Har du Bredbånd Problemer? 3 løsninger [2024]

Bredbånd Problemer

Oliver Vibjerg Søby Forfatter: Oliver Vibjerg Søby
opdateret Opdateret: 26. september, 2023

En hurtig, stabil og pålidelig bredbåndsforbindelse er en nødvendighed i dagens Danmark. Vi bruger bredbånd til alt, lige fra arbejde og skole til underholdning. Når bredbåndet derfor ikke virker skaber det frustration. 

I denne artikel vil vi gennemgå flere almindelige problemer, der kan være med dit bredbånd, herunder hvorfor disse problemer opstår og hvad du kan gøre ved dem. 

Hvorfor er nettet nede?

Hvis du oplever at dit bredbånd er nede, kan der være flere mulige årsager til problemet. Vi vil derfor kigge nærmere på nogle af mest almindelige årsager, der kan føre til, at du mister forbindelsen til internettet. 

Routeren har mistet forbindelse eller strøm

En af de mulige årsager til at nettet ryger, skyldes at routeren har mistet internetforbindelsen. Eller hvis routeren eventuelt har mistet strøm, hvis der f.eks. er en i husstanden der er kommet til at slukke på stikkontakten. 

Uanset årsagen til at routeren har mistet forbindelse, så bør du gå hen og undersøge routeren og hvorvidt at alle kabler sidder ordentlig i. Du bør også tjekke at lyset på routeren lyser grønt.

Hvis dette er tilfældet så burde routeren fungerer, hvis dette ikke er tilfældet kan det skyldes en af de andre årsager. Det kan også skyldes at routeren er defekt og har nogle aktuelle fejl, men det er oftest ikke tilfældet.

Driftsforstyrrelser

En mulig årsag er eventuelle driftsforstyrrelser. Generelle driftsforstyrrelser sker hvis der er problemer med selve bredbåndsforbindelsen fra udbyderens side af. 

Det vil sige det har på ingen måde at gøre med noget du kunne have gjort forkert, og højst sandsynligvis vil alle andre i dit område med samme udbyder, opleve de samme problemer. 

Hvis det sker ofte, bør du kontakte din udbyder, for at få driftsinformation og forhøre om der er nogle større problemer med forbindelsen på din adresse eller i dit område. 

Din enhed kan ikke få forbindelse med routeren

En tredje mulighed er, at din enhed simpelthen ikke kan skabe en internetforbindelse med routeren. Her udelukker vi at der er problemer med routeren eller problemer fra udbyderens side. 

I stedet så hvis din enhed ikke kan få forbindelse med routeren, kan det skyldes at du er for langt væk fra din router. For at tjekke dette bør du bevæge dig tættere på routeren og eventuelt forsøge at bruge et lankabel til at skabe bredbåndsforbindelsen. 

Hvis du har en god forbindelse med lankablet, men du ikke kan få nogen forbindelse uden, kan det skyldes problemer med indstråling. Vi anbefaler at du kontakter din bredbåndsudbyder og får direkte besked. 

Hvorfor lyser min router rød?

Hvis din router lyser rødt og du ikke ved hvorfor, så vil vi forsøge at afhjælpe dig med dette. 

Oftest vil der være en af to grunde til at routeren lyser rødt. 

En mulig årsag kan være at routeren er tændt, men endnu ikke har få oprettet en bredbåndsforbindelse. I dette tilfælde vil vi anbefale at du lader routeren stå i nogle minutter. 

Hvis der ikke er sket nogen forandring efter 5-10 minutter, så bør du genstarte routeren og se om den vil lyse grønt. Hvis dette ikke er tilfældet, bør du kontakte din bredbåndsudbyder. 

En anden mulig årsag, som kun er en mulighed hvis du har fibernet er, at din fiberboks lyser grønt, men din router lyser rødt. Dette betyder at din fiberboks er tændt og fungerer, men der er et problem med din router.

Vi vil som altid anbefale at du får genstartet din router, og hvis dette ikke løser problemet bør du tjekke alle kabler der går ind i routeren. Hvis de to ting ikke fungerer, bør du tage kontakt til din bredbåndsudbyder, der bør kunne hjælpe dig med problemet. 

Hvorfor fryser billedet når jeg streamer?

Hvis du nogensinde har prøvet at se en film eller serie på nettet og billedet bliver ved med at fryse, så ved du hvor frustrerende en oplevelse dette kan være. 

Der kan være flere årsager til dette, vi vil her gennemgå de mest almindelige årsager. 

For langsomt bredbånd til jeres behov

Det er vigtigt at have hurtigt nok bredbånd, der kan klare at streame film og serier i høj kvalitet. Hvis I ikke har et hurtigt nok netværk, vil I kunne opleve disse problemer. 

Hvis I har mobilt bredbånd eller har internet via telefonstik, vil det hyppigt være årsagen til at I har for langsomt internet. 

Vi anbefaler at I tager vores behovstest, hvor I kan se hvor hurtigt jeres bredbånd bør være for jeres behov. Dette kan I så sammenligne med den hastighed som jeres internet har. 

Hastigheden lever ikke op til det lovet

Hvis I har undersøgt hvor hurtigt jeres internet er, og hvis det stemmer overens med jeres behov til bredbånd. Så kan problemet være at jeres bredbåndsudbyder ikke leverer den hastighed som de har lovet. 

Vi vil anbefale at I tager en hastighedstest, heller vil I få et svar på hvor hurtigt jeres bredbånd faktisk er. Dette kan I så sammenligne med det som udbyderen har lovet. Hvis de to hastigheder ikke matcher, så bør I kontakte jeres bredbåndsudbyder.

Oliver Vibjerg Søby
Skrevet af

Oliver er en dygtig forfatter hos Find-Internet, med over et års erfaring i branchen. Han er uddannet fra Aarhus Universitet med en bachelorgrad i HA Almen, hvor han erhvervede dybdegående viden inden for marketing og andre erhvervsdiscipliner. Kendt for sin evne til at skabe indhold, der er både engagerende og velresearchet, excellerer Oliver i at formidle komplekse emner på en tilgængelig måde, altid med forbrugerens interesser i fokus.