Bedste Router til Fibernet | Trådløst Wifi [2024]

Bedste Router til Fibernet

Kasper Ottosen Forfatter: Kasper Ottosen
opdateret Opdateret: 05. februar, 2024

Det kan være utrolig svært at få et overblik over alle de forskellige routere man kan få til fibernet og specielt at finde ud af hvilken der er den bedste. Af den årsag har vi lavet denne guide. 

Den bedste router til fibernet er TP-Link Deco X60. Deco X60 er en MESH router, hvilket vil sige at det er muligt at skabe flere netværks punkter i dit hjem, så forbindelsen er lige god i hele hjemmet. 

Nedenunder har vi lavet en liste med de bedste routere til fibernet. 

Liste af bedste router til fibernet:

 1. TP-Link Deco X60
 2. ASUS ZenWiFi XT9
 3. TP-Link Archer AXE75
 4. ASUS RT-AX86U Pro
 5. Google Nest Wifi
 6. TP-Link Archer AX72

Der findes generelt to typer af trådløse routere Mesh routere og WiFi routere. Mesh routere er generelt rigtige gode, hvis du har et stort hjem hvor internet har svært ved at nå alle hjørner og kroge. Men hvis du lever i et mindre hjem er en WiFi router det bedste. 

I denne guide vil vi gennemgå begge typer hver for sig og give dig vores bud på de bedste routere indenfor hver kategori. 

Hvilken er den bedste Mesh router?

Hvis du har fundet ud af at en Mesh router vil være det bedste valg for dit hjem, så bør du også være interesseret i hvilke der er de bedste trådløse routere til fibernet. 

Nedenunder har vi lavet en liste med de 3 Mesh routere som vi har vurderet er de bedste på markedet. Denne vurdering er baseret på at vi har læst et hav af anmeldelser og test på nettet omkring de forskellige trådløse routere.

Bedste Mesh routere:

 1. TP-Link Deco X60
 2. ASUS ZenWiFi XT9
 3. Google Nest Wifi

Vi har nedenunder skrevet om hvad vi har bedømt som at være den bedste trådløse router på markedet, TP-Link Deco X60. 

TP-Link Deco X60

TP-Link har flere forskellige typer af Mesh systemer under navnet “Deco”, men Deco X60 er det mest kraftfulde system, der kan håndtere internet hastigheder på op til 5400 mibt/s. 

Dette er mere kraftfuldt end de internethastigheder, der er udbudt i Danmark. Af den grund kan denne trådløse router klare mere end rigeligt. 

Derudover er det muligt at 3 forskellige pakker. Forskellen mellem de 3 pakker ligger i antallet af netværks punkter du får med. Du kan få 1, 2 eller 3 netværks punkter, desto større dit hjem er desto flere vil være nødvendige. 

Hvis du synes at TP-Link Deco X60 er for dyr, så kan vi anbefale to af mesh systemerne i samme system TP-Link Deco X20 eller TP-Link Deco E4. 

Hvilken er den bedste WiFi router?

Hvis du har fundet ud af at en Wifi router vil det bedste til dit hjem, så bør du også købe den bedste trådløs router til dit fibernet.

Nedenunder har lavet en liste med de 3 bedste Wi-fi router, som vi har vurderet er de bedste på markedet. Denne vurdering er baseret på at vi har læst et hav af anmeldelser og router test på nettet omkring de forskellige trådløse routere.

Bedste Wifi routere:

 1. ASUS RT-AX86U Pro
 2. TP-Link Archer AXE75
 3. TP-Link Archer AX72

Vi har nedenunder beskrevet hvorfor at Asus’ trådløse router er så kraftfuld. 

ASUS RT-AX86U Pro

Denne trådløs router kan trække hastigheder helt op til 5700 mbit/s, den vil altså kunne håndtere internet, der er meget kraftigere end hvad der egentlig bliver udbudt i Danmark. 

ASUS RT-AX86U Pro er en dual band router, der benytter WiFi 6, som er den nyeste generation af WiFi.

Hvis du nogensinde har været i tvivl om det er din trådløs router, der er problemet til din langsomme internethastighed, så skal du ikke bekymre dig om det med Asus’ RT-AX86U Pro. 

Derudover har routeren en stor rækkevidde i signalet, vil gør at du vil opleve den samme hastighed i hele hjemmet. 

Denne trådløs router er perfekt til den store familie med mange enheder og til de største gamere.

Hvis du vil have en billigere trådløs router så er TP-Link Archer AX72 et godt bud, da den ofte kan findes på tilbud til en tredjedel af prisen på Asus’ router. Generelt er de to routere fra TP-Link lidt billigere end Asus'.

Hvad skal du være opmærksom på når du køber trådløs router?

Der er flere ting du skal være opmærksom på inden du vælger at investere i en ny router. Vi har her gennemgået de mest essentielle spørgsmål, som du bør undersøge. 

 • Wifi 4, 5 eller 6?
 • Mesh router eller WiFi router?
 • Placeringen af routeren i dit hjem

Wifi 4, 5 eller 6?

Wifi 4, 5 og 6 er navne som de fleste mennesker enten ikke har hørt om eller ikke helt har forstået. Det er dog vigtigt at have en lille forståelse for inden du køber router. 

Nogle forveksler det med 4G og 5G internet, men dette er to forskellige ting. 

Wifi 4, 5 og 6 er navne på de forskellige generationer af WiFi, hvor at generation 6 er den nyeste. 

For hver generation har der været forbedringer, hvilket selvfølgelig gør at WiFi 6 er den bedste og hurtigste type af internet. 

Vi anbefaler at du køber en router med enten Wifi 5 eller Wifi 6, det skyldes at hastigheden en router med Wifi 4 leverer ikke længere lever op til de hurtige internethastigheder man kan få i dag. 

Hvis du vil læse mere om Wifi 6, så har vi skrevet en hel artikel om emnet, hvor vi også sammenligner Wifi 6 med Wifi 5. 

Mesh router eller WiFi router?

Der findes to forskellige typer af routere, mesh routere og wifi routere. 

Den router som de fleste personer kender er en wifi router. Det er denne type af router der er allermest almindelig.

Har du nogensinde oplevet at dit internet er bedre nogle steder i dit hjem og dårligere andre steder? 

Det skyldes at en router har en rækkevidde på signalet og kan dermed ikke leverer internet længere end denne rækkevidde. 

Mesh routeren er en nyere opfindelse og blev opfundet som en løsning på dette problem. Med en Mesh router vil stille flere “netværkspunkter” rundt omkring i dit hjem, der skal være med til at styrke forbindelsen i hele hjemmet. 

Vi vil derfor anbefale at hvis du bor i et mindre hus eller i en lejlighed, så vil en WiFi router ofte være mere end nødvendigt, men hvis du bor i et større hus vil det være en mulighed at få et Mesh netværk. 

Hvis du vil læse mere om forskellene mellem WiFi routere og Mesh routere, kan du læse denne artikel, der omhandler alt om routere.

Placering af router

Det sidste du bør overveje før du køber en router, er routerens placering. Hvis du bor i et hus er det en god ide at placere routeren centralt, så forbindelsen kan nå ud i alle kroge.

Samtidig er det få mennesker der synes at en router er særlig pæn, derfor er det også en god ide at overveje om du vil have routeren til at stå midt i stuen. 

Vi har samlet en masse gode råd om hvordan du finder den bedste placering til din router

Hvordan tilslutter jeg min trådløse router til fibernet?

Det er meget nemt at tilslutte din router til dit fibernet. 

Fibernet-forbindelsen bliver altid leveret i gennem en fiberboks. Hvis du har fibernet vil du altså også have en fiberboks. 

Generelt bliver der altid installeret to fiberbokse, en inde i dit hjem og en på en væg uden på dit hjem. 

Hvis du vil tilslutte din router til fibernettet, skal du bruge et kabel, som kan forbinde routeren til fiberboksen. Ofte er kablet inkluderet når du køber en router. 

Nedenunder har vi skrevet en guide om helt præcist hvordan du opsætter din fibernet router og dermed det trådløse netværk. 

Hvordan opsættes en fibernet router?

Hvordan at din fibernet router skal opsættes afhænger lidt af hvilken udbyder du har og hvilken fiberboks du har. Der kan også være forskelle på selve routeren. Af den grund er det svært at lave en specifik guide til lige præcis den router/fiberboks/router, som du har. 

Vi vil derfor anbefale at kontakte den fibernetudbyder, som du har. De vil ofte have en god guide, der kan hjælpe dig i din situation.

Vi har alligevel valgt at lave en generel guide, da det ofte er de samme trin, som mange routere skal igennem.

Trin 1 - Genstart Fiberboks

Det første du skal gøre er at genstarte fiberboksen, det gøres ofte ved at holde “genstart” knappen nede i 15-30 sekunder. I de fleste tilfælde vil du skulle bruge en lille nål eller lignende for at kunne trykke på knappen. 

Trin 2 - Forbind netværkskabel mellem fiberboks og router

I den pakke hvor du modtog din router, vil der oftest også være et netværkskabel. Dette kabel skal forbindes i den ene ende til routeren og i den anden fiberboksen. 

Der kan være forskelle fra husstand til husstand, hvilken port du skal indsætte stikket, derfor bliver du nødt til at kigge på de mails du har fået fra din fibernetudbyder og hvis du ikke kan finde det der, så tag kontakt til dem. 

Hvis du ikke har et netværkskabel, kan du læse mere om det bedste netværkskabel længere ned i artiklen. 

Trin 3 - Forbind strømforsyning

Du skal nu forbinde strømforsyning, den ene ende skal i routeren og den anden i stikkontakten. 

Trin 4 - Tænd for router og fiberboks

Alt er nu sat op og der mangler bare at bliver tændt for router og fiberboks. Det kan ofte tage op til 15-20 minutter før at du kan benytte routeren efter du har tændt den for første gang. 

Hvordan forbindes enheder til router?

Alle routere har et givet navn og et kodeord, som den er tildelt fra start af. Navn og kodeordet kan altid findes et sted på routeren, det er oftest på bagsiden eller i bunden af routeren. 

Navnet og kodeordet er ofte lidt upraktiske, derfor er det også muligt at ændre navnet og kodeordet på din router efter du har taget den i brug. 

For at forbinde dine enheder til routeren så skal du på din enhed, bare finde det rigtige netværksnavn og indtaste koden til routeren. 

Hvilket er det bedste fibernet kabel til router?

Hvis du ikke har fået et fibernet kabel med da du købte din router eller du påtænker at kablet kan være skyld i internet problemer, så skal du læse med her. 

Indenfor netværkskabler bliver kvaliteten af kablet opdelt i “kategorier”. De netværkskabler man bruger i dag, er opdelt i kategorierne, 5, 6, 7 og 8.

Hvor at 5 er det mindst kraftige og 8 er det mest kraftige, som kan trække hurtigt internet. 

Kategori 5 kan maks håndtere 1000 mbit/s, og derfor kan mange med fibernet egentligt bruge alle kategorier af netværkskabler. 

Vi anbefaler dog at man som minimum køber et kategori 6 kabel. Så er du sikret at kablet altid fungerer optimalt, da det kan håndtere op til 10.000 mbit/s, hvilket er mere end rigeligt.

Vi har lavet en udførlig guide af de bedste internet kabler, så hvis du er interesseret i at læse mere om de forskellige kabler

Oliver Vibjerg Søby
Skrevet af

Oliver er en dygtig forfatter hos Find-Internet, med over et års erfaring i branchen. Han er uddannet fra Aarhus Universitet med en bachelorgrad i HA Almen, hvor han erhvervede dybdegående viden inden for marketing og andre erhvervsdiscipliner. Kendt for sin evne til at skabe indhold, der er både engagerende og velresearchet, excellerer Oliver i at formidle komplekse emner på en tilgængelig måde, altid med forbrugerens interesser i fokus.