priserne ændres konstant og kan variere fra adresse til adresse. Men det er intet problem fordi vi holder os opdateret på priserne og giver dig overblikket i forhold til din adresse. Vil du være klogere på internet priser kan du trygt følge med her for mere information. Læs vores prisoversigt.

Bredbånd Priser

Bredbånds udbydere

Du kan også vælge efter internetudbyderne. Her kan du kigge efter kvaliteten af deres internet, kundeservice og fordele som tv-pakker og streaming. Nogle udbydere specialisere sig også i et bestemt område. Læs med her for at blive klogere på forskellene mellem internetudbyderne.

Bredbånds udbydere

Bredbånd 

Den mest anvendte form for internet er gennem bredbånd. Bredbånd dækker dog over mange ting og kommer i forskellige former. Men intet problem, vi har samlet en oversigt over de forskellige typer. Så du nemt kan finde den rette løsning til din husstand. Start her og få overblikket over dine bredbånd muligheder her og nu. 

Bredbånd

account.jpg

Bedste bredbånd

Lige meget hvor man kigger hen i det danske samfund, er der en ting, som vi ikke kan komme uden om. Selvom man ikke kan se det, så er det alle vegne, og bliver brugt til alskens ting og sager. Det er vores altoverskyggende brug af internettet, som her omtales. Vi benytter os alle sammen af internettet, på mange forskellige måder, og derfor er internettet også en af de ting, som efterhånden ikke kan undværes, og som mange af os også er afhængige af på forskellige måder. Internettet er eksempelvis det, der gør gør det muligt for studerende at tjekke deres online kalendere, aflevere deres opgaver og have kontakt med studievenner og undervisere. Internettet er også det, der gør det muligt at blive underholdt på computeren, telefonen eller tabletten, hvad end du er på farten, derhjemme eller et offentligt sted. Det er internettet, der får tingene til at hænge sammen, hvad end man vil det eller ej. Og det skyldes, at internettet kan så meget nu, og det er blevet så stor en del af vores hverdag, både i det professionelle og det private, at vi næsten alle sammen benytter os af det flere timer om dagen for at kunne løse opgaver eller blot som tidsfordriv. 

Netop derfor er det også vigtigt at have bredbånd, der fungerer og fungerer godt. Nu hvor vi benytter os af det på så mange måder, og fordi at vi har brug for, at det fungerer godt, for at vi kan løse vores opgaver, hvad end de er store eller små, uden afbrydelser eller problemer. Derfor er internettet en af de vigtigste ting at have styr på, fordi det bare skal fungere. For at finde det bedste bredbånd 2020 er der nogle ting, man skal være opmærksom på. Det er blandt andet, at der er mange forskellige udbydere af bredbånd i Danmark, og derfor findes der rigtig mange forskellige aftaler og tilbud, som man kan blive en del af. Dette kommer både an på, hvilken hastighed man gerne vil have og særligt også, hvilken pris man gerne vil betale for sit bredbånd. Når man skal finde det bedste bredbånd 2020, skal man også være opmærksom på, hvor henne man bor i landet. Der er nemlig også meget stor forskel på, hvad for noget internet eller bredbånd man har mulighed for at modtage, når det kommer til den adresse, man gerne vil have bredbånd på. Derfor er der flere forskellige ting, som er gode at have for øje, når man skal vælge det bedste bredbånd til prisen. Særligt fordi at der er et meget stort markedet for bredbånd i Danmark, hvor man både kan finde de store udbydere, som sidder på store dele af markedet, og samtidig kan vælge mellem de nyere og mindre udbydere, som ofte kan give rigtig gode tilbud, men som ikke nødvendigvis er til rådighed, der hvor man bor. På denne side kan du læse om alt det, som du skal være opmærksom på, når du er på udkig efter danmarks bedste bredbånd, så du kan finde den rigtige løsning for lige præcis dig og din husstands behov. 

cloud-hosting.jpg

Bedst i test bredbånd

Der findes rigtig mange forskellige bredbåndsudbydere i Danmark, og derfor er der rigtig mange forskellige bredbånd at vælge imellem. Det er i langt de fleste sammenhænge, det samme man får ud af sin bredbåndsudbyder, da der ikke er den store forskel på det internet, der sendes ud. Dog er det sådan, at der kan være meget stor forskel på både priser og de hastigheder, som man kan få fra de forskellige udbydere. De helt store spillere på bredbåndsmarkedet er Stofa, Yousee og Waoo!. Disse tre udbydere kan findes overalt i Danmark, og de dækker langt de fleste både større og mindre byer. Men selvom disse tre er de største spillere på bredbånds og fibernet markedet, betyder det dog ikke, at der ikke er andre muligheder. De seneste år er der dukket rigtig mange små nye udbydere op, som slår sig op på, at de kan give dig bredbånd med rigtig høj hastighed, men til en meget lavere pris, end man førhen har kunnet se hos de større udbydere. Når man skal finde bredbånd bedst i test, er det derfor ikke blot de store spiller der er med i konkurrencen, men i høj grad også de nyere og mindre udbydere, der kan melde sig på banen. I forbindelse med bredbånd bedst i test er det særligt sammenhængen mellem prisen og hastigheden, man kigger på. Det skyldes, at man ikke bare kan skære bredbåndsudbyderne over en kam, da der kan være meget stor forskel på, hvor i landet man har mulighed for at modtage den bedste internetforbindelse og dertil også, hvad det skal koste for disse forbindelser. Derfor er det meget vigtigt, når man kigger efter det internet man gerne vil have, at man har for øje lige præcis den hastighed, man har brug for derhjemme. Det er nemlig meget forskelligt, fra husstand til husstand, hvilken hastighed man har brug for, og derfor også hvilken pris man skal betale for sit bredbånd. 

connection.jpg

Hvilket bredbånd er bedst

Det kan være meget svært at vælge mellem de forskellige bredbånd, der findes på markedet. Længere nede på siden kan du læse mere om bredbånd via telefonstikket og bredbånd via tv-stikket

Når du skal vælge den bedste bredbåndsudbyder, skal du først og fremmest kende til nogle af de termer og begreber, som bruges, når vi taler om internet og bredbånd. De første begreber, som er vigtige at forstå, er udbydere. Når man taler om udbydere og herunder bredbåndsudbydere, er der tale om de firmaer, som sælger og udbyder bredbånd til danskerne. Herunder kender du måske til de største udbydere som Yousee, Stofa, Oister og Waoo!. Disse udbydere er nogle af de største på det danske marked, og er derfor også de udbydere, der sørger for bredbånd til store dele af de danske husstande. Men udover disse store udbydere, er der også rigtig mange nye udbydere som dukker op på markedet hvert år. Disse udbydere har ikke lige så mange kunder endnu, men det betyder bestemt ikke, at de ikke kan give nogle gode tilbud og en god dækning til dig og din husstand. Og når man taler om dækning, er det næste vigtige begreb ikke til at komme udenom. Det er nemlig sådan, at den dækning man får på sit bredbånd, afhænger af, hvilket netværk som udbyderen er koblet op på. Dette kan sammenlignes meget med den dækning, man har på sin telefon, når man skal foretage opkald. Hvis ikke dækningen er god, er der ikke nogen forbindelse, og så kan man risikere, at man ikke kan foretage sine opkald. Den samme problematik er i spil, når der er tale om netværk i forbindelse med bredbånd. Det største netværk i Danmark er TDCs netværk. Selvom det hedder TDC er der rigtig mange andre udbydere af både mobiler og bredbånd, som er koblet op på dette netværk. Grunden til at dette netværk bruges af så mange, er fordi at TDCs netværk dækker størstedelen af Danmark, og derfor er det muligt at få bredbånd i hele landet på dette netværk. 

Når man kender til disse to begreber: udbydere og netværk, skal man herefter dykke lidt længere ned i de begreber, der henvender sig til brugen af bredbåndet, og som derfor også kræver mere personlig stillingtagen. Det vigtigste begreb inden for bredbånd er nemlig hastighed. Du har sikkert hørt ordet før, uden helt at vide hvad det faktisk betød i sammenhæng med bredbånd. Og det er da også et lidt mærkeligt ord at skulle forholde sig til, for hvordan har bredbånd en hastighed. Men det er altså ikke så mærkeligt endda. Hastighed på internettet eller bredbånd hentyder nemlig til, hvor hurtigt bredbånd du har eller kan få. Det betyder således, hvor hurtigt du kan foretage dig noget på din computer eller andre devices, der er koblet op på internettet. Når der er tale om hastighed, er der således tale om, hvor hurtigt det går fra, at du klikker på noget eller foretager en manøvre på internettet, til at du får et resultat og en reaktion på dit device. Derudover er hastigheden på dit internet også det, der bestemmer, hvad du kan foretage dig når du er online, uden at du oplever forstyrrelser eller forsinkelser. Her kunne et eksempel være, at du spiller spil online på et af dine devices, lad os sige en computer. Når man spiller spil online, trækker det rigtig meget internet, og derfor kræver det, at man har en rigtig god hastighed, hvis ikke man vil opleve forsinkelser eller lagging, som det også kaldes, i spillet. Det samme gælder, hvis man streamer mange film og serier. Dette kræver også en god hastighed, for at filmen ikke skal stoppe hvert tyvende sekund for at loade. Dog trækker streaming af film og serier ikke nær så meget internet, som online spil gør det. 

I forbindelse med hastigheden på ens bredbånd og internet er det også vigtigt at kende til de to termer download hastighed og upload hastighed. Hvis vi starter med den sidstnævnte term, upload hastighed, refereres der her til de manøvre, man gør, når man flytter en fil, fra sin computer eller mobil, til en server på internettet. Dette kunne eksempelvis være, når man sender en fil via Facebook eller Instagram. Upload hastigheden er også den, du bruger, når du eksempelvis vedhæfter filer i dine emails. Det er også upload hastigheden, der kommer i spil, når man som før nævnt spiller spil online. Download hastigheden refererer til, når man flytter noget fra internettet og ned på sit device. Dette kunne eksempelvis være, når man downloader en film eller sang, eller når man vil downloade en app på sin mobiltelefon. Med andre ord betyder download, hvor hurtigt data kommer fra internettet og til dig. Upload betyder hvor hurtigt data kommer fra dig og ud på internettet. Når man skal vælge, hvilken type internet man vil have, er det disse to hastigheder, der skelnes mellem. Det vil sige, at man kan vælge at have 50 mbit/upload og 100 mbit/download, og det betyder, at man har en hurtigere download end upload hastighed. Ofte er det sådan, at download er højere end upload, da langt de fleste danskere benytter sig mere af download end af upload på deres devices. Dette skyldes, at man ofte benytter sig mere af at hente og streame ting på sine devices, end man selv lægger noget ud på internettet. 

delivery.jpg

Hvilken hastighed skal jeg vælge

Når du skal vælge, hvilken mbit hastighed du skal have på dit internet, kommer det an på flere ting, og det er et spørgsmål, der baserer sig på dig og din husstands personlige behov. Man kan dog lave en helt enkel opdeling af hastighederne, for at danne sig et overblik over, hvad man har brug for, og hvad der er det almindelige at vælge af hastighed, når man har bestemte behov. Hvis man er alene eller bor sammen med én anden person, og man gerne vil kunne streame serier og film på sin computer eller andre devices anbefales det, at man vælger en hastighed på 20 mbit eller mere. Alt herunder er meget lav hastighed, og derfor vil man kunne opleve man forsinkelser med en forbindelse, der er lavere end det. Med en hastighed på mellem 20 og 50 mbit, vil du og én anden kunne streame serier og spille online uden problemer, og denne hastighed vil altså være fint tilstrækkelig til denne type brug. Kommer vi op på en hastighed på 50 til 100 mbit, er det en forbindelse, som vil være tilstrækkelig for en husstand, hvor der er flere der på samme tid både vil have lov at se film i god kvalitet, spille online og streame serier. Her vil der altså være brug for en forbindelse og en hastighed på over 50 mbit. Kommer du over de 100 mbit, er det en rigtig god forbindelse, du får. Her vil der være mulighed for, at hele husstanden samtidig kan spille online, uploade videoer til nettet, og streame film og serier på én og samme tid. En hastighed på over 100 mbit er således en rigitg god forbindelse, som vil sørge for, at hele husstanden kan være online og gøre det de vil uden at påvirke forbindelsen for hinanden. 

Bedste bredbånd på min adresse

Det er meget vigtigt at have godt bredbånd på sin adresse. Det er vigtigt fordi, at der kan være meget stor forskel på, hvor godt internet der kan leveres til de forskellige adresser i Danmark. Derfor er det også meget vigtigt, at man undersøger, hvilke forskellige udbydere der er og særligt, hvor godt bredbånd de har mulighed for at bringe til dig og din adresse. 

Nogle af de forhindringer, som man kan støde ind i, kan være, at man bor i udkanten af Danmark. Der er særligt mange der oplever at bo i mindre byer, hvor dækningen ikke er den bedste, sammenlignet med de større byer. Dette skyldes, at de større byer ofte har mange flere udbydere til rådighed, og at der også er bedre dækning på et mindre areal. Særligt i København og Århus er det forholdsvis nemt at finde god dækning og gode udbydere, da der findes uhyre mange både mindre og større udbydere, som alle kan garantere god dækning i det meste af København. 

Når man stiller sig selv spørgsmålet, hvad er det bedste bredbånd på min adresse, er det vigtigt at forholde sig til, hvor i landet man bor. Hvis man tager udgangspunkt i ovenstående gennemgang af, at der i udkanten i Danmark kan være dårligere forbindelser, eller det kan være mere svært at finde en udbyder, end det eksempelvis er i de større byer, er det derfor vigtigt at undersøge, hvilke udbydere der kan tilbyde dig godt bredbånd lige præcis på din adresse. Derfor er det bedste råd, at du undersøge de forskellige udbydere og finder ud af, om de har mulighed for at give dig internet til din adresse. 

investment.jpg

Bedste bredbånd i hjemmet

Billig og bedst bredbånd er det som de fleste går efter, når de skal finde det bedste bredbånd til hjemmet. Med den foregående gennemgang af de forskellige hastigheder, og hvad de kan bruges til, kan de blive lidt nemmere at finde ud af, hvilket bredbånd man skal vælge til hjemmet. Det er nemlig meget afhængigt af, hvor mange man er i husstanden, hvilket behov man har for at være på nettet, og hvad man så laver, når man er på nettet, altså hvad man bruger nettet til. Er man flere i husstanden, der gerne vil kunne bruge nettet samtidig, er det derfor en god idé at vælge det bredbånd, hvor man kan få en hastighed, der er over 50 mbit. Med denne hastighed kan man alle benytte sig af nettet på samme tid, og lave det man gerne vil på nettet, uden at man skal være bange for, at der opstår forsinkelser hos en eller flere i husstanden. Bor man alene og eksempelvis er studerende, er det dog også vigtigt at vide, at man sagtens klare sig med en forbindelse, der ligger omkring de 20 mbit. Denne hastighed kan sagtens dække behovet hos en person, som gerne vil kunne streame serier og lave sit skolearbejde. Har man nogle hobbyer på internettet, som eksempelvis online spil, kan man dog finde god glæde i at vælge en forbindelse, som ligger lidt højere. Her ville anbefalingen ligge på mellem 50 og 100, hvis man spiller meget tunge spil, som kræver meget internet, eller hvis man kører meget tunge programmer på sin computer i forbindelse med sin uddannelse eller sit arbejde.

Bedste bredbånd via telefonstik

Den mest udbredte form for bredbånd i Danmark er det bredbånd, man modtager gennem sit telefonstik i hjemmet. Denne type bredbånd er derfor også det internet, du vil se hos langt de fleste af dine venner og bekendte. Man skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle husstande, hvor det er muligt at modtage bredbånd gennem telefonstikket. Dette kan man finde ud af, ved at besøge de enkelte udbyderes hjemmesider. På udbydernes hjemmesider kan man indtaste sin adresse, og herefter får man svar på om, om man har mulighed for at modtage dette internet. 

En anden meget udbredt måde at modtage sit bredbånd er gennem tv-stikket i hjemmet. Når man modtager sit bredbånd gennem tv-stikket, skal man således blot sætte sin router til tv-stikket i stedet for telefonstikket. Dog er der ved flere af udbyderne et krav om, at man skal købe en samlet pakke af bredbånd og tv, hvis man vælger denne løsning. Derfor skal man være meget opmærksom på, at man ikke vælger disse udbydere, hvis man ikke ønsker at modtage tv, men blot gerne vil have bredbånd gennem tv-stikket. Dette kan man læse på udbydernes hjemmesider eller kontakte udbyderne, for at blive klogere på, om de har krav om en samlet pakke med tv og bredbånd. 

En af de grunde, der kan være til, at man vælger telefonstik frem for tv stik eller omvendt, er lidt mere jordnær. Det kan nemlig også have stor betydning, hvor disse stik sidder i hjemmet. Hvis telefonstikket sidder det helt rigtige sted, hvor det vil være smart at have routeren til at sidde, vil det derfor også være nemmere at vælge bredbånd gennem telefonstik. Sidder telefonstikket derimod i det helt forkerte rum eller et dumt sted på væggen, kan det være fordelagtigt for dig at vælge at benytte dig af bredbånd gennem tv-stikket. Dette skyldes, at du på den måde undgår at skulle trække ledninger mellem rummene, for at kunne stille din router, der hvor du gerne vil have, at den skal placeres. Det er altså derfor ikke altid kun det tekniske, der er i spil, men i høj grad også, hvordan det bedst kan fungere for dig og din husstand, når du skal have internettet til at køre. Derfor er det en god idé at undersøge, hvor du kan sætte dit internet til, og samtidig hvilke muligheder du har for bredbånd på din adresse, således at du kan finde den bedste og mest fordelagtige løsning for lige præcis dig og din husstand. 

timeline.jpg

Hvad er bedst fibernet eller bredbånd

Fibernet og bredbånd er to af de muligheder, man har for at få internet i Danmark. Fibernet er ny og smart metode til at modtage internet. Fibernet fungerer således, at internettet transporteres gennem lysledere. Lederne består af tynde glas, på størrelse med et hårstrå og i disse lysledere transporteres internettet gennem lys. For at kunne modtage fibernet, skal man have installeret en fiberboks i sit hjem og en anden fiberboks i den anden ende af lyslederen. I disse bokse vil lyset blive omdannet til data, som derved er dit internet. Det smarte ved fibernet er, at internettet bevæger sig med lysets hastighed, og derfor er det, det hurtigste internet, som man kan modtage. Alle bredbåndsforbindelser starter med fibernet, men skifter så til de mere almindelige kobberkabler som bredbånd transporteres med. Fordelen ved fibernet er dermed, at der ikke er nogle forstyrrelser, da dataten bliver transporteret direkte mellem din boks og boksen i den anden ende af kablet. Dog er fibernet ikke tilgængeligt alle steder i Danmark, og fibernet er dertil også en meget dyrere løsning i langt de fleste tilfælde, hvis man sammenligner fibernet og det mere udbredte og almindelige bredbånd. 

Det er meget op til en selv, når man skal finde ud af, og skal bedømme, om man helst vil have fibernet eller bredbånd. Det kan være meget forskelligt fra husstand til husstand og fra adresse til adresse, hvad der er mest fordelagtigt. Særligt kan det være vigtigt at tage højde for prisen, og hvor man bor henne af. Det kan nemlig for nogle være den eneste mulighed at vælge fibernet, hvis ikke der er en god bredbåndsforbindelse til den adresse, som man bor på. Hvis det er tilfældet, vil det oftest være mest fordelagtigt at vælge en fibernet forbindelse. Bor man derimod et sted, hvor man har mulighed for at modtage man forskellige bredbånd fra flere udbydere, vil man ofte kunne finde et bedre tilbud med en god forbindelse, der hvor man bor.

author

Skrevet af

Ansvarlig for Tjekbredbaand.dk

Kasper Ottosen har over 8 års erfaring med opsætning og salg af bredbånd, fra hans arbejde som elektriker og Tjekbredbånd.dk