Bredbånd i Sommerhus | Bedste og Billigste [2024]

Hvordan får jeg bredbånd til sommerhus?

Oliver Vibjerg Søby Forfatter: Oliver Vibjerg Søby
opdateret Opdateret: 26. september, 2023

Bredbånd i sommerhuset er for mange en essentiel del af et sommerhus. Det kan bruges til at underholde ungerne eller til at se en god film om aftenen. 

Førhen var mobilt bredbånd den mest almindelige form for bredbånd til sommerhuset. Der har dog igennem de sidste år været interesse i at forbedre bredbåndet i sommerhuse, hvilket har medført mange flere muligheder for bredbånd i mange sommerhuse. 

Vi vil anbefale at du følger vores tre trins guide for at få internet i sommerhuset:

  1. Indtast din adresse: For at skabe et overblik over dine bredbåndsmuligheder, skal vi bruge din adresse. Du kan på vores forside indtaste din adresse og se dine muligheder. 

  2. Sammenlign: Når du har overblik over dine muligheder for bredbånd, bør du sammenligne de forskellige udbydere, efter dine behov og budget. 

  3. Vælg bredbånd: Vælg det bredbånd, der passer bedst til dit budget og behov. 

Hvilke forskellige muligheder er der for bredbånd i sommerhuset?

Du vil oftest have flere forskellige muligheder for at få bredbånd i dit sommerhus. 

Generelt er der tre muligheder, mobilt internet, almindeligt bredbånd herunder bredbånd via kabel tv-stik og bredbånd via telefonstik, samt fibernet. 

Vigtigst er hvad der er tilgængeligt for dit sommerhus. Du kan undersøge bredbåndsmulighederne på din sommerhusadresse, på vores forside

Hvis du har mulighed for fibernet, vil vi anbefale dette. Det skyldes, at fibernet er den nyeste bredbåndsteknologi på markedet. Du vil derfor opleve at det er hurtigt og stabilt internet, samt vil du opleve at hastigheden på upload er lige så hurtig som ved download. 

Hvis du ikke har mulighed for fibernet, er almindeligt bredbånd den næstbedste løsning. Du kan ofte opnå lige så hurtigt download hastigheder til en lidt billigere pris. 

Den sidste løsning vil være mobilt bredbånd, hvilket er den langsomste og mest ustabile teknologi. Det betyder dog ikke at det er ubrugeligt, du vil f.eks. stadig kunne streame film og serier. Derudover er det oftest den billigste løsning. 

Hvad koster det at få bredbånd i sommerhuset?

Prisen på bredbånd i dit sommerhus kan variere meget afhængigt af, hvilken form for bredbånd, du skal have plus hvor hurtigt dit bredbånd skal være. 

Generelt er der tre muligheder for at få bredbånd i dit sommerhus, via mobilt bredbånd, via almindeligt bredbånd eller via fibernet. 

Generelt vil mobilt bredbånd være det billigste bredbånd, men samtidig også være den langsomste og mest ustabile af de tre muligheder. En tommelfingerregel er at du kan få godt mobilt bredbånd for 150-200 kroner om måneden. 

Fibernet er oftest den bedste mulighed. Det skyldes blandt andet at download og upload hastighederne er lige hurtigt på fibernet, samt vil du opleve et mere stabilt internet. Det er også den dyreste mulighed, da du skal af med i mellem 200-350 kroner om måneden. 

Almindeligt bredbånd ligger i midten af de to andre muligheder, både i forhold til hastigheden, men også prisen. Almindeligt bredbånd kan oftest også levere de samme download hastigheder, som ved fibernet. Prisen vil være på 200-300 kroner om måneden. 

Hvor hurtigt er bredbånd i sommerhuset?

Hvor hurtigt bredbånd du kan få i dit sommerhus afhænger af mange faktorer. Generelt er bredbåndsdækningen i sommerhusområder dårligere end i almindelige boligområder.

Derfor skal du forvente at du ikke kan få lige så hurtigt bredbånd i dit sommerhus som i dit hjem. Der er dog igennem det sidste årti gjort meget for at forbedre bredbånd i sommerhusområderne. 

I 2021 udgav Energistyrelsen en rapport om bredbånd i sommerhusområder. Der blev lavet statistik for sommerhusområderne, hvor det blev belyst, at 81% af sommerhuse har adgang til mindst 100/30 Mbit/s. Det er en forbedring fra 52% i 2017

Denne forbedring skyldes dels Bredbåndspuljen. Bredbåndspuljen er en pulje som danskere kan søge, hvis de lever i et område med dårlig bredbåndsdækning. Kravene for at kunne søge pengene er, at du højest må kunne få en 30/5 Mbit/s internetforbindelse

Hvis du vil undersøge hvor hurtigt bredbånd du kan få i dit sommerhus, kan du indtaste sommerhusadressen på vores forside. Hvis du er interesseret i hvor hurtigt dit bredbånd reelt er i sommerhuset kan du tage en hastighedstest

Kan man få bredbånd og tv i sommerhuset?

Det er meget muligt at få bredbånd og tv i sommerhuset, du vil i visse tilfælde endda kunne få leveret bredbånd og tv fra samme udbyder. 

Nedenunder har vi lavet en liste med udbydere, der både udbyder bredbånd og tv: 

  • Norlys
  • Telia
  • Yousee
  • Stofa
  • Waoo
  • Altibox

Det kan i nogle tilfælde give mening at købe bredbånd og tv fra samme udbyder. Oftest vil det dog ikke. Det skyldes at det sjældent er den samme udbyder, som har de billigste priser på både tv og internet. 

Du bør derfor undersøge markedet og tjekke, hvad der er billigt og giver bedst mening for dig. Du kan starte med at indtaste din adresse på vores forside, hvor vi vil præsentere alle dine muligheder for bredbånd på din adresse. 

Kan man tage sin trådløse router med i sommerhus?

Hvorvidt det giver mening at tage sin trådløs router med i sommerhuset afhænger af typen af internet, som du har i dit hjem. 

Hvis du har fibernet eller almindeligt bredbånd, så vil det kun i sjældne tilfælde give mening. Grunden til det skyldes, at du skal have præcist det samme bredbånd i dit hjem som i dit sommerhus. 

Derimod hvis du har mobilt bredbånd, vil det give rigtig god mening. Mobilt bredbånd skal kun have adgang til en stikkontakt før at det fungerer. Dermed vil det være ideelt at tage med i sommerhuset, hvis der ikke er noget fast bredbånd. 

Oliver Vibjerg Søby
Skrevet af

Oliver er en dygtig forfatter hos Find-Internet, med over et års erfaring i branchen. Han er uddannet fra Aarhus Universitet med en bachelorgrad i HA Almen, hvor han erhvervede dybdegående viden inden for marketing og andre erhvervsdiscipliner. Kendt for sin evne til at skabe indhold, der er både engagerende og velresearchet, excellerer Oliver i at formidle komplekse emner på en tilgængelig måde, altid med forbrugerens interesser i fokus.