Hvordan får jeg Internet? | Komplet Guide [2024]

Hvordan får jeg internet?

Kasper Ottosen Forfatter: Kasper Ottosen
opdateret Opdateret: 26. september, 2023

Det er relativt simpelt at få internet. Generelt findes der 4 forskellige typer af internet, internet via kabel tv-stik, internet via telefonstik, mobilt bredbånd og fibernet

Mobilt bredbånd er muligt at få i alle danske hjem, mens for at få en af de tre andre teknologier, skal der være nedgravet kabler til dit hjem. 

Det er dog muligt at tjekke hvilke typer af internet du kan få. Vi har nedenunder lavet en guide til hvordan du kan få trådløst internet. 

Du kan besøge vores forside, og indtaste din adresse øverst på siden. Herefter vil vi vise alle muligheder for lynhurtigt internet på din adresse. Herunder også hvilke typer af internet, der er mulige på din adresse. 

Du bør så sammenligne de forskellige internet pakker og overveje hvilken der er bedst for dig og dit internet behov. Hvis du er i tvivl om hvor stort et internet behov du har, så kan du læse vores artikel om hvor hurtigt internet du har brug for

Når du har valgt en internet pakke, skal du kontakte den udbyder der står bag. De vil hjælpe med alt det praktiske efterfølgende. 

Nedenunder har vi valgt at gennemgå hvordan du kan få internet f.eks. på din mobil eller dit smart tv. Derudover har vi også lavet en artikel omhandlende hvordan du kan få fibernet i dit sommerhus

Hvordan får jeg internet på min mobil?

Der er to forskellige måder at få internet på din mobil. Enten kan du forbinde din mobil til en internetkilde, såsom den trådløse router der formentlig står i dit hjem. 

Derudover kan du også bruge 3G/4G/5G internet på din mobil, så længe at det er en del af dit abonnement. 

Hvis du er interesseret i at forbinde til din trådløse router, i dit hjem:

Uanset om du har en Android eller iPhone skal du i din telefon ind i “indstillinger”. Her skal du vælge “internet”/”wifi” indstillinger. 

Herunder burde du kunne se de forskellige internet netværk, du kan forbinde til. Du skal vælge det trådløse internet, du gerne vil forbinde til. Nogle gange skal du indtaste en kode, det er en du selv har lavet, eller som står bag på din trådløse router. 

Når koden er indtastet, bør du få en trådløs internetforbindelse. 

Hvordan får jeg internet på mit smart tv?

Der findes mange forskellige slags smart tv. Der vil ofte være en forskel i hvordan du får koblet dit trådløse internet op på smart tv’et afhængigt af hvilket mærke det kommer fra. Uanset om det er Samsung, LG eller noget helt tredje. Så minder de om hinanden.

Det kan brydes op i 4 trin.  

  1. For at få trådløst internet på dit tv, skal du først trykke på “menu” knappen på din fjernbetjening. 
  2. Herefter skal du ind i “netværksindstillinger” på tv’et. 
  3. Så skal du vælge det trådløse netværk, du gerne vil forbinde dit tv til. 
  4. Indtast adgangskoden til det valgte internet. 

Herefter burde du have adgang til trådløst netværk på dit smart tv, som du kan bruge til f.eks. at streame film og tv-serier på dine yndlings streamingtjenester. 

Hvordan installerer jeg internet?

Det behøver ikke at være super svært at installere internet i dit hjem.

Hvis der er problemer med at opsætte dit internet, vil der oftest være hjælp at hente ved den udbyder, som dit internet kommer fra.

Den generelle ide ved at opsætte ens internet er ret simpel. Normalt omhandler det at tilsætte ens router til ens tv-stik, telefonstik, fiberboks eller lignende. 

Nedenunder gennemgår vi hvordan du kan få opsat din internet router og dermed få det trådløse signal. 

Opsætning af internet router

For at opsætte din trådløs router, skal du finde det tv-stik, telefonstik, fiberboks eller lignende som routeren skal forbindes med. 

Når du har fundet dette stik, så skal du bruge et internet kabel til at forbinde router og stikket i væggen. 

Herefter skal du huske at forbinde din trådløse routere til en stikkontakt, så at den kan få strøm. Normalt følger der en strømadapter med til din router, som du skal bruge. 

Når du har fået styr på de to forskellige stik, så er du klar til at få internet. 

Igen hvis der er nogle problemer, er det en god ide at kontakte din internetudbyder, der vil kunne løse nogle eventuelle problemer for dig. Derudover vil de ofte også have en guide/manual du kan anvende til at opsætte din router.

Hvordan får jeg hurtigere internet?

Det er naturligt at være irriteret eller frustreret hvis hastigheden på dit internet ikke er helt optimalt. Der findes dog nogle få hurtige løsninger, som du bør teste hvis du har problemer med din internet hastighed.

Først og fremmest, bør du undersøge om du har problemer med internet fordi du er langt væk fra den router, du er forbundet til. Hvis du er langt fra routeren, bør du gå tættere på eller rykke routeren, eller du bør undersøge om en MESH router, måske er et bedre valg for dig hjem.

Ved at flere MESH routere i dit hjem, vil internetforbindelsen styrkes i hele hjemmet.

Hvis du i stedet har oplevet at internettet kommer og går, så vil vi anbefale at du tager kontakt til din internetudbyder, der kan have været problemer med internettet fra deres side af.

Derudover vil vi også anbefale at du en gang imellem genstarter din router, det kan i de simple tilfælde ofte løse dine internet problemer.

Et sidste råd vi har, er at benytte en hastighedstest. En hastighedstest fortæller hvor hurtigt dit internet er, både i download og upload hastighed. Denne hastighed bør du så sammenligne med den hastighed, som du er blevet lovet af din internetudbyder.

Hvis de to tal ikke stemmer overens, bør du tage kontakt til internetudbyder, som vil finde den præcise årsag til dine internet problemer.

Kasper Ottosen
Skrevet af

Kasper har med sine 5 års erfaring som elektriker og 5 års erfaring fra Find-internet.dk, er nu en af de eksperter der har rådgivet flest danskere med at skifte internetudbyder. Kasper har skrevet over 100 artikler om emner som bredbånd, fibernet og mobilt bredbånd, som du kan læse på Find-internet.dk og Tjekbredbaand.dk