Internet via Antennestik [Internt via Kabel Tv]

Kasper Ottosen
Del på linkedin
Del på facebook
Del på twitter

Er du usikker på om internet vi antennestik er det rigtige for dig. I denne artikel forklarer jeg om internet via antennestik er godt i forhold til de andre teknologier og hvad du bør vælge.

Internet via antennestik er det samme som internet via kabel tv. Det betyder at du få internet ved at tilslutte routeren til antennestikket. Det kræver dog at det er udbyderens router der bliver tilsluttet, da det er dem der giver dig adgang til internettet.

Det kan være svært at finde rundt i de forskellige termer, derfor forklarer jeg hvad der er forskellen og fordele ved de forskellige internetforbindelser.

Teknologisk forskel på telefonstik, antennestik, fiber og mobilt netværk

Der er stor forskel på de forskellige teknologier hvor du kan få internet igennem. Den største og vigtigste forskel er kablet det kommer igennem og hvor meget internet det kan trække.

Telefonstik

Telefonstik er 8 meget små tynde kabler som samlet ikke er særlig tykke. Det betyder at man ikke kan trække meget forbindelse igennem dette.

Det er derfor den teknologi der giver det langsomste internet.

Antennestik

Antennestik er til gengæld et noget tykkere kobber kabel som giver mulighed for en meget hurtig og stabil forbindelse.

For langt de fleste mennesker vil internet via kabel tv være en hurtig og stabil nok forbindelse.

Fiber

Fiber er ikke et kobberkabel ligesom de andre 2 teknologier. Det er i stedet et glad kabel som kan trække 1000 gange så meget forbindelse som et kobber kabel.

Fiber er derfor den klart bedste teknologi vi har. Desværre er den ikke udbredt i hele landet, da det kræver at der bliver gravet kabler ned, hvilket er dyrt.

Mobilt netværk

Mobilt netværk er det samme som du bruger til din mobiltelefon, altså 4g/5g. Denne teknologi er efterhånden også blevet konkurrencedygtigt i forhold til de andre. Hvis du bor det rigtige sted med en god forbindelse, kan de både være en bedre og billigere løsning end internet via telefonstik.

Fordele og ulemper vi internet vi antennestik

Internet via telefonstik har mange fordele, hvilket også er grunden til at det er den forbindelse flest danskere bruger til at få internet.

Stort set alle huse i Danmark har et antennestik, hvilket betyder at næsten alle kan få internet via denne type forbindelse.

Det er også ret nemt for internetudbyderen at opsætte internettet og derfor er oprettelsesgebyr på dette ikke særlig højt. 

Du kan få alt fra 50 til 1000 mbit forbindelse hvilket er rigeligt for alle normale mennesker. Der er dog et max på 100 mbit upload, hvilket kun vil være en begrænsning for meget få mennesker.

Det er også ret billigt at få internet via antennestik. Det er muligt at få 300 mbit internet for kun 199 kr. hvilket er ekstremt billigt.

En ulempe ved denne teknologi er at hvis du skal have over 300 mbit, skal udbyderen ud og skifte dit antennestik til en model med et bestemt stik. Det gør processen lidt mere besværligt og ventetiden længere. 

Antennestik vs. telefonstik

Hvis du har muligheden for at vælge imellem disse skal du altid vælge antennestik. Du kan få en hurtigere og mere stabil forbindelse for den samme pris.

Internet via telefonstik er kun brugbart hvis du ikke har mulighed for andet.

Antennestik Vs. Fiber

Hvis du har muligheden for at vælge imellem disse, så står du i en god situation. Hvis du gerne vil have det bedste internet skal du helt klart vælge fiber.

Men hvis du hellere vil have et billigt godt internet så skal du vælge internet via telefonstik.

Et fibernet abonnement koster ofte omkring 100 kr mere i måneden, men du får til gengæld bedre og mere stabilt internet.

Antennestik vs. mobilt netværk

Hvis du har valget mellem disse 2 så bør du vælge internet vi antennestik. Du kan få nogle billigere pakker via mobilt bredbånd, men kvaliteten er langt fra den samme.

4G internet giver ikke den samme stabile internet og kan max nå de 90 mbit download. Så det vil næsten altid være at foretrække at få internt vi antennestik

Udbydere af internet via antennestik

Der findes en del udbydere af internet vi antennestik. Lige nu er der dog 3 udbydere der er lidt bedre end de andre.

Kviknet er den billigste løsning hvor du får rigtig meget for pengene.

Fastspeed og Hiper tilbyder lynhurtigt internet til en rigtig flot pris.

Hvis du vil se hvad du kan få på din adresse, så besøg vores side om Internet.  

Udbydere:

  • Kviknet
  • Fastspeed
  • Hiper
  • Stofa
  • Telenor Maxspeed
  • Boxer
  • Yousee