Hvad koster Fibernet? | Sammenlign Priser [2024]

Hvad koster fibernet?

Kasper Ottosen Forfatter: Kasper Ottosen
opdateret Opdateret: 26. september, 2023

Fibernet er den nyeste teknologi på internet markedet og mange ser fibernet som fremtidens internet. Det er muligt at få lynhurtigt internet med fibernet, hurtigere end de foregående teknologier. At hastigheden er højere bliver også reflekteret i prisen. 

Fibernet kan koste alt i mellem 199 kroner til 599 kroner om måneden. Prisen vil primært afhænge af hvor hurtigt et fibernet du vil have. Der vil derudover også være andre faktorer, der er vigtige såsom hvorhenne i landet du bor. 

Hvad koster fibernet om måneden?

Der er mange forskellige fibernet udbydere og derfor rigtig mange forskellige priser på fibernet

Nedenunder har vi lavet en liste med 8 forskellige virksomheder der tilbyder fibernet og en lang række af deres abonnementer. 

Vi har valgt at rangere dem, hvorfor at de billigste abonnementer er i toppen. Det håber vi kan være med til at skabe et godt overblik over de forskellige fibernet abonnementer. 

Liste over fibernet priser:

Udbyder Hastighed Pris
Fastspeed 1000 Mbit 198 kr. Gå til udbyder
Hiper 1000 Mbit 99 kr. Gå til udbyder
Telia 1000 Mbit 199 kr. Gå til udbyder
Telenor 1000 Mbit 339 kr. Gå til udbyder
Norlys 1000 Mbit 209 kr. Gå til udbyder
Jetnet 1000 Mbit 299 kr. Gå til udbyder

Det kan dermed ses at du kan få ekstremt billigt fibernet fra Jetnet, hvor det kun koster 199 kroner om måneden for en god og stabil internetforbindelse. 

Hvis du er interesseret i en hurtigere hastighed, såsom 1000/1000 mbit/s er det billigste fibernet fra Hiper. Hvor det koster 299 kroner om måneden. 

Hvis du er ude efter lynhurtigt fibernet, så har Kviknet et abonnement med hastighed på 2500/2500 mbit/s, hvilket også er danmarks hurtigste internet. Prisen er også herefter, da det koster 599 kroner om måneden.

Det er værd at nævne at du højst sandsynligvis ikke kan få alle de ovenstående abonnementer. Derfor er det vigtigt at tjekke hvad der er muligt på din adresse. 

Hvad koster det at få lagt fibernet ind?

Prisen for at få lagt fibernet ind afhænger af flere faktorer. Det afhænger af hvilket område du bor i og hvilken udbyder/selskab der skal stå for at der installeres fibernet. 

Den vigtigste faktor er om der findes fibernet kabler i nærheden af din adresse. Fibernet kablerne lægges ofte i et stort netværk og hvis at der kun skal trækkes fibernet kabler i nogle få meter, så vil det ofte være ret billigt at få lagt. 

Så hvis du ved at dine naboer allerede har fibernet, så vil det oftest være billigt, hvis ikke gratis at få gravet fiberkabler. 

Hvis derimod at fibernet kablerne skal trækkes over en lang distance, så kan det være rigtig dyrt. 

Det skyldes at selskabet skal udfører en masse gravearbejde, i den situation vil prisen på at få lagt fibernet ind være meget dyrere. 

Vi anbefaler derfor at du først undersøger om du kan få fibernet på din adresse, det kan du gøre ved at indtaste din adresse på vores side for fibernet

Hvis det viser sig, at du ikke kan få fibernet på nuværende tidspunkt, vil vi anbefale at du hører din naboer om de allerede har fibernet. 

Hvis de ikke har det, så kan du tage kontakt i de internetudbydere der er i dit område og forhører om de er interesseret i at forlænge deres kabler til din adresse. 

Hvis du er nysgerrig på mere om hvad det koster at få gravet fibernet ned, så skal du tjekke vores artikel ud om emnet. 

Hvor er der Fibernet?

Fibernet er blevet mere og mere udbredt over de sidste par år. Det er alligevel ikke i alle kommuner at dækningen er særlig stor. 

Generelt er dækningen af fibernet rigtig god, men specielt på de danske øer kan fibernet dækningen halte. 

Vi har nedenunder lavet en tabel, der illustrerer dette.

Kommuner Fibernet dækning
Langeland 15%
Bornholm 53%
Esbjerg 96%
Landsgennemsnittet 79%

Kilde: TjekDitNet

Ud fra tabellen kan det observeres at i Danmark er det muligt for 79% at få fibernet. I kommuner såsom Esbjerg er dækningen helt oppe på 96%. 

Det står meget anderledes til på Langeland, hvor det kun er muligt for 15% af fibernet og på Bornholm halter de også lidt efter, hvor cirka kun halvdelen kan få fibernet. 

Der kan altså konkluderes at Fibernet efterhånden er godt spredt ud over det danske land, men på øerne kan dækningen være dårligere og dine muligheder for fibernet derfor være mindre. 

Hvem graver fibernet ned?

Du vil ofte opleve at fibernetudbyderne ikke er de virksomheder som rent faktisk graver fibernet kabler ned i jorden. 

De fleste fibernetudbydere benytter sig af infrastruktur, som er oprettet af andre selskaber. Dette er i mange tilfælde energiselskaber, som graver fibernet ned. 

Nedenunder har vi lavet en liste med en lang række af virksomheder, som graver fibernet ned. 

Virksomheder, der graver fibernet ned:

  • TDC Net
  • Energi Ikast
  • Energi Fyn
  • RAH Fiber
  • Onefiber
  • Fibia
  • Thy-Mors Energi
  • GEV
  • MES
  • SEF
  • EWII
  • Eniig
  • Jysk Energi
  • Syd Energi
  • Nord Energi
  • AURA
  • Norlys

Disse selskaber er spredt omkring i Danmark og du skal derfor undersøge hvilket selskab, der graver fibernet ned i dit område. 

Du kan også kontakte en fibernetudbyder og så vil du oftest sætte dig i kontakt med det selskab, som står for deres fibernet infrastruktur. De kan hjælpe dig med at blive tilsluttet fibernettet.

Kan jeg få fibernet?

Der er flere og flere danskere der kan få fibernet i dag. Der er god grund til at det bliver mere og mere udbredt, det skyldes at fibernet er lynhurtigt og stabilt internet.

Hvis du overvejer at vælge fibernet, så har vi forsøgt at gøre det så nemt, som muligt for dig at undersøge om du kan få fibernet. På vores forside, kan du indtaste din adresse og herefter vil vi præsentere dig med alle de internetmuligheder der eksisterer på din adresse. 

Hvis der på denne side ikke er nogle tilbud om fibernet, betyder det altså at du ikke kan få fibernet på nuværende tidspunkt. 

Hvis du rigtig gerne vil have fibernet, er det muligt at kontakte de forskellige fibernetudbydere og høre om de er interesseret i at lægge fibernet kabler ned til din husstand.

Hvis det er helt umuligt at få fibernet så vil det altid være muligt at få en af de andre typer af traditionelt bredbånd, såsom internet via telefonstik, internet via kabel-tv eller mobilt bredbånd.

Hvis du er en virksomhed, der er interesseret i fibernet, er det helt sikkert muligt at få. Vi har skrevet en artikel om fibernet til erhverv

Hvis du er interesseret i fibernet til dit sommerhus, er dette også muligt at få. 

Kasper Ottosen
Skrevet af

Kasper har med sine 5 års erfaring som elektriker og 5 års erfaring fra Find-internet.dk, er nu en af de eksperter der har rådgivet flest danskere med at skifte internetudbyder. Kasper har skrevet over 100 artikler om emner som bredbånd, fibernet og mobilt bredbånd, som du kan læse på Find-internet.dk og Tjekbredbaand.dk